Close

Strona 24 z 44 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

wojteh
    Gość

Domyślnie

czyli ten człowiek : http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogoln...ro-dx-16-a.htm i ja jesteśmy jeleniami???

zobaczcie te sample w linku wyżej - są lepsze niż te które widziałem na photozone.de

w Polsce z tego co wiemy wszyscy było 13 szt - z czego większość jest w testach ja mam jedna (na razie leży w masterlink) - drugie kupił gość od linku powyżej - coś czuje ze będę bardzo zadowolony

Domyślnie

rafau to nie bylo mile. a niepotrzebnie.
    slupki to sa slupki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Patrząc na wyniki testu na Photozone, niestety Tokina wiedziala co robi tak długo nie wypuszczając tego obiektywu, na nieszczęście dla tej firmy nie można było tego dalej odwlekać. Po prostu porażka.
    Oby nie bylo podobnie jak z Tokina ATX 287pro SV.
    W teście napisali, że ta kopia była walnięta (centring defect), więc sprawa nie jest do końca przesądzona. Ogólnie w centrum kadru rozdzielczości i tak są nienajgorsze, może lepsza kopia spisałaby się lepiej...

wojteh
    Gość

Domyślnie

lepsze byloby nie obrabiane pomijajac ze na takich ustawieniach to podobna jakosc daje Kitowy 18-55
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    ale to nie jest przecież pełen wymiar tylko jakieś pomniejszone...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Przepraszam jeśli zabrzmiało to złośliwie, nie chciałem nikogo obrazić. Była to jedynie reakcja na słowa krytyki zanim jeszcze na dobre obiektywy zagoszczą w rękach polskich użytkowników. Proszę cofnąć się choćby kilka dni wstecz, ilu było chętnych do kupna, jakie podniecenie panowało na forum... wystarczył jeden test, kilka zdjęć by wszystkie ochy i achy poszły w las.
    Jeszcze raz przepraszam i oczywiście z nie mniejszym podnieceniem czekam na pierwsze sample forumowych koleżanek i kolegów.
    Na razie zamilczę, szkoda rozbudowywać wątek mało merytorycznymi tekstami
    pozdrówka

Domyślnie

a co w nim szczególnego biorąc pod uwagę, że jest pstryknięte przy f8 ?? kit za 400zł to potrafi...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    czyli ten człowiek : http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogoln...ro-dx-16-a.htm i ja jesteśmy jeleniami???

zobaczcie te sample w linku wyżej - są lepsze niż te które widziałem na photozone.de

w Polsce z tego co wiemy wszyscy było 13 szt - z czego większość jest w testach ja mam jedna (na razie leży w masterlink) - drugie kupił gość od linku powyżej - coś czuje ze będę bardzo zadowolony
    myślę, że na pewno będziesz zadowolony choć te sample z cyberfoto za dużo nie mówią, jednak dobry link, bo muszę faceta któregoś dnia dopaść i pożyczyć...

jak patrzę na te sample z photozone (ale nie czarne liście pod słońce) to wiem, że któregoś dnia będzie mój... ostry przy krawędziach od 2,8, plastyczny i.... tokina

niezadowolonych nabywców proszę o kontakt na PW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    W teście napisali, że ta kopia była walnięta (centring defect), więc sprawa nie jest do końca przesądzona. Ogólnie w centrum kadru rozdzielczości i tak są nienajgorsze, może lepsza kopia spisałaby się lepiej...
    Taaaaak, zawsze jak wychodzi coś nie tak, najlepiej napisać, że testowi poddano "walnięty" egzemplarz (podobnie jak Sigma ze swoja lustrzanką SD14).
    Swoją drogą - jeżeli Tokina pozwala sobie na wypuszczanie takich bubli (u solidnego producenta taki "walniety " obiektyw nie ma prawa przejść kontroli jakości), co więcej przekazuje je do testowania, świadczy to tym gorzej o tym producencie. Przecież do testu wybiera się produkty wzorcowe. Może "lepszych" kopii po prostu nie ma.
    Poza tym w tescie photozone napisano: "slight centering defect" czyli nieznaczny malo znaczący defekt centrowania. Takie wady to ma większość np Nikkorow 18-70/3,5-4,5 , Sigm 17-70, 18-50/2,8 , Tamronów 17-50 czy innych "niskobudżetowych" szkieł. Dlatego między innymi Nikkor 17-55/2,8 kosztuje tak dużo pomimo swoich "średnich" jak na tą cenę prametrów optycznych - jest zmontowany jak należy przy użyciu najwyższej jakości materiałów.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 24 z 44 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów