Close

Strona 13 z 44 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

ale wysuwa się dosyć dużo
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Ja też myślałem, że ta Tokina będzie wysuwała się podobnie jak Nikkor 17-55/2,8 a ona wędruje dość daleko do przodu i czar pryska . A tak ładnie wyglądała bez wysuwania.

Domyślnie

A to taki wielki problem z tym wysuwaniem?
    Byle sie precyzyjnie, szybko i w miare cicho wysuwalo. A jak jeszcze bedzie ostro i bez wielkiej CA, bedzie OK

No i najwazniejsze: zeby wreszcie juz w ogole byl!
    Rekordu oczekiwania wprawdzie nie pobije, bo na tamrona 70-200/2.8 trzeba bylo kilka lat czekac, ale chcialbym wreszcie przypiac i wyprobowac a nie delektowac sie jakimis samplami z zagranicznych portali!
    Ostatnio edytowane przez marusek ; 29-04-2007 o 10:12
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek Zobacz posta
    A to taki wielki problem z tym wysuwaniem?
    Byle sie precyzyjnie, szybko i w miare cicho wysuwalo.
    Tylko w ten sposób Tokina traci swa największa zaletę - "pancerną" budowę i będzie niestety znacznie bardziej zasysała kurz do środka, no i nie jest to juz prawdziwy zoom, tak jak "klasyczne" Tokiny typu ATX 270 proII.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Generalnie jezeli nie zachwyci czyms w testach to przejscie na Tokine z tanszego Tamrona 17-50 nie bedzie mialo sensu.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Nie ostrosc jest dla mnie decydujaca. Jest jeszcze wiele innych wlasciwosci. A tamron ma swoej wady.
    A co do zasysania kurzu, to sie i owszem, musze z Toba, Smurf, zgodzic.
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Dla mne wystarczy żeby nie winietowała jak te wszystkie cholerne DX'y -to już argument aby rozważyć zakup.
    Nawet kosztem ostrości.

Domyślnie

Czekając na tę Tokinę większość z nas oczekuje co najmniej : ostrości takiej jak w Tamronie 17-50/2,8 począwszy od 2,8, mniejszego winietowania, mniejszych CA, szybkiego i pewnego ostrzenia, dobrej pracy pod światło, pancernego wykonania - przy cenie ok. 2500 zł na wejściu (do przełknięcia jeśli będzie taka dobra ta Tokina). Wszystkie dotychczasowe zdjęcia pokazywały ten obiektyw w pozycji skręconej na minimum i robił na mnie niezłe wrażenie. Po tych ruskich fotkach mam złe przeczucia . No ale jak mawiają Rosjanie "pożywiom-uwidim" czy jakoś tak.
    Ostatnio edytowane przez Jasiek ; 29-04-2007 o 22:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasiek Zobacz posta
    Czekając na tę Tokinę większość z nas oczekuje co najmniej : ostrości takiej jak w Tamronie 17-50/2,8 począwszy od 2,8, mniejszego winietowania, mniejszych CA, szybkiego i pewnego ostrzenia, dobrej pracy pod światło, pancernego wykonania
    no tak to tylko w Erze... lub w Nikorze za 6000zł
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nikkor 17-55/2,8 - cena w BHPhotovideo:
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
    przy dzisiejszym kursie USD - 3332 PLN
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 13 z 44 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów