Close

Strona 28 z 2397 PierwszyPierwszy ... 18262728293038781285281028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    23/1,7 nie tylko kryje aps-c ale też przy okazji pustoszy portfel, to chyba z 2k kosztuje... no owszem taniej iż cajs ALE...
    Oglądając porównanie http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...-on-the-nex-7/ czy opis http://www.stevehuffphoto.com/2010/1...he-sony-nex-5/ dochodzę do konkluzji, że to nie są (na razie) realni konkurenci "prawdziwych" obiektywów, raczej coś w rodzaju "toy-lens".

2kpln względem 4kpln robi oczywiście różnice, ale straty są potężne, dla mnie stanowczo za potężne, żebym skusił się "pół-ceną".

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

35/1,7 oczywiście jest toy-lensem, zreszta można go kupić za stówkę, ale 23/1,7 to już niby ambitniejsze szkło
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Oglądając porównanie http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...-on-the-nex-7/ czy opis http://www.stevehuffphoto.com/2010/1...he-sony-nex-5/ dochodzę do konkluzji, że to nie są (na razie) realni konkurenci "prawdziwych" obiektywów, raczej coś w rodzaju "toy-lens".

2kpln względem 4kpln robi oczywiście różnice, ale straty są potężne, dla mnie stanowczo za potężne, żebym skusił się "pół-ceną".
    Tyle, że pod recenzją jest info, że producent poinformował p. Stev-a o ty, iż testowane szkoło musiało być "walnięte"

to tak w kwestii porządkowej.

Natomiast na podlinkowanym portalu znalazłem to:

http://www.stevehuffphoto.com/2012/0...-february-8th/

..robi się ciekawie, konkurencja w moim odczuciu wymusi obniżkę cen korpusów ( i spowoduje przy okazji wzrost cen starych szkiełek).

p.s.

wiem, że to się nadaje do nowego wątku, więc w razie potrzeby proszę o wydzielenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    Tyle, że pod recenzją jest info, że producent poinformował p. Stev-a o ty, iż testowane szkoło musiało być "walnięte"

to tak w kwestii porządkowej.

Natomiast na podlinkowanym portalu znalazłem to:

http://www.stevehuffphoto.com/2012/0...-february-8th/

..robi się ciekawie, konkurencja w moim odczuciu wymusi obniżkę cen korpusów ( i spowoduje przy okazji wzrost cen starych szkiełek).

p.s.

wiem, że to się nadaje do nowego wątku, więc w razie potrzeby proszę o wydzielenie
    tyle tylko, że nowy Olympus ma być m4/3
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    tyle tylko, że nowy Olympus ma być m4/3
    Dzięki czemu jeszt szansa, że przy UWA nie będzie papki w narożnikach

Domyślnie

A mi się tam ten nowy trynd przestaje podobać. "I Ty możesz wyglądać jak Miedwiediew". Tyle że bez jego ochrony. Samsung wypuszcza NX200 ze retro srebrnym topem, a Olympus wpycha swoją żałosną oberżniętą matrycę w dostojną, oldskulową skrzynkę i deklaruje że będzie można przykręcać K-lensy i mieć AF...

Tylko po grzyba to komu, jak nie dla lansu?

Dla mnie sprawa jest dramatycznie prosta: kroisz matrycę, podbijasz JASNOŚĆ obiektywu. Inaczej kończy się jak u forumowiczki, z którą swego czasu dużo gadałem na ten temat - nabyła u43 z 20/1.7 i stwierdziła (no jakby że inaczej!) że różnicę względem cropa z kitem to ciężko zauważyć, poza fotografowaniem bezświatła... Co zaproponuje więc dla mnie Olympus?

W tym sensie nex jest dobrze skrojony: nie wygląda na ciechocinkowy lansiarski gadżet, tylko zwykły nowoczesny kompakt niebudzący niezdrowych emocji, ma matrycę jaką ma - nie jest to mały obrazek, ale coś możliwie blisko, można przypiąć albo "zoomowy zestaw amatora", albo naprawdę wypasione szkła jak zeiss (i oby były następne tej klasy) a nie jakieś rozwiązania w pół kroku w rozkroku typu samsungowe naleśniki.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    W tym sensie nex jest dobrze skrojony: nie wygląda na ciechocinkowy lansiarski gadżet, tylko zwykły nowoczesny kompakt niebudzący niezdrowych emocji, ma matrycę jaką ma - nie jest to mały obrazek, ale coś możliwie blisko, można przypiąć albo "zoomowy zestaw amatora", albo naprawdę wypasione szkła jak zeiss (i oby były następne tej klasy) a nie jakieś rozwiązania w pół kroku w rozkroku typu samsungowe naleśniki.
    Nawet plecaka po lustrzance nie trzeba wyrzucać, bo jego pojemność przyda się na NEXowe szkła (te systemowe również).

PS
    Zaproponuj mi coś naprawdę UWA do NEXa (nie z przelotką na bagnet A).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    12mm wystarczy?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Nawet plecaka po lustrzance nie trzeba wyrzucać, bo jego pojemność przyda się na NEXowe szkła (te systemowe również).

PS
    Moje potrzeby co do UWA zaspokaja nexowa panorama oraz 24mm z naleśnika. Rozumiem jednak, że dla kogoś UWA może być czym więcej niż supportem, więc odpowiadam szczerze - nie mam żadnych propozycji. Podobnie zresztą jak w kilku innych aplikacjach, nikt się jeszcze nie postarał o coś bezkompromisowego. Po prostu - leczenie rzadkich chorób nie jest ekonomicznie uzasadnione

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    A widziałeś co on robi poza centrum kadru?

Jakbyś nie wiedział, to podpowiadam: mniej więcej coś na kształt Fujian 35mm f/1.7 dziękuję. Proponuj dalej.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 20-01-2012 o 17:45

Strona 28 z 2397 PierwszyPierwszy ... 18262728293038781285281028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów