Close

Strona 78 z 2397 PierwszyPierwszy ... 28687677787980881281785781078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

a macie może jakiś patent na to, że nic nie widać na ekran w pełnym słońcu?
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

W menu ustawienie jasności LCD na "Słoneczny dzień". Pomaga nawet w górach. Również wtedy, gdy używam okularów przeciwsłonecznych.

Domyślnie

A co myslicie o filtrach SLIM na 16mm i kita?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co myslicie o filtrach SLIM na 16mm i kita?
    Nie musisz kupować slima, mam normalny (oprawka f-pro) i nie winietuje.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

A dzieki, bo ponoc dekielek sie zle zaklada i czesto spada i wlasnie mnie ciekawilo czy w normalnych nie winietuje, bo tak to pozostawal by tylko slim, ale ok, moge brac pod uwage normalne,ktore sa wygodniejsze w uzyciu, na to wyglada.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Filtry slim kupujemy wtedy, gdy mamy zamiar zakładać na niego drugi filtr np ND czy też połówkowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Filtry slim kupujemy wtedy, gdy mamy zamiar zakładać na niego drugi filtr np ND czy też połówkowy.
    A to mozna na slim przykrecic? myslalam, ze nie.. bo chce polara kupic tez, a czesto mnie wkurza sciaganie UV, zeby zalozyc polara, to w takim razie moze wezme slim.. zmniejszy mi sie przekladanie filtrow..

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Normalny filtr ma około 0,5 cm wysokosci , nie licząc części z gwintem . Czyli dwa takie filtry nałożone na siebie to juz tulejka o wysokości 1 cm. Przy bardzo szerokim kącie może być winieta. Moze byc tez widoczny cień od nisko osadzonej lampy wewnętrznej.
    cytat z sieci (wiki) winieta powstaje między innymi poprzez założenie na obiektyw nieodpowiedniego filtru (zbyt wystającego do przodu) lub założenie na obiektyw zbyt dużej liczby filtrów – im krótsza ogniskowa, tym większe ma to znaczenie – najczęściej ma to miejsce w przypadku stosowania filtru polaryzacyjnego wraz z innym filtrem np. ocieplającym
    Ostatnio edytowane przez Jasand ; 15-06-2012 o 16:38

Domyślnie

Nigdy nie zakladalam dwoch filtrow na siebie czyli uv i na to polar, bo wlasnie z tego powodu co zacytowales.
    a teraz sobie wezme slim + polar i jak mi sie nie bedzie chcialo sciagac, to bede stosowac dwa.
    Tylko jeszcze sie zastanawiam w co isc czy hoya, czy B+W, hoye znam, uzywam, ale B+W nie mialam.. ciekawe czy byla by jakas roznica pewnie znikoma, a B+W troche drozsze sa od Hoya..

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Ja zawsze brałem i biore Hoya HMC UV (0) i nigdy się nie zawiodłem. Teraz jak bede kupował slima to tez Hoya. Z B+W to troche tez tak jak z samochodem moze byc francuski ale Volkswagen Ja bym tam nie wyrzucał kasy na B+W. Ortodoksi i osoby , które zyja z fotografii to niech kupuja ale do naszych amatorskich cełow Hoya starczy

Strona 78 z 2397 PierwszyPierwszy ... 28687677787980881281785781078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów