Close

Strona 26 z 2397 PierwszyPierwszy ... 16242526272836761265261026 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

W dobrym świetle dramatu nie ma, dużo wolniej nie jest. Niestety w słabszym różnica się powiększa, do takiej mocno odczuwalnej.......... AF lubi też się pogubić na szerokim kącie, kiedy w tle jest sporo jasnych, małych światełek (na 5 zdjęć rodzinki na tle dużej choinki z lampkami tylko 1 ostre).

Jeśli nie potrzebujesz aż takiej jakości w wysokim iso, to proponuję rozważyć też GH2 -ma dobrej jakości wizjer a AF ma niesamowicie szybki (w ciemnym pokoju, dzięki posiadaniu lampki doświetlającej, jest szybszy od mojego D3 ).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Dzięki! Jest tyle tych FF dostępnych, że nie wiadomo co wybrać. Wszystko trzeba wypróbować A tak BTW jak oceniasz jakość filmów z soniacza w porównaniu do GH2?
    Jeśli chodzi o jakość, to GH2 zjada na śniadanie 5N, popijając sobie tą przekąskę cropowymi Nikonami i Canonami

5N:

GH2:

Za to praca AF podczas filmowania zdecydowanie lepsza (dla oka ) w 5N. No i dodatkowo dostajemy 50p w FullHD (choć jakość 50p w HDReady z GH2 jest taka, że spokojnie może konkurować z FullHD w Sony).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Jeśli chodzi o jakość, to GH2 zjada na śniadanie 5N, popijając sobie tą przekąskę cropowymi Nikonami i Canonami
    Tak myślałem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Maz.

Domyślnie

mogę dodać, że pod względem jakości filmów to nawet Panasonic G3 wygrywa z 5N, w ogóle Panasonic robi świetne zabawki do filmowania, pod warunkiem, że korzysta się z manualnego ostrzenia ponieważ, tak jak już powiedział Fatman, działanie AF jest be.. szybko, ale w doskokach
    Ostatnio edytowane przez martych ; 19-01-2012 o 09:50

Domyślnie

Fatman, czemu masz 5N zamiasta GH2? No chyba, ze masz obie zabawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Esjot Zobacz posta
    A ja czekam na adapter C-mount i na TV lens 25mm F1,4. Stosunkowo tanie to to a i efekty podobno ciekawe.
    Jak pojawi się ta przejsciówka, to razem z nią pojawią się wyższe ceny na takie chwilowo tanie szkła - ktoś śledzi rynek starych szkieł dobrze wie co oznacza szalejący tlum posiadaczy cyfrówek rzucajacych się na wszystko co mozna podpiąć do ich aparatów, począwszy od kulawych heliosów i jupiterów, a na noctiluksie i planarze 55/1.2 skończywszy.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Jak pojawi się ta przejsciówka, to razem z nią pojawią się wyższe ceny na takie chwilowo tanie szkła - ktoś śledzi rynek starych szkieł dobrze wie co oznacza szalejący tlum posiadaczy cyfrówek rzucajacych się na wszystko co mozna podpiąć do ich aparatów, począwszy od kulawych heliosów i jupiterów, a na noctiluksie i planarze 55/1.2 skończywszy.
    To się szybko kończy, efekty z tanich szkieł na cropie są zazwyczaj mierne.

Domyślnie

Nie konczy sie, bo pojawiają się nowi uzytkownicy którzy na nowo odkrywają złudne eldorado m42, co chwilę widzę na forach pytania o przejsciówki. Poza tym ci co kupili już drożej przecież nie będa sprzedawać taniej. Więc ceny się utrzymują.

ale i tak nic nie przebije podpinania Aero Ektara pod cropa.
    Völkchlor

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Maz.

Domyślnie

miałem przyjemność (a może raczej nieprzyjemność) korzystania z obiektywu cosmicar pentax 25 1.4 na c-mount. Obiektyw bardzo ostry od 1.4 ale ogromna winieta jak dla mnie dyskwalifikowała ten sprzęt, na u4/3 jeszcze dawało radę tylko sporo kadrowania więc i sporo megapikseli do kosza, natomiast na nexie to wyglądało jak światełko w tunelu. Korzystam za to z obiektywu C-mount fujian 35 1.7 i na nexie to całkiem fajny obiektyw do efektów specjalnych ...ciekawy bokeh, efekt tilt, środek ostry, boki rozmyte

Strona 26 z 2397 PierwszyPierwszy ... 16242526272836761265261026 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów