Close

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 212

Wątek: Krolowe Nigru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    Witam kolegę śmieci na matrycy to drobiażdżek w porównaniu z kadrowaniem.
    Dajże spokój, Kolega jest, jak zwykle, ponad TO...

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

PS. Kupuje fotę z amputowanymi kończynami dolnymi... ale lekki dyskomfort czuję. Wiem - skażenie, ale trza z nim jakoś żyć...
    (...\/...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    No może poza faktem że naprawdę dumam skąd takie cięcie. Skoro celowe to bardzo Cię proszę o wyjaśnienie dlaczego bez stóp. Co to wnosi do refleksyjności tego kadru. Chętnie się nauczę nowego spojrzenia.
    Ponownie bardzo proszę o uzasadnienie takiego kadrowania.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    To niech daje przykłady z tej samej kategorii, a nie studyjne foty glamurowe z wylizanym kadrem gdzie jedną pozę klepie się aż wyjdzie i ma kontrolę nad wszystkim począwszy od światła, a skończywszy na modelce.
    Idź na spacer z dziewczyną/żoną/kochanką i cyknij Jej parę fotek ucinając stopy. Łapiesz analogię ?

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    Pokazuje jedynie ze osoba zajmujaca sie zupelnie inna tematyka pisze konstruktywnie - zdjecie do kosza
    To moge jedynie przejsc obojetnie obok takich slow
    Ponieważ pijesz ewidentnie do mojej wypowiedzi to teraz Cię serdecznie poproszę o zacytowanie moich słów, którymi to jakoby stwierdziłem że fotka do kosza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Muszę spytać - znów subiektywnie - szyderczy gorszy od wulgarnego?
    Aaa… to zależy.

Niektórzy czepiają się dla czepiania. Obcięte stopy - błąd. A według mnie - spontaniczność.
    Ale wiesz, że np. ucinając komuś głowę na zdjęciu też można napisać, że to spontaniczność i właściwie każdy babol związany z kadrowaniem można wytłumaczyć w ten sposób? Spontaniczność w kadrowaniu? A i owszem, ale nie amputująca razem ze stopami jego potencjał.

Gdyby były nieobcięte, prawdopodobnym zarzutem byłaby aranżacja sceny, jak miało to już miejsce przy innym zdjęciu.
    Ale żeby komuś zarzucić aranżację… yyy… chwila, chwila… dlaczego zarzucić? Przecież to dział portret, autor mógł sobie aranżować ujęcie do woli. To nie reportaż.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Próbujesz mi wmówić, że nie było czasu na dosłownie drgnięciem obiektywem w dół?
    Nie powiedziałem że nie było czasu, tylko ze mnie tam nie było, a jaka była sytuacja na podstawie zdjecia nie wywnioskuję.

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Idź na spacer z dziewczyną/żoną/kochanką i cyknij Jej parę fotek ucinając stopy. Łapiesz analogię ?
    To nadal będą "w pełni" kontrolowane warunki.
    Völkchlor

Domyślnie

to sa twoje slowa - Zbiorowa amputacja dyskwalifikuje to zdjęcie w moich oczach kompletnie

o koszu ktos pozniej podchwycil, bez znaczenia

chodzi o tak stanowcze postawienie sprawy przez kogos kto do wykonania kadru na ktorym jest jedna modelka wykonujaca wszystkie jego polecenia ma nieskonczenie duzo czasu z sytuacja gdy mam ulamek sek na zlapanie tych 6 pan w takiej sytuacji
    Road to Manila

Domyślnie

Aaa… to zależy.
    Od Moderatora?

Ale wiesz, że np. ucinając komuś głowę na zdjęciu też można napisać, że to spontaniczność i właściwie każdy babol związany z kadrowaniem można wytłumaczyć w ten sposób? Spontaniczność w kadrowaniu? A i owszem, ale nie amputująca razem ze stopami jego potencjał.
    Dla Ciebie tak, dla mnie nie - potencjał jest i nic mu nie dolega... Może wręcz przeciwnie?

Ale żeby komuś zarzucić aranżację… yyy… chwila, chwila… dlaczego zarzucić? Przecież to dział portret, autor mógł sobie aranżować ujęcie do woli. To nie reportaż.
    A to już... demagogia? Przecież wiesz, o co mi chodziło.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat:
    Napisał Strus

no chyba ze zabierzesz wszystkie trzy naraz
    Road to Manila

Domyślnie

Czyli fotka na spacerze właśnie została zrównana z tym wygłaskanym glamourem studyjnym....

To może teraz powiesz mi w jaki sposób omawiane zdjęcie mistrzaucieczki się różni od tej spacerowej fotki? Jaka tu jest różnica w kontrolowaniu tych warunków? Dziewczyna/żona/kochanka Ci nie ucieknie z kadru a 6 afrykanek ucieknie ?

Domyślnie

Ale wiesz, że np. ucinając komuś głowę na zdjęciu też można napisać, że to spontaniczność(...)
    Wtedy mamy do czynienia z nienarzucającym się portretem.

Co do zdjęcia. Mi nie tyle kadrowanie przeszkadza, co aureolki wokół postaci. Ale ze względu na miejsce które jest tam przedstawione, zatrzymałem się przy tym kadrze na nieco dłużej.

Jako portret - nie, jako zdjęcie reportażowe - tak.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    to sa twoje slowa - Zbiorowa amputacja dyskwalifikuje to zdjęcie w moich oczach kompletnie

o koszu ktos pozniej podchwycil, bez znaczenia
    Znaczenie jest zasadnicze - napisałeś wyraźnie że powiedziałem że zdjęcie do kosza. A ja napisałem że dla mnie jest to dyskwalifikacja. Różnica niby subtelna a sens jakby inny, nieprawdaż ?

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów