Szukaj
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Z Hanibalem to my się akurat dość często żremy na całego bo się nie zgadzamy w wielu kwestiach. Fakt że tu mam takie samo podejście jest fenomenem samym w sobie.
A skoro już wyciągnąłeś mój wątek to pozwól że wyjaśnię - ja nie robię zdjęć do których bym dorabiał potem ideologię. Ja robię banalne fotki bez przekazu. I dobrze mi z tym. Fotkom też z tym dobrze. A nawiasem mówić powyższy kadr do żadnej zadumy mnie nie sprowokował. No może poza faktem że naprawdę dumam skąd takie cięcie. Skoro celowe to bardzo Cię proszę o wyjaśnienie dlaczego bez stóp. Co to wnosi do refleksyjności tego kadru. Chętnie się nauczę nowego spojrzenia.
Ja w żadne zaparte nie idę. Ja jedynie wyjaśniam swój punk widzenia i próbuję zrozumieć Wasz.
Czytasz się jak piszesz ?
Gdyby nadawały się np. do NG napewno byś ich tu nie widział. Choć przyznam, że 2-3 prace mogły by się tam znaleźć. Swoimi bezmyślnymi wpisami więcej szkody robisz autorowi bardziej byś pomógł gdybyś milczał.
Nie jestem fanem Strusia jestem jednak przekonany, ze gdyby wpuścić go tam ( np. z D 90) gdzie przebywał Mistrz, więcej by wyciągnął - mielibyśmy napewno przynajmniej na dobrym poziomie fotograficzną relację .
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-03-2011 o 00:50
Chetnie czytam krytyke czy slowa na nie
Bo tylko wtedy mozna sie rozwijac
Ale krytyka zeby byla dla mnie cos warta musi pochodzic od kogos kto wie cos wiecejo danym rodzaju zdjec niz przejzenie kilku gazetek podrozniczych
Bo co mam powiedziec jak slysze tekst o obcietych stopach od kogos kto pracuje w studio i czy robi sesje z nic nie potrafiacymi amatorkami
Wrzucam tu fotki dla przyjemnosci mojej i kilku ogladajacych
A NG wielokrotnie tu przytaczany nie jest moum celem, mam inne pomysly
Road to Manila
A co ma w tym momencie gatunek fotograficzny do skopanego kadru na zaprezentowanym zdjęciu? Zaraz przeczytam, że jakże trudna fotografia reportażowa, dokumentalna, wybacza takie grzechy. A i owszem, ale tylko i wyłącznie jak chwytamy w kadr moment na miarę WPP. Taka amputacja (w takim miejscu, nie piszemy o planie amerykańskim czy rosyjskim) kończyn musi mieć naprawdę solidne uzasadnienie, nie typu: Bo Lajka to dalmierz i nie pozwala na zbyt precyzyjne kadrowanie.
Trudniejsze -- prawda, ale to ma usprawiedliwiać zły kadr? To, że ktoś łapie emocje, ulotne chwile nie zwalnia go z ze stosowania się do przyjętych reguł… no chyba, że ktoś je łamie celowo i z premedytacją co ma służyć zdjęciu lub jest środkiem wyrazu. Sztuką jest właśnie zrobić dobre zdjęcie technicznie, ale i prezentujące ww. kwestie, bo jak wiemy sama doskonałość techniczna nie czyni zdjęcia dobrym. Ponadto ja nie widzę na zamieszczonym zdjęciu wyjątkowej chwili czy emocji, które mogłyby usprawiedliwić taki kadr.
To już dziecinada na najwyższym poziomie: Bo ty lobis o takie… bzdydkie zdjencia, niech koledzy widzom. Nie komentujemy w tym wątku zdjęć strusia, tylko Twoje.
Co do samego kadrowania. Cięcie nóg kobiet na pierwszym planie nie przeszkadza mi wcale, wyrastają niczym posągi… Natomiast gorzej z drugim i trzecim planem. Tam ucięte stopy nie wyglądają najlepiej. A co gorsza zostały poświęcone na rzecz nic nie wnoszącej góry.
Z D90 to w życiu... Nie da się
No wiesz, zdjęcia też muszą być warte odpowiedniej krytyki. A gazetek podróżniczych nie oglądam bo nie mam po co.
I z łaski swojej powstrzymaj się od wygłaszania sądów na temat mnie i moich modelek bo to nie Twój zasrany interes z kim pracuję.
Widzę że zaraz po mnie i kilkunastu innych Ty też masz problemy z przyjmowaniem negatywnych opinii. No dobra, będziem chwalić. Obiecuję mistrzu
Nie komentuje w tym watku zdjec innych
Pokazuje jedynie ze osoba zajmujaca sie zupelnie inna tematyka pisze konstruktywnie - zdjecie do kosza
To moge jedynie przejsc obojetnie obok takich slow
Wiec nim nastepnym razem zaczniesz mowic ze jestem dzieciakiem przeczytaj tekst i postaraj sie go zrozumiec
Co do tego ze strus czy ktokolwiek inny zrobilby lepsza fotograficzna relacje, mozliwe
Tylko ze moim celem nie byla zadna relacja
Road to Manila
Skontaktuj się z nami