Close

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 212

Wątek: Krolowe Nigru

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Chyba nie w tę stronę poszliśmy
    Zdjęcie jest bardzo ładne. Wszelka dyskusja na temat cięcia jest bezzasadna. Chwała Tobie, że pojechałeś, zgodziłeś się na niewygody, trud i zdjęcie zrobiłeś. Nikt tego chyba nie neguje. Fotką warto się zachwycać, bo jest czym.
    Dla mnie pozostaje otwartą jedynie kwestia wartości zdjęcia, wynikającej z okoliczności jego powstania.
    Podobne zdjęcie wykonane "u nas" z pewnością wywoła podobny odzew, gdy zaprezentujemy je tam. A jak to będzie gdy wykonamy zdjęcie "u nas" i "u nas" je pokażemy? Ot, typowa - z pewnością piękna - fotka "naszych" pań, jakich powstają setki.
    Dlatego też pozwoliłem sobie na twierdzenie, iż decydujący wpływ na walory zdjęcia ma "miejscówka".
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

te niewygody i trud to najpiekniejsza czesc wyjazdow

czy latwiej jest zrobic takie zdjecie bedac gdzies daleko? pewnie tak, choc wystarczy udac sie u nas na prowincje i mamy podobny koloryt (czasem nawet wysatrczy wyjsc na sasiednia ulice)
    a juz najmniej zgodze sie ze znanym haslem pojawiajacym sie przy zdjeciach z egzotycznych miejsc - samograj.

net jest zawalony milionami gownianych zdjec zrobionych w indiach, chinach czy gdzies w afryce
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    ... net jest zawalony milionami gownianych zdjec zrobionych w indiach, chinach czy gdzies w afryce
    Masz rację. ale zawsze większe wrażenie "u nas" robi na zdjęciu słoń, niż rodzimy Burek
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Naszła mnie ochota by zrobić takie samo zdjecie w naszych realiach, ale nie znam aż tylu kobiet w realu..
    Völkchlor

Domyślnie

Moze byc 6 facetow
    Wazne aby nogi byly obciete
    Road to Manila

Domyślnie

Mario, Ty manipulatorze umysłami ubogich w duchu...
    Przyznaj się - zjadłeś te nogi potem na kolację? Samotnie, czy z właścicielkami?

Rewelacyjne zdjęcie. Nie tylko tu. W ogóle.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Opinia amatora brzmi następująco:
    - zdjęcie z technicznym mankamentem, jest jednak zbyt dobre by je wyrzucić. Owszem brak nóg rzucił mi się w oczy natychmiast ale nadrobił to klimat ogólny i uchwycony moment. Czasem tak bywa , że nie wszystko uda się idealnie ująć - i co wtedy ? Lub coś nie jest super ostre - wywalić ?. To nie fotografia pozowana , a i autor stałką operuje nie zuuuuuumem. Na pewno nie kosz
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

A ja uważam (subiektywnie ), że oprócz braku stóp i halowatej poświaty najwyższy czas na wytknięcie Autorowi śmieci na matrycy.
    Że też żaden nauczyciel jeszcze ich nie zauważył...
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Że też żaden nauczyciel jeszcze ich nie zauważył...
    Spokojnie i na to przyjdzie czas -- od ogółu do szczegółu. A taki szyderczy ton raczej nie sprzyja dyskusji…

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Nie wiem, mnie tam nie było i nie wiem w jakich okolicznościach zdjecie było zrobione i czy był na to czas. Z własnego doswiadczenia wiem ze teoria teorią, a praktyka praktyką. Nie zawsze jest czas na poprawną kompozycję i nie zawsze to najwazniejsze - i to wcale nie musi być okop na froncie.
    Próbujesz mi wmówić, że nie było czasu na dosłownie drgnięciem obiektywem w dół? Jak patrzę na te kobiety -- a patrzę im w oczy bardzo głęboko -- żadna z nich nie miała zamiaru w ułamku sekundy uskoczyć w bok chcąc, unicestwić zamysł na udaną fotkę.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Z własnego doswiadczenia wiem ze teoria teorią, a praktyka praktyką. Nie zawsze jest czas na poprawną kompozycję i nie zawsze to najwazniejsze - i to wcale nie musi być okop na froncie.
    Ależ ja z własnego doświadczenia również to wiem. Ale piszemy o tym właśnie zdjęciu, tym wklejonym 4 strony wcześniej, a nie dywagujemy w pojęciu ogólnym.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 22-03-2011 o 21:57
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Spokojnie i na to przyjdzie czas -- od ogółu do szczegółu. A taki szyderczy ton raczej nie sprzyja dyskusji…
    Muszę spytać - znów subiektywnie - szyderczy gorszy od wulgarnego?
    Moje - jak piszesz - szyderstwo jest tylko i wyłącznie reakcją na niektóre komentarze.

Niektórzy czepiają się dla czepiania. Obcięte stopy - błąd. A według mnie - spontaniczność.
    Gdyby były nieobcięte, prawdopodobnym zarzutem byłaby aranżacja sceny, jak miało to już miejsce przy innym zdjęciu.
    Gdy chcesz kogoś uderzyć - kij się znajdzie.

Podtrzymuję swoje - subiektywne jak najbardziej - zdanie - rewelacyjne zdjęcie.
    Snoblesse oblige:

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów