Szukaj
Zgadza się to dwa różne typy fotografii, ale akurat w tym konkretnym przypadku nic nie stało na przeszkodzie żeby obniżyć aparat i brutalnie nie amputować stóp kobietom, nikt nie każe się pieścić z kadrem… aparat parę cm w dół i po ptokach. To nie fotografia wojenna gdzie reportażysta siedzi w okopie, nad głową świszczą kule i ma ułamek sekundy na wychylenie się i trzaśnięcie zdjęcia.
PS.
A czym jest prześmiewczy tekst, jak nie komentarzem?
Piszesz, że mam starć się zrozumieć Twoje posty, a sam nie czytasz dokładnie tego co pisze. Nigdzie nie napisałem, że jesteś dzieciakiem, tylko, że takie zachowanie jest dziecinne.![]()
Ostatnio edytowane przez swider ; 22-03-2011 o 22:11 Powód: tagi
Jasne ze moglem obnizyc, wtedy by bylo poprawniej, nie przecze
Tylko czy to by wieoe wnioslo, chyba nie
Przyznam ze dopiero po tych komentarzach zwrocilem uwage na te ciecia
Road to Manila
To jest chyba pytanie do autara, to on wybierał kategorię.
Nie wiem, mnie tam nie było i nie wiem w jakich okolicznościach zdjecie było zrobione i czy był na to czas. Z własnego doswiadczenia wiem ze teoria teorią, a praktyka praktyką. Nie zawsze jest czas na poprawną kompozycję i nie zawsze to najwazniejsze - i to wcale nie musi być okop na froncie.
Völkchlor
A ja uważam (subiektywnie), że oprócz braku stóp i halowatej poświaty najwyższy czas na wytknięcie Autorowi śmieci na matrycy.
Że też żaden nauczyciel jeszcze ich nie zauważył...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Czytasz się jak piszesz ? hmmm.... ciekawe....
po pierwsze - gdybyś dokładnie czytał, zrozumiał byś, lecz widzę że sam czytasz jak się piszesz... nie pisałem że nadają się do NG tylko mi przypominają zdjęcia tego typu.
po drugie - pomagać autorowi... wcale nie muszę, jego fotki bronią się same.
a po trzecie - milczeć nie mam najmniejszego zamiaru, gdybym chciał pomilczeć nie logował bym się na forum...
Nikon D90|N 18-105|N 50-1.8|N 70-300|
Spokojnie i na to przyjdzie czas -- od ogółu do szczegółu.A taki szyderczy ton raczej nie sprzyja dyskusji…
Próbujesz mi wmówić, że nie było czasu na dosłownie drgnięciem obiektywem w dół?Jak patrzę na te kobiety -- a patrzę im w oczy bardzo głęboko -- żadna z nich nie miała zamiaru w ułamku sekundy uskoczyć w bok chcąc, unicestwić zamysł na udaną fotkę.
Ależ ja z własnego doświadczenia również to wiem. Ale piszemy o tym właśnie zdjęciu, tym wklejonym 4 strony wcześniej, a nie dywagujemy w pojęciu ogólnym.
Ostatnio edytowane przez swider ; 22-03-2011 o 21:57
Muszę spytać - znów subiektywnie - szyderczy gorszy od wulgarnego?
Moje - jak piszesz - szyderstwo jest tylko i wyłącznie reakcją na niektóre komentarze.
Niektórzy czepiają się dla czepiania. Obcięte stopy - błąd. A według mnie - spontaniczność.
Gdyby były nieobcięte, prawdopodobnym zarzutem byłaby aranżacja sceny, jak miało to już miejsce przy innym zdjęciu.
Gdy chcesz kogoś uderzyć - kij się znajdzie.
Podtrzymuję swoje - subiektywne jak najbardziej - zdanie - rewelacyjne zdjęcie.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
nie oceniam ciebie tylko twoje fotki,nie obchodzi mnie twoja osoba
poprostu jak mi ktos pisze stanowczo ze cos dyskwalifikuje zdjecie i nadaje sie do kosza, zerkam na jego fotki
tekst o modelkach odnosil sie do tego drugiego co chcial kasowac zdjecie
czy wy na wyspach wszyscy tacy chamscy?
Road to Manila
Skontaktuj się z nami