Close

Strona 4 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 212

Wątek: Krolowe Nigru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowakor Zobacz posta
    no tak, zgodzę się z Tobą Strusiu kochany, że tam /chodzi o podany link/ nogi są potrzebne, ale to są zdjęcia typu moda/glamour, a fotka, o której mówimy raczej do glamoure się nie zalicza, mnie fotki tego typu kojarzą się z National Geographic
    i tam to juz tna zdjecia po stopach doniach i stawach wszelkiego typu i masci az dech zapiera

nie no ja Was prosze...
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    wcale nie oczekuje pochwal
    zwlaszcza od ludzi ktorzy robia zupelnie inny typ fotografii, ktory mi zupelnie nie podchodzi
    takich jak ty czy Hannibal, bo to razem jestescie za tym zeby ta fotke do kosza wyrzucic

dla mnie wazne jest uchwycenie emocji, chwili, wyrazu twarzy, tego jednego jedynego momentu
    to duze trudniejsze niz trzymanie sie fotograficznych regol

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168472
    wow, sklania do zadumy, refleksji

Z Hanibalem to my się akurat dość często żremy na całego bo się nie zgadzamy w wielu kwestiach. Fakt że tu mam takie samo podejście jest fenomenem samym w sobie.

A skoro już wyciągnąłeś mój wątek to pozwól że wyjaśnię - ja nie robię zdjęć do których bym dorabiał potem ideologię. Ja robię banalne fotki bez przekazu. I dobrze mi z tym. Fotkom też z tym dobrze. A nawiasem mówić powyższy kadr do żadnej zadumy mnie nie sprowokował. No może poza faktem że naprawdę dumam skąd takie cięcie. Skoro celowe to bardzo Cię proszę o wyjaśnienie dlaczego bez stóp. Co to wnosi do refleksyjności tego kadru. Chętnie się nauczę nowego spojrzenia.

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Niepotrzebnie drążysz ten temat lub idziesz w zaparte. Napisałeś, wszyscy już wiedzą i wystarczy.
    Ja w żadne zaparte nie idę. Ja jedynie wyjaśniam swój punk widzenia i próbuję zrozumieć Wasz.

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowakor Zobacz posta
    no tak, zgodzę się z Tobą Strusiu kochany, że tam /chodzi o podany link/ nogi są potrzebne, ale to są zdjęcia typu moda/glamour, a fotka, o której mówimy raczej do glamoure się nie zalicza, mnie fotki tego typu kojarzą się z National Geographic
    Czytasz się jak piszesz ?
    Gdyby nadawały się np. do NG napewno byś ich tu nie widział. Choć przyznam, że 2-3 prace mogły by się tam znaleźć. Swoimi bezmyślnymi wpisami więcej szkody robisz autorowi bardziej byś pomógł gdybyś milczał.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Myśle że dopóki nie będziesz odróżniał różnych gatunkow fotografii, to sie po prostu za to nie zabieraj.
    Nie jestem fanem Strusia jestem jednak przekonany, ze gdyby wpuścić go tam ( np. z D 90) gdzie przebywał Mistrz, więcej by wyciągnął - mielibyśmy napewno przynajmniej na dobrym poziomie fotograficzną relację .
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-03-2011 o 00:50

Domyślnie

Chetnie czytam krytyke czy slowa na nie
    Bo tylko wtedy mozna sie rozwijac
    Ale krytyka zeby byla dla mnie cos warta musi pochodzic od kogos kto wie cos wiecejo danym rodzaju zdjec niz przejzenie kilku gazetek podrozniczych
    Bo co mam powiedziec jak slysze tekst o obcietych stopach od kogos kto pracuje w studio i czy robi sesje z nic nie potrafiacymi amatorkami

Wrzucam tu fotki dla przyjemnosci mojej i kilku ogladajacych
    A NG wielokrotnie tu przytaczany nie jest moum celem, mam inne pomysly
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    Nie jestem fanem Strusia jestem jednak przekonany, ze gdyby wpuścić go tam ( np. z D 90) gdzie przebywał Mistrz, więcej by wyciągnął - mielibyśmy napewno przynajmniej na dobrym poziomie fotograficzną relację .
    Trochę o czym innym pisałem.
    Völkchlor

Domyślnie

Myśle że dopóki nie będziesz odróżniał różnych gatunkow fotografii, to sie po prostu za to nie zabieraj.
    A co ma w tym momencie gatunek fotograficzny do skopanego kadru na zaprezentowanym zdjęciu? Zaraz przeczytam, że jakże trudna fotografia reportażowa, dokumentalna, wybacza takie grzechy. A i owszem, ale tylko i wyłącznie jak chwytamy w kadr moment na miarę WPP. Taka amputacja (w takim miejscu, nie piszemy o planie amerykańskim czy rosyjskim) kończyn musi mieć naprawdę solidne uzasadnienie, nie typu: Bo Lajka to dalmierz i nie pozwala na zbyt precyzyjne kadrowanie.

dla mnie wazne jest uchwycenie emocji, chwili, wyrazu twarzy, tego jednego jedynego momentu
    to duze trudniejsze niz trzymanie sie fotograficznych regol
    Trudniejsze -- prawda, ale to ma usprawiedliwiać zły kadr? To, że ktoś łapie emocje, ulotne chwile nie zwalnia go z ze stosowania się do przyjętych reguł… no chyba, że ktoś je łamie celowo i z premedytacją co ma służyć zdjęciu lub jest środkiem wyrazu. Sztuką jest właśnie zrobić dobre zdjęcie technicznie, ale i prezentujące ww. kwestie, bo jak wiemy sama doskonałość techniczna nie czyni zdjęcia dobrym. Ponadto ja nie widzę na zamieszczonym zdjęciu wyjątkowej chwili czy emocji, które mogłyby usprawiedliwić taki kadr.

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168472
    wow, sklania do zadumy, refleksji
    To już dziecinada na najwyższym poziomie: Bo ty lobis o takie… bzdydkie zdjencia, niech koledzy widzom. Nie komentujemy w tym wątku zdjęć strusia, tylko Twoje.

Co do samego kadrowania. Cięcie nóg kobiet na pierwszym planie nie przeszkadza mi wcale, wyrastają niczym posągi… Natomiast gorzej z drugim i trzecim planem. Tam ucięte stopy nie wyglądają najlepiej. A co gorsza zostały poświęcone na rzecz nic nie wnoszącej góry.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    Z D90 to w życiu... Nie da się

Ale krytyka zeby byla dla mnie cos warta musi pochodzic od kogos kto wie cos wiecejo danym rodzaju zdjec niz przejzenie kilku gazetek podrozniczych
    Bo co mam powiedziec jak slysze tekst o obcietych stopach od kogos kto pracuje w studio i czy robi sesje z nic nie potrafiacymi amatorkami
    No wiesz, zdjęcia też muszą być warte odpowiedniej krytyki. A gazetek podróżniczych nie oglądam bo nie mam po co.

I z łaski swojej powstrzymaj się od wygłaszania sądów na temat mnie i moich modelek bo to nie Twój zasrany interes z kim pracuję.

Widzę że zaraz po mnie i kilkunastu innych Ty też masz problemy z przyjmowaniem negatywnych opinii. No dobra, będziem chwalić. Obiecuję mistrzu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    A co ma w tym momencie gatunek fotograficzny do skopanego kadru na zaprezentowanym zdjęciu? Zaraz przeczytam, że jakże trudna fotografia reportażowa, dokumentalna, wybacza takie grzechy. A i owszem, ale tylko i wyłącznie jak chwytamy w kadr moment na miarę WPP. Taka amputacja (w takim miejscu, nie piszemy o planie amerykańskim czy rosyjskim) kończyn musi mieć naprawdę solidne uzasadnienie, nie typu: Bo Lajka to dalmierz i nie pozwala na zbyt precyzyjne kadrowanie.
    To niech daje przykłady z tej samej kategorii, a nie studyjne foty glamurowe z wylizanym kadrem gdzie jedną pozę klepie się aż wyjdzie i ma kontrolę nad wszystkim począwszy od światła, a skończywszy na modelce.
    Völkchlor

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Trochę o czym innym pisałem.
    Wiem o czym napisałeś, zrozum co ja napisałem. Chociaż po części odpisał Ci Świder.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-03-2011 o 23:32 Powód: orto. ("chociasz")

Domyślnie

Nie komentuje w tym watku zdjec innych
    Pokazuje jedynie ze osoba zajmujaca sie zupelnie inna tematyka pisze konstruktywnie - zdjecie do kosza
    To moge jedynie przejsc obojetnie obok takich slow

Wiec nim nastepnym razem zaczniesz mowic ze jestem dzieciakiem przeczytaj tekst i postaraj sie go zrozumiec

Co do tego ze strus czy ktokolwiek inny zrobilby lepsza fotograficzna relacje, mozliwe
    Tylko ze moim celem nie byla zadna relacja
    Road to Manila

Strona 4 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów