Szukaj
Benek....wiesz doskonale że nie o to chodzi 652vs186, ale chodzi o szkła których do pentaxa w podobnych cenach nie kupisz - nei masz najmniejszych szans.
85 1.8 w cenie 1100-1300
180 2.8 w cenach 1300-1800
i pewnie jeszcze kilka mógłbym wymienić
i proszę nie odsyłaj mnie na e-bay bo tam polowałem na 200mm 2.8 FA i ceny za każdym razem były astronomiczne
(propozycja ziuuuma 70-200 dla mnie się nie liczy - cenię sobie małą wagę)
Ostatnio edytowane przez fafniak ; 03-03-2011 o 11:24
Artur_A Co do jakości wykonania to rzeczywiscie miodzio jest, gdy sie weźmie do reki jest odczucie jakby sie trzymało poczciwego manual. Tak jak pisałem brakuje mi w nim silniczka, może dklatego, ze nie bardzo lubie silniczkino i k-7 moja nieraz złapie FF lub BF. Moze to kwestia mojego body choc np z 31 ltd nie mam problemu BF FF.
No co racja to racja niewatpliwie waga wilekość i ta metalowość to jest wielki plusgeneralnie ja dlatego sobie zostawiłem Pentaxa dla szkiełek LTD.
Wiem. Nie twierdzę, że gama szkieł systemowych z AF, które możesz podpiąć do P jest równie szeroka jak w wypadku N. Chodziło mi tylko o to, że szkieł z AF do P jest mniej niż do N. A nie że jest ich mało.
Ja w 120% zaspokajam swoje potrzeby szklarniowe w P. I co ważne szklarnia ta jest o wiele tańsza niż w przypadku N.
Ale rozumiem, że inni mają inne potrzeby i może im czegoś w P brakować.
Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 04-03-2011 o 21:59
Z g... bicza i Apollo nie ukręci. Pentax specyficzny jest, i nie my jedyni o tym mówimy.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=2580
JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu
Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy
Dzisiaj pacnąłęm kilka fotek pentaxem k5 na iso 6400 i wyżej i koparka mi opadła. Na codzień używam D700. Nie daj Boże dużej matrycy u Pentaxa bo pozamiata wszystko pod dywan.
a wrzuć te sample z tych dwóch body bez obróbki albo rawy takie same najlepiej na wysokim iso bo coś m i się wierzyć nie chce-tzn ciezko w to uwierzyc![]()
Skontaktuj się z nami