Close

Strona 26 z 40 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    A co d 77 ltd jest super szkiełko ale jak porównam je z 85 1.4g Nikona to wymieka to szkiełko.
    Tu się zupełnie nie zgodzę. Jak dla mnie 77 jest praktycznie bez wad, podczas gdy na 85 mam kłopoty z aberracją (praktycznie na każdym zdjęciu, na którym ma szansę wystąpić, muszę ją korygować programowo). No i 77 wydaje mi się solidniej wykonany.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

no rzeczywiście uzywanych szkiełek Pentaxa jest mało, wystarczy zerknąć na allegro.
    Faktycznie. Gdybym miał Nikona mógłbym dzisiaj (3 III) kupić 652 obiektywy. A tak mogę tylko 186...

Domyślnie

Benek....wiesz doskonale że nie o to chodzi 652vs186, ale chodzi o szkła których do pentaxa w podobnych cenach nie kupisz - nei masz najmniejszych szans.
    85 1.8 w cenie 1100-1300
    180 2.8 w cenach 1300-1800
    i pewnie jeszcze kilka mógłbym wymienić
    i proszę nie odsyłaj mnie na e-bay bo tam polowałem na 200mm 2.8 FA i ceny za każdym razem były astronomiczne
    (propozycja ziuuuma 70-200 dla mnie się nie liczy - cenię sobie małą wagę)
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 03-03-2011 o 11:24

Domyślnie

Artur_A Co do jakości wykonania to rzeczywiscie miodzio jest, gdy sie weźmie do reki jest odczucie jakby sie trzymało poczciwego manual. Tak jak pisałem brakuje mi w nim silniczka, może dklatego, ze nie bardzo lubie silniczki no i k-7 moja nieraz złapie FF lub BF. Moze to kwestia mojego body choc np z 31 ltd nie mam problemu BF FF.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Artur_A Co do jakości wykonania to rzeczywiscie miodzio jest, gdy sie weźmie do reki jest odczucie jakby sie trzymało poczciwego manual. Tak jak pisałem brakuje mi w nim silniczka, może dklatego, ze nie bardzo lubie silniczki no i k-7 moja nieraz złapie FF lub BF. Moze to kwestia mojego body choc np z 31 ltd nie mam problemu BF FF.
    Limited z silniczkiem? Mz przestalby byc takim ciekawym szklem. Przybralby od razu poteznie na wadze, wielkosci i metal zamienilby sie w plastik. Caly urok tych szkielek polega wlasnie na tym, ze tak bardzo przypominaja manuale

Domyślnie

No co racja to racja niewatpliwie waga wilekość i ta metalowość to jest wielki plus generalnie ja dlatego sobie zostawiłem Pentaxa dla szkiełek LTD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Benek....wiesz doskonale że nie o to chodzi 652vs186, ale chodzi o szkła których do pentaxa w podobnych cenach nie kupisz - nie masz najmniejszych szans.
    Wiem. Nie twierdzę, że gama szkieł systemowych z AF, które możesz podpiąć do P jest równie szeroka jak w wypadku N. Chodziło mi tylko o to, że szkieł z AF do P jest mniej niż do N. A nie że jest ich mało.

Ja w 120% zaspokajam swoje potrzeby szklarniowe w P. I co ważne szklarnia ta jest o wiele tańsza niż w przypadku N.
    Ale rozumiem, że inni mają inne potrzeby i może im czegoś w P brakować.
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 04-03-2011 o 21:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Wypuszczać szkła do systemu przed body? To by było conajmniej dziwne... z narketingiem Pentaxa nie wszędzie jest tak źle jak u nas - Apollo wyjątkowo daje ciała...
    Z g... bicza i Apollo nie ukręci. Pentax specyficzny jest, i nie my jedyni o tym mówimy.

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=2580
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

Dzisiaj pacnąłęm kilka fotek pentaxem k5 na iso 6400 i wyżej i koparka mi opadła. Na codzień używam D700. Nie daj Boże dużej matrycy u Pentaxa bo pozamiata wszystko pod dywan.

Domyślnie

a wrzuć te sample z tych dwóch body bez obróbki albo rawy takie same najlepiej na wysokim iso bo coś m i się wierzyć nie chce-tzn ciezko w to uwierzyc
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Strona 26 z 40 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów