Close

Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 393

Wątek: Pentax K-5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Artur_A Co do jakości wykonania to rzeczywiscie miodzio jest, gdy sie weźmie do reki jest odczucie jakby sie trzymało poczciwego manual. Tak jak pisałem brakuje mi w nim silniczka, może dklatego, ze nie bardzo lubie silniczki no i k-7 moja nieraz złapie FF lub BF. Moze to kwestia mojego body choc np z 31 ltd nie mam problemu BF FF.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    Artur_A Co do jakości wykonania to rzeczywiscie miodzio jest, gdy sie weźmie do reki jest odczucie jakby sie trzymało poczciwego manual. Tak jak pisałem brakuje mi w nim silniczka, może dklatego, ze nie bardzo lubie silniczki no i k-7 moja nieraz złapie FF lub BF. Moze to kwestia mojego body choc np z 31 ltd nie mam problemu BF FF.
    Limited z silniczkiem? Mz przestalby byc takim ciekawym szklem. Przybralby od razu poteznie na wadze, wielkosci i metal zamienilby sie w plastik. Caly urok tych szkielek polega wlasnie na tym, ze tak bardzo przypominaja manuale

Domyślnie

No co racja to racja niewatpliwie waga wilekość i ta metalowość to jest wielki plus generalnie ja dlatego sobie zostawiłem Pentaxa dla szkiełek LTD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Benek....wiesz doskonale że nie o to chodzi 652vs186, ale chodzi o szkła których do pentaxa w podobnych cenach nie kupisz - nie masz najmniejszych szans.
    Wiem. Nie twierdzę, że gama szkieł systemowych z AF, które możesz podpiąć do P jest równie szeroka jak w wypadku N. Chodziło mi tylko o to, że szkieł z AF do P jest mniej niż do N. A nie że jest ich mało.

Ja w 120% zaspokajam swoje potrzeby szklarniowe w P. I co ważne szklarnia ta jest o wiele tańsza niż w przypadku N.
    Ale rozumiem, że inni mają inne potrzeby i może im czegoś w P brakować.
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 04-03-2011 o 21:59

Domyślnie

Dzisiaj pacnąłęm kilka fotek pentaxem k5 na iso 6400 i wyżej i koparka mi opadła. Na codzień używam D700. Nie daj Boże dużej matrycy u Pentaxa bo pozamiata wszystko pod dywan.

Domyślnie

a wrzuć te sample z tych dwóch body bez obróbki albo rawy takie same najlepiej na wysokim iso bo coś m i się wierzyć nie chce-tzn ciezko w to uwierzyc
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Nie mam z dwóch body. Odwiedzałem kumpla a ten mi pokazał nową zabawkę. No i tak sobie sprawdzam i oczom nie wierzę. Nagrał mi na płytę jpg z puszki i obejrzałem to w domu i doznałem ciężkiego szoku niestety. Następnym razem wpadnę do niego sprawię ciężkie warunki wyłączając światło i zrobię to samo jednym i drugim korpusem. Obawiam się jednak, że wesoło nie będzie. No i ma iso 80 ten K5. Cały aparat robi bardzo dobre wrażenie. Więcej mógłbym napisać gdybym np zrobił nim jakiś reportaż w ciężkich warunkach. A tak to tylko jestem w szoku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelPrzez Zobacz posta
    Nie mam z dwóch body. Odwiedzałem kumpla a ten mi pokazał nową zabawkę. No i tak sobie sprawdzam i oczom nie wierzę. Nagrał mi na płytę jpg z puszki i obejrzałem to w domu i doznałem ciężkiego szoku niestety. Następnym razem wpadnę do niego sprawię ciężkie warunki wyłączając światło i zrobię to samo jednym i drugim korpusem. Obawiam się jednak, że wesoło nie będzie. No i ma iso 80 ten K5. Cały aparat robi bardzo dobre wrażenie. Więcej mógłbym napisać gdybym np zrobił nim jakiś reportaż w ciężkich warunkach. A tak to tylko jestem w szoku.
    Zawsze jak mam do czynienia z kims kto sie zachwyca Pentaxem nigdy nie udaje mi sie zobaczyc zdjec zawsze Ochy i Achy i sa Limited-y ale brak zdjec.Co do K-5 to mialem mozliwosc sprawdzenia go i moje spostrzerzenia sa takie ze body male ale nie da sie go zlapac cala reka tylko trzyma sie go kilkoma palcami co raczej nie jest komfortowe na dluzsza mete a jakosc zdjec(przyznaje ze z kitowym obiektywem)nie rzucila na kolana.
    Ogolnie ciekawia mnie inne systemy ale mam wrazenie ze Pentaxowcy to jakas grupa bardziej fanboy-ow ktorzy oskarzaja Recenzentow i wszystkich wkolo o sprzyjanie N badz C a tymczasem obawiam sie ze Pentax jako system nie ma az tyle do zaoferowania co C badz N systemy(choc przyznam sie ze podobaja mi sie nalesniki i sposob wykonania obiektywow na zasadzie Szklo-metal)
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorro1212 Zobacz posta
    Co do K-5 to mialem mozliwosc sprawdzenia go i moje spostrzerzenia sa takie ze body male ale nie da sie go zlapac cala reka tylko trzyma sie go kilkoma palcami co raczej nie jest komfortowe na dluzsza mete
    Podpinasz gripa i masz wygodnie. Odpinasz gripa to masz maly i lekki aparat na wyjazdy. Do tego jeszcze nalesnik i nie musisz dzwigac kg

Domyślnie

no niestety puszki dla mas coraz prędzej jakością obrazka dorównują profesjonalnym aparatom dla profesjonalistów lecz można się pocieszyć ze nie tylko isem człowiek żyje
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów