Szukaj
Rozpiętość tonalna też jest trochę większa niż w D700No nic trzeba poczekać na jakieś D800. Na punkty w DxOMark stoi tak samo jak D3s.
ciekaw jestem jak w K-5 skuteczny jest AF..nie mówiąc o jego szybkości..
Przy założeniu, że bierzemy pod uwagę dobry egzemplarz K-5 pozbawiony wady FF w żarowym, to:
K-5 od D700 jest ciut wolniejszy, ale nie ma przepaści jak to miało miejsce z wcześniejszymi puszkami ze stajni Pentaksa. Tę minimalną różnicę w szybkości widać tylko w gorszych warunkach oświetleniowych. Przy dobrym oświetleniu różnica jest bardzo mała a czasem wręcz niezauważalna. K-5tce od czasu do czasu zdarza się tzw. "doostrzanie" i to głównie powoduje wydłużenie pracy AFu, ale występuje to dużo rzadziej niż np. w K-7, o k20d nie wspominając.
Co do skuteczności AFu to wydaje mi się, że jest porównywalna do tej z D700, ale nie testowałem obu aparatów równocześnie podczas reporterki, więc ciężko mi wskazać "zwycięzcę".
A dlaczego? Bo N to N, podczas gdy P to tylko P![]()
Wszystkie niepełnoklatkowe limitedy. Zwłaszcza DA40 oraz DA 70. Te kurdupelki to naprawdę demony szybkości.
Na forum P nawet najbardziej wybredni posiadacze DA 18-135, mówią że szkło jest wyjątkowo szybkie (za sprawą zastosowania nowego typu wewnętrznego silnika). Nie mogę tego zweryfikować, bo nie miałem obiektywu w rękach.
Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 22-03-2011 o 21:28
Skontaktuj się z nami