Close

Strona 27 z 38 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 393

Wątek: Pentax K-5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    no niestety puszki dla mas coraz prędzej jakością obrazka dorównują profesjonalnym aparatom dla profesjonalistów lecz można się pocieszyć ze nie tylko isem człowiek żyje
    nie wiem czy aparat za prawie 5k to aż taka puszka dla mas na szczęście za tą kasę dostajemy coś znacznie więcej niż tylko to iso

Domyślnie

Rozpiętość tonalna też jest trochę większa niż w D700 No nic trzeba poczekać na jakieś D800. Na punkty w DxOMark stoi tak samo jak D3s.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelPrzez Zobacz posta
    Rozpiętość tonalna też jest trochę większa niż w D700 No nic trzeba poczekać na jakieś D800. Na punkty w DxOMark stoi tak samo jak D3s.
    Od kiedy to punkty robią zdjęcia?
    K-5 fajny aparat i w paru kwestiach jest lepszy od D700, ale też ustępuje jej w innych. Przetestuj K-5 trochę bardziej i wtedy napisz wrażenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sculptor Zobacz posta
    K-5 fajny aparat i w paru kwestiach jest lepszy od D700, ale też ustępuje jej w innych. Przetestuj K-5 trochę bardziej i wtedy napisz wrażenia.
    No właśnie. Jak już pisałem - niech nam te plusy k-5 nie przesłonią jego minusów...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelPrzez Zobacz posta
    Chyba nie pod względem low-light iso. W tym elemencie jednak jeszcze trochę brakuje a to głównie do tego celu zostało stworzone to body.
    Nie mniej rozpiętość tonalna pentaxa robi wrażenie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starogard Gd

Domyślnie

ciekaw jestem jak w K-5 skuteczny jest AF..nie mówiąc o jego szybkości..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjstudio Zobacz posta
    ciekaw jestem jak w K-5 skuteczny jest AF..nie mówiąc o jego szybkości..
    Przy założeniu, że bierzemy pod uwagę dobry egzemplarz K-5 pozbawiony wady FF w żarowym, to:
    K-5 od D700 jest ciut wolniejszy, ale nie ma przepaści jak to miało miejsce z wcześniejszymi puszkami ze stajni Pentaksa. Tę minimalną różnicę w szybkości widać tylko w gorszych warunkach oświetleniowych. Przy dobrym oświetleniu różnica jest bardzo mała a czasem wręcz niezauważalna. K-5tce od czasu do czasu zdarza się tzw. "doostrzanie" i to głównie powoduje wydłużenie pracy AFu, ale występuje to dużo rzadziej niż np. w K-7, o k20d nie wspominając.
    Co do skuteczności AFu to wydaje mi się, że jest porównywalna do tej z D700, ale nie testowałem obu aparatów równocześnie podczas reporterki, więc ciężko mi wskazać "zwycięzcę".

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sculptor Zobacz posta
    Przy założeniu, że bierzemy pod uwagę dobry egzemplarz K-5 pozbawiony wady FF w żarowym, to:
    K-5 od D700 jest ciut wolniejszy, ale nie ma przepaści jak to miało miejsce z wcześniejszymi puszkami ze stajni Pentaksa. Tę minimalną różnicę w szybkości widać tylko w gorszych warunkach oświetleniowych. Przy dobrym oświetleniu różnica jest bardzo mała a czasem wręcz niezauważalna. K-5tce od czasu do czasu zdarza się tzw. "doostrzanie" i to głównie powoduje wydłużenie pracy AFu, ale występuje to dużo rzadziej niż np. w K-7, o k20d nie wspominając.
    Co do skuteczności AFu to wydaje mi się, że jest porównywalna do tej z D700, ale nie testowałem obu aparatów równocześnie podczas reporterki, więc ciężko mi wskazać "zwycięzcę".
    Jakos nie bardzo sobie wyobrazam, pomimo duzej sympatii dla Pentaxa, aby jakakolwiek puszka "P" mogla konkurowac predkoscia i skutecznoscia AF-u z zestawem D700 + 24-70 (70-200). Nawet jesli puszka jest taka dobra, to z jakimi szklami ma osiagac tak dobre wyniki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Jakos nie bardzo sobie wyobrazam, pomimo duzej sympatii dla Pentaxa, aby jakakolwiek puszka "P" mogla konkurowac predkoscia i skutecznoscia AF-u z zestawem D700 + 24-70 (70-200).
    A dlaczego? Bo N to N, podczas gdy P to tylko P

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Nawet jesli puszka jest taka dobra, to z jakimi szklami ma osiagac tak dobre wyniki?
    Wszystkie niepełnoklatkowe limitedy. Zwłaszcza DA40 oraz DA 70. Te kurdupelki to naprawdę demony szybkości.

Na forum P nawet najbardziej wybredni posiadacze DA 18-135, mówią że szkło jest wyjątkowo szybkie (za sprawą zastosowania nowego typu wewnętrznego silnika). Nie mogę tego zweryfikować, bo nie miałem obiektywu w rękach.
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 22-03-2011 o 21:28

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    A dlaczego? Bo N to N, podczas gdy P to tylko P
    Nie bo mialem jedno i drugie. Tzn Pentaxa a obecnie Nikona.
    Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    Wszystkie niepełnoklatkowe limitedy. Zwłaszcza DA40 oraz DA 70. Te kurdupelki to naprawdę demony szybkości.
    Jeszcze raz podkreslam: co mi po predkosci, jak zdjecia beda nieostre? Jesli z predkoscia AF nie idzie w parze jego celnosc, to co mi po niej?

Strona 27 z 38 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów