Close

Strona 24 z 40 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

To przeczytaj to co napisano jeszcze raz.
    Benek nie ocenia tylko pisze prawdę.
    Bardzo wiele osób posiadając szkła kitowe lub manuale pisze że system pentaxa ogranicza. Tyle że to ograniczenie w ich przypadku nie istnieje bo..... bo tego typu szkła istnieją w każdym systemie. Niezależnie czy to C czy N czy P

Domyślnie

A mi się system P bardzo podoba i K5 jest czymś co raczej rozwija niż ogranicza
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

aRtrEx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    To przeczytaj to co napisano jeszcze raz.
    Benek nie ocenia tylko pisze prawdę.
    Bardzo wiele osób posiadając szkła kitowe lub manuale pisze że system pentaxa ogranicza. Tyle że to ograniczenie w ich przypadku nie istnieje bo..... bo tego typu szkła istnieją w każdym systemie. Niezależnie czy to C czy N czy P
    Prawdę? O kogoś kieszeni? Co go to obchodzi? Skąd wie kogo na co stać? Może sam nie doczytałeś?
    Nie odnoszę się do tego czy Pentaxa ogranicza, bo IMO nie. Inna sprawa, że w N/C... wygodniej?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    średniej wielkości

Domyślnie

aRtrEx chyba coś niezbyt dobrze odczytujesz słowa Benek-Piast. nie liczy on czyichś pieniędzy tylko zwraca uwagę, że posiadając niesystemowe, i w dodatku raczej nietopowe szkła, nie powinien pisać że P go ogranicza bo z P to on ma tylko bagnet i przejściówkę na M42.
    grzehoo

Domyślnie

nie zrozumiałeś
    Może bardziej łopatologicznie:
    Pan "A" zrobił "rozpoznanie" rynku i wyszło mu że kupi nikona 5000 i kita 18-50 i za miesiąc dokupi sigme 70-300 DL
    Po zakupie zadowolony z siebie poszedł do swojego znajomego pentaliba żeby pochwalić się zakupem.
    PEntalib zdziwiony że ten wybrał nikona spytał się "WHY ?????" (tnąc sobie żyły przy pomocy tępej łyżeczki)
    A "A" mu odpowiada: " Wiesz.... dlatego że system pentaxa mnie ogranicza" - czy teraz jaśniej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    1. niesystemowe body
    .
    to akurat imo bez znaczenia bo jakos wątpie żeby analogiczne body z napisem Pentax zrobilo tu różnicę

Cytat Zamieszczone przez damianb2 Zobacz posta
    Takze radze pomacac w jednym czasie np. D90/D7000/D300s i K-5 i wyrobic sobie wlasne zdanie.
    akurat w kwestii namacalnych w sklepie wrażeń to Pentax niczym nie ustępuje Nikonowi a jeżeli już to odwrotnie porownywalne cenowo body nikona odstaja od Pentaxa bo takie d80 to przy k20d to plastikowa popierdółka

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    to akurat imo bez znaczenia bo jakos wątpie żeby analogiczne body z napisem Pentax zrobilo tu różnicę
    Samsung ma chociazby inne oprogramowanie (z tego co pamietam) a co to oznacza dla komputera (bo tym jest nowoczesne body) nie trzeba chyba tlumaczyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Samsung ma chociazby inne oprogramowanie (z tego co pamietam) a co to oznacza dla komputera (bo tym jest nowoczesne body) nie trzeba chyba tlumaczyc
    to jednak prosze wytlumacz praktyczne roznice które to sprawiają że majac gx10 nie można narzekać bo to jednak kundel a nie rasowe k10d

tylko nie hipotetycznie bo mam wrazenie ze Twoja wiedza na temat tych aparatow to z intenetu pochodzi
    zeby nie bylo moja tez ale za to miałem i k20d i gx20 i jakos nie zauważyłem między nimi różnic które by sprawiały że samsung w odróżnieniu do Pentaksa to sie do czegoś tam nie nadaje...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    to jednak prosze wytlumacz praktyczne roznice które to sprawiają że majac gx10 nie można narzekać bo to jednak kundel a nie rasowe k10d

tylko nie hipotetycznie bo mam wrazenie ze Twoja wiedza na temat tych aparatow to z intenetu pochodzi
    zeby nie bylo moja tez ale za to miałem i k20d i gx20 i jakos nie zauważyłem między nimi różnic które by sprawiały że samsung w odróżnieniu do Pentaksa to sie do czegoś tam nie nadaje...
    Nigdzie nie napisalem, ze sie do czegos tam nie nadaje, jedynie ze nie jest to ten sam aparat. Wiedze swoja czerpie z tego, ze posiadalem k10d a znajomi mieli gx10 i identycznie nie bylo. Nie powiem, ze lepiej lub gorzej, ale nie identycznie.

PS. Z tego co mi wiadomo, to w modelach 20-cia, nawet matryca nie jest dokladnie ta sama (wiedza z internetu - i nie widze w tym nic zlego)

aRtrEx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    PEntalib zdziwiony że ten wybrał nikona spytał się "WHY ?????" (tnąc sobie żyły przy pomocy tępej łyżeczki)
    Odratowali go?

Co by nie było offtopa: jak wygram w totka i będę jechał w podróż dookoła swiata to może kupię k-5. Ale ten af... (ciekawe czy sprowokuję Benka?)

Strona 24 z 40 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów