Close

Strona 28 z 40 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 393

Wątek: Pentax K-5

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    To nie swiadczy jeszcze o skutecznosci, np sprawnosci sledzenia. Zobacz sobie w takim razie zestaw D700 + 200/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelPrzez Zobacz posta
    Rozpiętość tonalna też jest trochę większa niż w D700 No nic trzeba poczekać na jakieś D800. Na punkty w DxOMark stoi tak samo jak D3s.
    Chyba nie pod względem low-light iso. W tym elemencie jednak jeszcze trochę brakuje a to głównie do tego celu zostało stworzone to body.
    Nie mniej rozpiętość tonalna pentaxa robi wrażenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Jakos nie bardzo sobie wyobrazam, pomimo duzej sympatii dla Pentaxa, aby jakakolwiek puszka "P" mogla konkurowac predkoscia i skutecznoscia AF-u z zestawem D700 + 24-70 (70-200).
    A dlaczego? Bo N to N, podczas gdy P to tylko P

Nawet jesli puszka jest taka dobra, to z jakimi szklami ma osiagac tak dobre wyniki?
    Wszystkie niepełnoklatkowe limitedy. Zwłaszcza DA40 oraz DA 70. Te kurdupelki to naprawdę demony szybkości.

Na forum P nawet najbardziej wybredni posiadacze DA 18-135, mówią że szkło jest wyjątkowo szybkie (za sprawą zastosowania nowego typu wewnętrznego silnika). Nie mogę tego zweryfikować, bo nie miałem obiektywu w rękach.
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 22-03-2011 o 21:28

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    A dlaczego? Bo N to N, podczas gdy P to tylko P
    Nie bo mialem jedno i drugie. Tzn Pentaxa a obecnie Nikona.
    Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    Wszystkie niepełnoklatkowe limitedy. Zwłaszcza DA40 oraz DA 70. Te kurdupelki to naprawdę demony szybkości.
    Jeszcze raz podkreslam: co mi po predkosci, jak zdjecia beda nieostre? Jesli z predkoscia AF nie idzie w parze jego celnosc, to co mi po niej?

Domyślnie

Ano nic....
    Ale z drugiej strony pamiętam jak sam testowałem chyba K20D na trasie siekierkowskiej w warszawie gdzie auta jeżdżą z prędkością 80-140 km/h
    Do aparatu miałem podłączoną 70-200 sigme taką najstarszą. Na 200mm czyli w przypadku pentaxa ekwiwalent 300mm miałem może kilka fot nieostrych. Uprzedzam pytana, samochody najeżdżały w moją stronę
    Ale zupełnie inna sprawą jest śledzenie auta na większych odległościach a czym innym jest sprawne śledzenie biegacza na bieżni.
    O sprawności tego typu możemy sobie tylko gdybać bo znakomita wiekszość tych "testów" sieciowych to tylko masturbacja prędkościami bez realnych testów terenowych i pokazywania wyników pomiędzy aparatami.

Domyślnie

Oglądałem tego K5 , niestety bez baterii, i wrazenia mam jak najlepsze..Do tego stabilizacja w korpusie, aż żal, że Nikon jej nie ma.Aż mi sie zamarzylo pare obiektywow staloogniskowych w zakresie 28mm, 40-50 mm oraz 90-135mm (po uwzglednieniu cropa).Krótka wizyta na allegro i ...rozczarowanie.Pozostaje alternatywa, sigma 30/1,4mm ( za duża i ciężka jak dla mnie , wolalbym jesli już to coś jak 30/2,0)i sigma 85/1,4 ( ok. 4000 zl to ciut za drogo, wolalbym cos w stylu 85/1,8 za ok. 1-2 tys. ) oraz potrzebowalbym jeszcze coś w stylu 135mm/2,8 w cenie do ok. 2-3 tys. zl.Chyba, że coś przeoczylem.Ale sam korpus K5 to jak dla mnie rewelacjai ...korci.

Domyślnie

ha nie ma to jak za drogo, za lekko, za ciezko, za duze, za ciemne , za jasne, za jakies tam.
    Jak to leciało? Złej baletnicy rąbek u spódnicy?

Domyślnie

Mam wrażenie że nie rozumiesz znaczenia tego powiedzenia
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 23-03-2011 o 19:03

Domyślnie

Nie bo mialem jedno i drugie. Tzn Pentaxa a obecnie Nikona.

Jeszcze raz podkreslam: co mi po predkosci, jak zdjecia beda nieostre? Jesli z predkoscia AF nie idzie w parze jego celnosc, to co mi po niej?
    O ile się nie mylę podkreślasz pierwszy raz.

Pytałeś z jakimi obiektywami k-5 będzie działał szybko i skutecznie. Dostałeś odpowiedź.
    A skąd informacja, że k-5 z DA 40 działa wolniej i mniej skutecznie od d700 z 24-70?
    Rozumiem, że obie puszki z oboma obiektywami miałeś w rękach i testowałeś?

Strona 28 z 40 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów