Szukaj
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
Myślę, że nadrobionych rzeczy będzie trochę więcej. Na pewno pojawi się:
- historia zmian,
- wsparcie dla wielu monitorów,
- dodatkowy parametr mikrodetali z polem krzywej,
- możliwość osobnego określenia balansu bieli dla obszaru świateł,
- szybki podgląd obrazu natywnej wielkości po najechaniu myszką na pole podglądu,
- możliwość obracania i kadrowania.
Najbardziej cieszy mnie wprowadzenie nowego parametru mikrodetali, którego opracowanie zajęło mi mnóstwo czasu. Aktualnie siła podbicia mikrodetali jest zależna od wartości parametru kontrastu średniego. Zależność tych parametrów jest dużą wadą, bo podbicie mikrodetali w wielu przypadkach jest bardzo niekorzystne (wzmacniają szum, uwydatniają zmarszczki, itp.). Aktualnie jedynym sposobem zmniejszenia podbicia mikrodetali jest redukcja poziomu kontrastu średniego. Na szczęście udało mi się znaleźć zależność która wpływa na podbicie mikrodetali i będzie można to podbicie niezależnie kontrolować.
takiego małego bubla znalazłem, otóż: na samym dole po prawej masz taki oto napis: Copyright © 2010 Sebastian Nibisz.
© = copyright, wiec albo jedno albo drugie![]()
Wszystko jest OK. Pierwszy przykład z brzegu na stronie
http://www.adobe.com na samym dole
Copyright © 2010 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
No to ja mała uwaga do programu: jako ze mam niewielkie doświadczenie napiszę opisowo:
Gdy myszą najeżdża się na jakieś miejsce na obrazie, widać na odznaczenie tego miejsca na palecie nasycenia, odcienie oraz jasności. Nie dałoby się tego jakoś blokować jakimś ctr albo coś? Trochę to utrudnia, gdy musisz wzrokowo pamiętać, gdzie to dane miejsce występuje na palecie.
Ok, dodam taką blokadę. Już wcześniej zgłaszano mi potrzebę takiej blokady, ale ja wolałbym dodać możliwość korekty parametrów jasności, nasycenia i odcienia, bezpośrednio na obrazie. Niestety, jak na razie nie mam koncepcji jak mogłoby to wyglądać. Na pewno kontrola musiałaby być globalna, czyli taka jaka jest obecnie, bo U-Pointy są opatentowane.
Skontaktuj się z nami