Close

Strona 44 z 113 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Pebal jestem pod wrażeniem zmian. A to logo przy uruchamianiu się programu - bomba. Muszę jeszcze popatrzeć jak to działa po zmianach, ale warto było czekać.

Pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

1. Wybór pliku/plików, które mają zostać obrobione.
    2. Wybór formatu docelowego.
    3. Wybór wielkości.
    4. Przycisk "Odpal proces"
    5. Przycisk "Zamknij program"
    I żeby jeszcze tak działało, by po przerobieniu pliku aplikacja nie zamykała się

Da radę? Jakby co mogę pomyśleć (znaczy naszkicować) nad wyglądem okienka tego GUI.
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    1. Wybór pliku/plików, które mają zostać obrobione.
    2. Wybór formatu docelowego.
    3. Wybór wielkości.
    4. Przycisk "Odpal proces"
    5. Przycisk "Zamknij program"
    I żeby jeszcze tak działało, by po przerobieniu pliku aplikacja nie zamykała się

Da radę? Jakby co mogę pomyśleć (znaczy naszkicować) nad wyglądem okienka tego GUI.
    Pomyślę o tym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Pomyślę o tym.

Zamiast rozwijać wersję Lite wprowadź licencję edu na wersję home Zapewne większość studentów się ucieszy

Domyślnie

Zmiany są w stosunku do wersji 1.2, ale:
    1. Czy wersja 1.3 spowolniła czy też mi się tylko wydaje?
    2. Nie mogę nigdzie odnaleźć opcji zapisywania presetów, chyba że kompletnie na wzrok mi już padło (wersja home)

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez tenebrarum ; 04-11-2010 o 22:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tenebrarum Zobacz posta
    1. Czy wersja 1.3 spowolniła czy też mi się tylko wydaje?
    Ta wersja zwolniła (dla wielu ekspozycji) bo doszła funkcja usuwania duchów, która przy okazji redukuje szum.
    Ponieważ jednak dostałem sygnały, że funkcja usuwania duchów pogarsza jakość obrazu video HDR (zmniejsza płynność ruchu), wprowadziłem stosowana poprawkę, która umożliwia wyłączenie tej funkcji (patrz koniec postu).

Cytat Zamieszczone przez tenebrarum Zobacz posta
    2. Nie mogę nigdzie odnaleźć opcji zapisywania presetów, chyba że kompletnie na wzrok mi już padło
    Czasami odnoszę wrażenie, że tylko ja korzystam z prawego przycisku myszy a w programie ten przycisk ułatwia pracę, podobnie jak kółko. Prawy przycisk myszy na presetach a dalej będzie z górki.
    Trzeba zabrać się za pisanie instrukcji

-----------------------------------------------------------------------
    Dostępna jest mała aktualizacja programu.
    - dodano przycisk resetujący ustawienia paneli dokujących,
    - dodano możliwość wyłączenie funkcji usuwania duchów.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 04-11-2010 o 22:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    Zamiast rozwijać wersję Lite wprowadź licencję edu na wersję home Zapewne większość studentów się ucieszy
    Myślę, że studenci mają ciekawsze rzeczy do roboty, aniżeli siedzenie nad nieznanym programem

Domyślnie

Testuję ten programik i bardzo mi się podoba, ale w wersji Lite wychodzi mi kaszana na zdjęciach. Wrzucam surowe RAWy i wychodzi duży szum i ciemniejsze zbladziałe kolory w porównaniu z wersją PRO, czy jest na to jakaś rada oprócz zakupu wersji Pro na którą obecnie mnie nie stać?
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Myślę, że studenci mają ciekawsze rzeczy do roboty, aniżeli siedzenie nad nieznanym programem
    Czasami lepszym pomysłem jest tzw. model rosyjski licencjonowania. W modelu tym, znając zdolność rosyjskich studentów do pokonywania zabezpieczeń, jest kilka programów w które w języku rosyjskim są dostępne na stronach producentów jako free, ale te same programy są rozprowadzane jako płatne licencje już w językach europejskich. Tym sposobem zredukowano znacznie ilość zainteresowanych złamaniem zabezpieczeń. No i tak się buduje patriotyzm w narodzie.
    Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30

Domyślnie

Ja się chyba już nigdy porządnie nie wyśpię

Strona 44 z 113 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów