Close

Strona 42 z 113 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Nie balans bieli, tylko odcień, ale mniejsza z tym.
    To jest kwestia balansu bieli. Gdy dodałem parametr nakazujący dcraw wyznaczyć własny balans bieli, większość zdjęć wyglądała ok.

Piszesz, że dodałeś rozszerzenie. Dobrze rozumiem, że jak zrobię update, to będzie czytał SRW bez zmieniania nazwy?
    Dodałem rozszerzenie ale w wersji 1.3. Ta wersja będzie dostępna jutro lub w niedziele.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 29-10-2010 o 21:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    To jest kwestia balansu bieli. Gdy dodałem parametr nakazujący dcraw wyznaczyć własny balans bieli, większość zdjęć wyglądała ok.
    A to ciekawe, bo jak zmieniałem balans bieli, to nic nie pomagało, a dopiero przesuwanie suwaka odcienia dało porządany efekt.

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Dodałem rozszerzenie ale w wersji 1.3. Ta wersja będzie dostępna jutro lub w niedziele.
    Super! Jakie jeszcze będą nowości?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Pebal, czy SNS łyknie RAW-y z Samsunga EX-1. Myślę o dokupieniu jakiegoś kompakta i ten model wpadł mi w oko, ale wszędzie piszą, że żaden program nie czyta tych RAW-ów.
    Dostępna jest mała aktualizacja programu, która między innymi zawiera nową wersje dcraw, poprawnie dekodującą obrazy z tego aparatu.

Domyślnie

Gdyby ktoś nie widział programu a chciałby zobaczyć SNS-HDR Pro 1.2 w działaniu, to zapraszam do obejrzenia video:
    Review 1 of 3
    Review 2 of 3
    Review 3 of 3

Domyślnie

Hmmm... obawiam się, że niewiele zrozumiałem z Twojego posta, humanista jestem.
    Nic to, ściągnę 1.3 i będzie dobrze.
    Ostatnio edytowane przez nick-on ; 29-10-2010 o 23:56 Powód: literówka
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Gdzie mogę znaleźć instrukcję do wersji "SNS-HDR Lite"?
    Na stronie programu link jest nieaktywny.
    To znaczy wiem, że można przeciągnąć na ikonę programu ale chodzi mi o to czy mogę ustawiać jakieś parametry.
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 30-10-2010 o 18:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    Gdzie mogę znaleźć instrukcję do wersji "SNS-HDR Lite"?
    Na stronie programu link jest nieaktywny.
    To znaczy wiem, że można przeciągnąć na ikonę programu ale chodzi mi o to czy mogę ustawiać jakieś parametry.

Uruchom samego execa w oknie dosowym (cmd) i program wyświetli Ci listę parametrów

Domyślnie

W Lite przeciągasz wybrane zdjęcia na ikonę programu i program generuje plik HDR w tym samym folderze, co źródłowe pliki.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    W Lite przeciągasz wybrane zdjęcia na ikonę programu i program generuje plik HDR w tym samym folderze, co źródłowe pliki.
    A mam jakiś wpływ na parametry?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    A mam jakiś wpływ na parametry?
    Masz, ale nie na takie od których zależy efekt kolorystyczno-hdrowy Możesz regulować skalowanie i format pliku.

Strona 42 z 113 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów