Szukaj
Pytałem wujka google, ale nie znał odpowiedzi (myślałem, że wie wszystko).
Co zrobić, żeby móc wrzucić nikonowskie rozszerzenie .nrw do programu sns-hdr? Ewentualnie jak zamienić .nrw w .raw?
Z góry dzięki za odpowiedź, a autorowi Sns-hdr należy się Nobel!!!
Program czyta pliki .nrw. Masz najnowszą wersje programu? Z jakiego aparatu pochodzą Twoje pliki?
Wersja programu 1.4.22, aparat to Nikon Coolpix P7100 (ver. 1.0).
"Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams
Nieaktualne. Wiedziałem, że trzeba przeciągnąć jednocześnie trzy pliki w okno programu, ale myślałem, że w okno WŁĄCZONEGO programu. Okazuje się, że trzeba przeciągnąć pliki tylko na ikonkę do programu.
"Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams
Pobrałem przykładowy plik nrw z tego aparatu i wczytał się on u mnie poprawnie.
Napisz proszę na czym dokładnie polega problem. Plik nie jest wczytywany, czy jest wczytywany źle?
popatrz post wyżejproblem już rozwiązany
![]()
Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600
Pebal a ja comiesięcznie spytam jak postęp nad wersją 2? I jak tam GPU? Od kiedy mam D800 trochę mnie bolą czasy mapowania![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
zdjęcie z tego wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=228601 zostało przetrawione przez ten zacny programik.
Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik
Skontaktuj się z nami