Close

Strona 92 z 113 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Być może jest to głupie pytanie, ale i tak je zadam. Jeżeli w aparacie mam ustawioną przestrzeń kolorów sRGB i w SNS-HDR wybrałem ustawienie sRGB w "Przestrzeni kolorów dla RAW", to zbędne jest już ustawianie konwersji do sRGB dla pliku wynikowego, prawda?
    Tak.
    Dodam tylko, że jeżeli obrazy są zapisane w formacie RAW to przestrzeń kolorów ustawiana w aparacie nie ma dla SNS-HDR żadnego znaczenia.

Domyślnie

Pytałem wujka google, ale nie znał odpowiedzi (myślałem, że wie wszystko).
    Co zrobić, żeby móc wrzucić nikonowskie rozszerzenie .nrw do programu sns-hdr? Ewentualnie jak zamienić .nrw w .raw?

Z góry dzięki za odpowiedź, a autorowi Sns-hdr należy się Nobel!!!

Domyślnie

Program czyta pliki .nrw. Masz najnowszą wersje programu? Z jakiego aparatu pochodzą Twoje pliki?

Domyślnie

Wersja programu 1.4.22, aparat to Nikon Coolpix P7100 (ver. 1.0).
    "Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams

Domyślnie

Nieaktualne. Wiedziałem, że trzeba przeciągnąć jednocześnie trzy pliki w okno programu, ale myślałem, że w okno WŁĄCZONEGO programu. Okazuje się, że trzeba przeciągnąć pliki tylko na ikonkę do programu.
    "Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams

Domyślnie

Pobrałem przykładowy plik nrw z tego aparatu i wczytał się on u mnie poprawnie.
    Napisz proszę na czym dokładnie polega problem. Plik nie jest wczytywany, czy jest wczytywany źle?

Domyślnie

popatrz post wyżej problem już rozwiązany
    Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600

Domyślnie

Pebal a ja comiesięcznie spytam jak postęp nad wersją 2? I jak tam GPU? Od kiedy mam D800 trochę mnie bolą czasy mapowania
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Pebal a ja comiesięcznie spytam jak postęp nad wersją 2? I jak tam GPU? Od kiedy mam D800 trochę mnie bolą czasy mapowania
    Do przodu, ale powoli.
    Wsparcie GPU dla procesu mapowania obrazu jest już zaimplementowane. Teraz dodaję wsparcie dla obliczeń wykonywanych podczas wyświetlania obrazu. Niestety, obliczenia te nie są w SNS trywialne i mam z tym trochę problemów.

Domyślnie

zdjęcie z tego wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=228601 zostało przetrawione przez ten zacny programik.
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Strona 92 z 113 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów