Close

Strona 42 z 121 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    To już 4 miesiące jak nadal cholernie brakuje mi opcji rotacji zdjęcia, przecież programowo to chyba tylko 4 linijki tekstu, a tak bardzo ułatwiło by mi to pracę ze zdjęciami.
    Ok, nadrobię zaległości. Za kilka dni wyjdzie wersja 1.3 programu, dodam do niej jeszcze możliwość obracania i kadrowania zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Ok, nadrobię zaległości. Za kilka dni wyjdzie wersja 1.3 programu, dodam do niej jeszcze możliwość obracania i kadrowania zdjęć.
    Mistrzu! To już będzie na prawdę COŚ!
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Mistrzu! To już będzie na prawdę COŚ!
    Myślę, że nadrobionych rzeczy będzie trochę więcej. Na pewno pojawi się:
    - historia zmian,
    - wsparcie dla wielu monitorów,
    - dodatkowy parametr mikrodetali z polem krzywej,
    - możliwość osobnego określenia balansu bieli dla obszaru świateł,
    - szybki podgląd obrazu natywnej wielkości po najechaniu myszką na pole podglądu,
    - możliwość obracania i kadrowania.

Najbardziej cieszy mnie wprowadzenie nowego parametru mikrodetali, którego opracowanie zajęło mi mnóstwo czasu. Aktualnie siła podbicia mikrodetali jest zależna od wartości parametru kontrastu średniego. Zależność tych parametrów jest dużą wadą, bo podbicie mikrodetali w wielu przypadkach jest bardzo niekorzystne (wzmacniają szum, uwydatniają zmarszczki, itp.). Aktualnie jedynym sposobem zmniejszenia podbicia mikrodetali jest redukcja poziomu kontrastu średniego. Na szczęście udało mi się znaleźć zależność która wpływa na podbicie mikrodetali i będzie można to podbicie niezależnie kontrolować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    - wsparcie dla wielu monitorów,
    - możliwość osobnego określenia balansu bieli dla obszaru świateł,

Słuchanie potrzeb użytkowników, to rozumiem
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

takiego małego bubla znalazłem, otóż: na samym dole po prawej masz taki oto napis: Copyright © 2010 Sebastian Nibisz.
    © = copyright, wiec albo jedno albo drugie
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

takiego małego bubla znalazłem, otóż: na samym dole po prawej masz taki oto napis: Copyright © 2010 Sebastian Nibisz.
    Ech... żebym ja tylko z takimi bugami musiał walczyć

Domyślnie

Wszystko jest OK. Pierwszy przykład z brzegu na stronie
    http://www.adobe.com na samym dole
    Copyright © 2010 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Wszystko jest OK. Pierwszy przykład z brzegu na stronie
    http://www.adobe.com na samym dole
    Copyright © 2010 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_autorskie
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

No to ja mała uwaga do programu: jako ze mam niewielkie doświadczenie napiszę opisowo:

Gdy myszą najeżdża się na jakieś miejsce na obrazie, widać na odznaczenie tego miejsca na palecie nasycenia, odcienie oraz jasności. Nie dałoby się tego jakoś blokować jakimś ctr albo coś? Trochę to utrudnia, gdy musisz wzrokowo pamiętać, gdzie to dane miejsce występuje na palecie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    Gdy myszą najeżdża się na jakieś miejsce na obrazie, widać na odznaczenie tego miejsca na palecie nasycenia, odcienie oraz jasności. Nie dałoby się tego jakoś blokować jakimś ctr albo coś? Trochę to utrudnia, gdy musisz wzrokowo pamiętać, gdzie to dane miejsce występuje na palecie.
    Ok, dodam taką blokadę. Już wcześniej zgłaszano mi potrzebę takiej blokady, ale ja wolałbym dodać możliwość korekty parametrów jasności, nasycenia i odcienia, bezpośrednio na obrazie. Niestety, jak na razie nie mam koncepcji jak mogłoby to wyglądać. Na pewno kontrola musiałaby być globalna, czyli taka jaka jest obecnie, bo U-Pointy są opatentowane.

Strona 42 z 121 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów