Close

Strona 43 z 113 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

a czy wersja Home od Pro różnić się w wersji 1.3 czymś jeszcze oprócz przetwarzania wsadowego?
    Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a czy wersja Home od Pro różnić się w wersji 1.3 czymś jeszcze oprócz przetwarzania wsadowego?
    W wersji Home nie będzie wsparcia dla seryjnego przetwarzania zdjęć.
    Dostępny będzie nowy mechanizm seryjnego przetwarzania zdjęć. Określa się katalog źródłowy, docelowy, parametry łączenie oraz format docelowy zdjęć. Po uruchomieniu zadania do programu wczytywane są kolejne zdjęcia z katalogu przy czym zapis przetworzonego zdjęcia oraz odczyt następnego, sprowadza się do naciśnięcia jednego przycisku w programie. Dodatkowo zdjęcia są przetwarzane na zakładkę czyli w trakcie obrabiania jednego, następne jest już przetwarzane w tle. To znacznie skraca czas wczytywania zdjęć do programu.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.3.0 programu SNS-HDR Pro/Home.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Dostępna jest wersja 1.3.0 programu SNS-HDR Pro/Home.
    Pierwsze wrażenie na szybko: preset widoczny na zdjęciu po najechaniu myszą na miniaturkę - ge-nial-ne!!!
    Nadal największy brak: kadrowanie i prostowanie...
    Pytanie: czy wielkim problemem jest zmiana wielkości zdjęcia z obecnego 2x, 3x, itd. na docelowy format np. 1200 pixeli na długim boku?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    Pebal, a co z Lite? Przewidujesz aktualizację tej wersji?
    Wersja Lite zostanie zaktualizowana w przyszłym tygodniu.

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Nadal największy brak: kadrowanie i prostowanie...
    Doszedłem do wniosku, że te opcje będą miały sens tylko wtedy, gdy program będzie posiadał funkcje, których jeszcze nie ma (korekta aberracji, dysorcji i winiety).

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Pytanie: czy wielkim problemem jest zmiana wielkości zdjęcia z obecnego 2x, 3x, itd. na docelowy format np. 1200 pixeli na długim boku?
    W sumie problem jest niewielki, postaram się to nadrobić.

Domyślnie

Wersja Lite zostanie zaktualizowana w przyszłym tygodniu.
    Niezmiernie ten fakt mnie cieszy

I jeszcze jedno pytanie do Ciebie Pebal - jest jakaś szansa na proste GUI do wersji Lite jeszcze w tym roku (albo w ogóle)? Wiem, upierdliwy jestem z tym pytaniem
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    I jeszcze jedno pytanie do Ciebie Pebal - jest jakaś szansa na proste GUI do wersji Lite jeszcze w tym roku (albo w ogóle)? Wiem, upierdliwy jestem z tym pytaniem
    A jaką funkcjonalność takiego GUI uważałbyś za satysfakcjonującą?

Domyślnie

Doszedłem do wniosku, że te opcje będą miały sens tylko wtedy, gdy program będzie posiadał funkcje, których jeszcze nie ma (korekta aberracji, dysorcji i winiety).
    Zupełnie się z Tobą nie zgodzę. Tych, o których ja mówię, używałbym nagminnie. Tych powyżej prawie wcale.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

W sumie problem jest niewielki, postaram się to nadrobić.
    To też by sprawiło, że nie musiałbym już używać 2 programów...
    Krzysztof W.
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Pebal, a co z Lite? Przewidujesz aktualizację tej wersji?
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Strona 43 z 113 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów