Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 106

Domyślnie

Wiesz, na co sie patrzy przy zakupie to sprawa czysto indywidualna. Ja na ten przyklad w zyciu nie kupie Denona czy Marantza, bo za polowe ich ceny dostane to samo pod nazwa Onkyo czy Yamaha No chyba, ze owy Marantz (Denona nie kupie tez dlatego, ze o ergonomii ta firma nawet nie slyszala, Marantz zreszta tez przespal wyklady ) bedzie przeceniony o 50%

EDIT: @przemo1978 - jesli kogos gry nie interesuja, to IMHO HTPC jest lepszym wyborem jako kombajn do odtwarzania. Inna rzecz, ze trzeba chwilke usiasc nad zlozeniem tego (zmontowac, postawic system, kodeki itp.), zas PS3 czy player BD dziala "out of the box", wystarczy podlaczyc i ustawic kilka opcji.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 17-03-2010 o 22:25
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Wiesz, na co sie patrzy przy zakupie to sprawa czysto indywidualna. Ja na ten przyklad w zyciu nie kupie Denona czy Marantza, bo za polowe ich ceny dostane to samo pod nazwa Onkyo czy Yamaha No chyba, ze owy Marantz (Denona nie kupie tez dlatego, ze o ergonomii ta firma nawet nie slyszala, Marantz zreszta tez przespal wyklady ) bedzie przeceniony o 50%
    W pełni się z kolegą zgadzam. Sam do Ps3 posiadam Onkyo i głośniki Magnat i uważam że jest to odpowiednia jakość/cena, a długo szukałem .........

Domyślnie

PS3 nie musi tego rozkodowac - wystarczy, ze wysle bitstream do amplitunera, ktory sobie to rozgryzie. A to juz zdaje sie wreszcie potrafi.

Nie do końca jest tak jak piszesz,poniżej cytat z testu PS3 z forum hdtvpolska:

"Nie wiem jake ma HDMI (najprawdopodobniej v1.2) ale na pewno nie przesyła po HDMI bitstreamu nowych formatów. Potrafi na pokładzie zdekodować i przesłać w LPCM ścieżki w Dolby TrueHD (nawet 7.1). Niestety nie ma jak sprawdzić dokładnie co robi ze ścieżką DD+, jest ona przesyłana w postaci LPCM, choć nie wiadomo co i jak PS3 dekoduje. Ścieżki w DTS HD HR i MA nie są dekodowane, dekodowana jest część DTS "core" i przesyłana w postaci LPCM. Oczywiście PS3 potrafi przesłać przez HDMI ścieżki filmów przygotowanych w PCM5.1 oraz przesłać wielokanałowe i dwukanałowe SACD."
    D200+słoiki

Domyślnie

To ja podłączę się do pytania autora tego wątku i powiem z góry że PS3 mnie nie interesuje ( nie mylić z Photoshopem )
    Niech mi proszę ktoś odpowie, tylko tak łopatologicznie jak małemu dziecku, bo się na tym kompletnie nie znam
    czym różnią się odtwarzacze LG BD370 od LG BD390 ?
    Czy warto płacić dwukrotnie więcej za tego drugiego ?
    Ami , Smiena , Zenit , Pentax , Nikon i znowu Nikon
    D7100 , N16-85VR , N50/1,8 , S150/2.8 , SB600 , MF055+804RC2

Domyślnie

Ja bym sie zastanawiał raczej nad DB350V to najnowszy model w cenie 370tki.
    Różnice są takie
    DB 370 nie dekoduje Dolby digital i DTS, brak Wi-Fi. Minusem, o którym nie wolno zapomnieć, jest brak obsługi
    dysków sformatowanych w systemie NTFS, a co za tym idzie także dużych plików powyżej 4 GB (z USB)
    DB 390 ma wszystko

DB 350V dekoduje Dolby Digital oraz DTS, czyta NTFS brak Wi-fi.
    Co najistotniejsze wszystkie BD radzą sobie z MKV czyli czytają filmy zapisane w nowych lekkich formatach HD,
    z kamer video czy aparatów foto., bezpośrednio z USB, no i oczywiście czytają DivX i Xvid.
    No i nowsze modele będą miały lepsze wsparcie.
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 18-03-2010 o 10:13
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hcman Zobacz posta
    Nie do końca jest tak jak piszesz,poniżej cytat z testu PS3 z forum hdtvpolska:

"Nie wiem jake ma HDMI (najprawdopodobniej v1.2) ale na pewno nie przesyła po HDMI bitstreamu nowych formatów. Potrafi na pokładzie zdekodować i przesłać w LPCM ścieżki w Dolby TrueHD (nawet 7.1). Niestety nie ma jak sprawdzić dokładnie co robi ze ścieżką DD+, jest ona przesyłana w postaci LPCM, choć nie wiadomo co i jak PS3 dekoduje. Ścieżki w DTS HD HR i MA nie są dekodowane, dekodowana jest część DTS "core" i przesyłana w postaci LPCM. Oczywiście PS3 potrafi przesłać przez HDMI ścieżki filmów przygotowanych w PCM5.1 oraz przesłać wielokanałowe i dwukanałowe SACD."
    Czyli cudowny i wspanialy player Sony ("it also plays games" ) jest jednak ulomny... w takim razie cofam to, co napisalem odnosnie oplacalnosci zakupu PS3 jako playera BD.
    Wydawalo mi sie, ze w jakiejs niedawnej aktualizacji softu w koncu to wyprostowali, ale widac uznali, ze musi byc jakies uzasadnienie ich samodzielnych playerow...
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Prawda jest taka, że ostatnią grą, której używałem był "Prince" na 486 ( z 15 lat temu ). Poza tym obejrzałem sobie to PS3 i chyba nie chcę go mieć.
    Co polecacie ze "zwykłych" odtwarzaczy o rozsądnej cenie ( tak do 1k PLN ), żeby nie kupić czegoś, co nie odtwarza "wszystkiego".
    Może lepiej kupić coś taniego i w razie zmian podarować dzieciom lub babci?

Domyślnie

No przcież Ci proponuję Lg i nie ma na naszym rynku na chwilę obecną lepszej oferty.
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Wydawalo mi sie, ze w jakiejs niedawnej aktualizacji softu w koncu to wyprostowali...
    Tego to nie wiem, być może coś się zmieniło w tym temacie od niedawna.
    124miko - poczytaj o tym LG o którym pisze wonito.
    Tu masz sporo lektury:
    http://www.hdtv.com.pl/forum/lg/4064...twarzaczu.html
    D200+słoiki

Domyślnie

Czy z tego LG 390 z Wi Fi można bezprzewodowo przesłać dźwięk do wzmacniacza ? Myślałem o zamontowaniu odtwarzacza przy rzutniku sufitowym ( jest zasilanie i krótka ścieżka sygnału video - bez kucia ścian ), ale nie mogę wymyślić jak przesłać dźwięk na drugi koniec pokoju .

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów