Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 106

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Czy z tego LG 390 z Wi Fi można bezprzewodowo przesłać dźwięk do wzmacniacza ? Myślałem o zamontowaniu odtwarzacza przy rzutniku sufitowym ( jest zasilanie i krótka ścieżka sygnału video - bez kucia ścian ), ale nie mogę wymyślić jak przesłać dźwięk na drugi koniec pokoju .
    Ciekawe czy twój wzmacniacz ma Wi-fi ?
    Wi-fi w DB nie służy do przenoszenia dżwięku tylko do łączenia z internetem
    Z rozkodowanym dżwiękiem nie kombinuj bo basu bezprzewodowo nie przeniesiesz.
    Na dzień dzisiejszy masz opcję DB przy wzmacniaczu i długim kablem HDMI do projektora, podłączanym okazyjnie.
    Na jutro
    http://hdtvmania.pl/2010/03/02/netge...e-kino-domowe/
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    (...)
    Z rozkodowanym dżwiękiem nie kombinuj bo basu bezprzewodowo nie przeniesiesz.
    Jak nie, jak tak.
    http://www.sklep.jbl.pl/index.php?p4...-bezprzewodowy
    lub
    http://www.jbl.com/EN-US/Products/Pa...?PID=ES250PWBK
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Czemu ma basu nie przeniesc? Dane jak dane (zakladajac suba czy amplituner, ktory to lyknie) Tylko ciekawe jak jest z korygowaniem opoznien w takim systemie, czy sie obraz z dzwiekiem nie rozjedzie?

BTW. po co wlasciwie Wifi w odtwarzaczu BD?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Widać już wszystko można
    Pytanie jak samopoczucie w pokoju w którym system głośników 7.1 wszystko bez kabla
    i ile będę zajmować miejsca odbiornik nadajnik, no i trzeba pamietać ,że bezprzewodowo to dzwięk bo do prądu trzeba się jeszcze podłączać
    Chyba ,że już kto coś na to zaradził

Napisał costi
    po co wlasciwie Wifi w odtwarzaczu BD?
    Po co nośniki, łączysz się przez internet ze stroną z filmami i oglądasz bezpośrednio z internetu
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 18-03-2010 o 15:22

Domyślnie

Na jutro postaram się przygotować t tych linków, które podesłaliście - dzięki .

Domyślnie

(...) bezprzewodowo to dzwięk bo do prądu trzeba się jeszcze podłączać
    Tesla coś tam kiedyś kombinował, ale wtedy nie było jeszcze 7.1 i nic z tego nie wyszło.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Widać już wszystko można
    Pytanie jak samopoczucie w pokoju w którym system głośników 7.1 wszystko bez kabla
    i ile będę zajmować miejsca odbiornik nadajnik, no i trzeba pamietać ,że bezprzewodowo to dzwięk bo do prądu trzeba się jeszcze podłączać
    Ile miejsca? Tyle, co wystajaca antenka, choc pewnie ktos wymysli jak i to zabudowac Przypominam, ze nie jestesmy w czasach analogowych i caly nadajnik to pare scalakow na krzyz (vide: karty Wifi na USB).
    Samopoczucie? Normalnie, tak jak i wszedzie indziej. Na tak krotkich odleglosciach nie ma potrzeby stosowania duzej mocy, wiec straszenie skutkami zdrowotnymi jest czysta demagogia.
    A odtwarzacz czy amplituner i tak trzeba do pradu podlaczyc, wiec nie rozumiem tej uwagi o zasilaniu...

Po co nośniki, łączysz się przez internet ze stroną z filmami i oglądasz bezpośrednio z internetu
    Wifi ledwo wyrabia przy 720p z fonia 384 kbit/s... a teraz wyobraz sobie Bluraya 1080p z dzwiekiem LPCM 7.1 No chyba, ze najpierw sie bedzie sciagac na dysk odtwarzacza, a potem ogladanie.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 18-03-2010 o 16:17
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Wifi ledwo wyrabia przy 720p z fonia 384 kbit/s... a teraz wyobraz sobie Bluraya 1080p z dzwiekiem LPCM 7.1 No chyba, ze najpierw sie bedzie sciagac na dysk odtwarzacza, a potem ogladanie.
    Otóż właśnie nie, ostatnio czytałem o nowym standardzie wifi do full HD to kwestia dni.
    uwaga z prądem jest taka ,że każdy głośnik mimo że jest bezprzewodowy musi być podłączony do gniazdka z prądem, każdy z ośmiu

Domyślnie

Ale skad sie tu wziely glosniki?
    Czy z tego LG 390 z Wi Fi można bezprzewodowo przesłać dźwięk do wzmacniacza ?
    Otóż właśnie nie, ostatnio czytałem o nowym standardzie wifi do full HD to kwestia dni.
    Chyba nowym standardzie transmisji bezprzewodowej (Wifi poki co nie przewiduje nowych rewizji, nawet 802.11n chyba jeszcze nie jest zamrozony). Czepiam sie, ale to jest roznica (wybacz, zboczenie zawodowe).
    A abstrahujac od tego: masz jakiegos linka moze? Pierwsze slysze, a mnie tym zaciekawiles.

Domyślnie

Czytałem gdzieś na HDTVMania ,że będzie można oglądać full hd z sieci.
    W opisie DB390 znalazłem tyle
    Odbiornik sieci bezprzewodowej jest zgodny z najnowszym standardem 802.11n (plus oczywiście 802.11b/g). Oznacza to, że jeśli dysponujemy odpowiednim bezprzewodowym routerem, to nie tylko uzyskamy dostęp do wspomnianego już wcześniej BD-Live, YouTube i aktualizacji oprogramowania, ale będziemy mogli również odtwarzać strumieniowo wideo HD z podłączonego do sieci komputera.
    nic nie piszą o full HD, ale wydaje się to nieuniknione.
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 18-03-2010 o 17:13

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów