Close

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 106

Domyślnie

Bez kabelków cacy, ale o jednym należy pamiętać. Nie po to ładuje się przetworniki CA z ciężki szmalec do porządnych skrzynek, nie po to używa się transformatorów wielkoprądowych i nie po to dba się o każdy niuans na torze audio żeby zdać się potem na chińskie scalaczki obsługujące bezprzewodową transmisję dźwięku do kolumn. Jeszcze jestem w stanie przełknąć transmisję bezprzewodową do suba, niskie częstotliwości nie wymagają wielkiego strumienia danych. Ale fronty? Za żadne skarby. To musi być spięte odpowiednimi kabelkami.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Czyli trochę zbaczając z tematu, głośniki bluetooth do normalnego słuchania muzyki się nie nadają i już lepiej rozplątywać kable? Bo myślałem nad czymś takim http://allegro.pl/item953301929.html Mam teraz w mieszkaniu głównie laptopa i to on służy za sprzęt grający, więc miło by było móc przemieszczać się bez kabla gdy chcę posłuchać głośno muzyki.
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Domyślnie

A czy ktoś z Was orientuje się może które odtwarzacze (ze szczególnym ukierunkowaniem na Samsunga) radzą sobie bezproblemowo z plikami mkv z podłączonego przez USB dysku ?

Domyślnie

Strus np: odtwarzacz telewizyjny Samsung B650
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    Ja bym sie zastanawiał raczej nad DB350V to najnowszy model w cenie 370tki.
    Różnice są takie
    DB 370 nie dekoduje Dolby digital i DTS, brak Wi-Fi. Minusem, o którym nie wolno zapomnieć, jest brak obsługi
    dysków sformatowanych w systemie NTFS, a co za tym idzie także dużych plików powyżej 4 GB (z USB)
    DB 390 ma wszystko

DB 350V dekoduje Dolby Digital oraz DTS, czyta NTFS brak Wi-fi.
    Co najistotniejsze wszystkie BD radzą sobie z MKV czyli czytają filmy zapisane w nowych lekkich formatach HD,
    z kamer video czy aparatów foto., bezpośrednio z USB, no i oczywiście czytają DivX i Xvid.
    No i nowsze modele będą miały lepsze wsparcie.
    Dzięki za odpowiedż. Wprawdzie nie wszystko z tego zrozumiałem ;-/ , w każdym razie zamówiłem DB350V. Głębiej w te dane nie wnikam bo to i tak na prezent dla szwagra.
    Dla mnie te wszystkie skróty to czarna magia
    Ami , Smiena , Zenit , Pentax , Nikon i znowu Nikon
    D7100 , N16-85VR , N50/1,8 , S150/2.8 , SB600 , MF055+804RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    Strus np: odtwarzacz telewizyjny Samsung B650

A tak ze 2 słowa więcej ? Przeciez to oznaczenie serii telewizorów w której skład wchodzą bodajże 4 modele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    A tak ze 2 słowa więcej ? Przeciez to oznaczenie serii telewizorów w której skład wchodzą bodajże 4 modele
    Mój (seria 7) czyta z pendrive filmy, ale jakie formaty dokładnie, tego nie wiem bo nie miałem czasu sprawdzić. AVI poszło. Na marginesie, umieszczać w TV książkę kucharską albo umilacz czasu dla gości to już chyba przegięcie, chociaż slideshow w FullHD robi wrażenie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

2 słowa ode mnie tak oznaczenie jest tv... można podpiąć pena lub dysk lub internet i oglądać wszelakie divxy oraz mkv
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bloodcrawler Zobacz posta
    Czyli trochę zbaczając z tematu, głośniki bluetooth do normalnego słuchania muzyki się nie nadają i już lepiej rozplątywać kable? Bo myślałem nad czymś takim http://allegro.pl/item953301929.html Mam teraz w mieszkaniu głównie laptopa i to on służy za sprzęt grający, więc miło by było móc przemieszczać się bez kabla gdy chcę posłuchać głośno muzyki.
    Jak to mowia: nie dajmy sie zwariowac. Jakosc dzwieku po BT jest bardzo dobra, choc oczywiscie trzeba byc swiadomym, ze nie dorowna to porzadnemu, stacjonarnemu zestawowi. Tym niemniej do sluchania muzyki z laptopa (w ktorych uklady dzwiekowe nie sa wybitne) spokojnie sie nada i IMHO nie bedzie slychac roznicy w porownaniu z glosnikami kablowymi.
    Nire wiem, jak glosniczki z tego zestawu, ale samego BT nie ma sie co bac.

Bez kabelków cacy, ale o jednym należy pamiętać. Nie po to ładuje się przetworniki CA z ciężki szmalec do porządnych skrzynek, nie po to używa się transformatorów wielkoprądowych i nie po to dba się o każdy niuans na torze audio żeby zdać się potem na chińskie scalaczki obsługujące bezprzewodową transmisję dźwięku do kolumn. Jeszcze jestem w stanie przełknąć transmisję bezprzewodową do suba, niskie częstotliwości nie wymagają wielkiego strumienia danych. Ale fronty? Za żadne skarby. To musi być spięte odpowiednimi kabelkami.
    Jezeli ktos dba itd. to oczywiscie na takie rozwiazanie nie pojdzie. Ale wiele osob (stawiam, ze porazajaca wiekszosc) nie dba az tak o jakosc brzmienia i takie rozwiazanie bedzie dla nich dobre, ze wzgledu na wygode.
    Poza tym co maja czestotliwosci do strumienia danych? Pamietaj, ze takie glosniki maja wlasne przetworniki C/A, a sygnal do nich dociera w postaci cyfrowej - nikt normalny nie pchalby sygnalu analogowego, bo raz, ze wyszlaby z tego sieczka a dwa, ze mocowo to bylaby masakra.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    2 słowa ode mnie tak oznaczenie jest tv... można podpiąć pena lub dysk lub internet i oglądać wszelakie divxy oraz mkv

Ale pod co , bo się zgubiłem Są telewizory, które z pena lub raczej z zewnętrznego dysku odtworzą po USB kombajn .mkv ?? Byłaby to kolejna oszczędność w domowych finansach

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów