masz jakiś osobisty uraz do firmy na eS ???
czy kierujesz się kryterium pt. cena ??
jakieś porównanie dla autora wątku
http://www.idoblu.co.uk/page2%20Blu-ray%20Players.html
Szukaj
masz jakiś osobisty uraz do firmy na eS ???
czy kierujesz się kryterium pt. cena ??
jakieś porównanie dla autora wątku
http://www.idoblu.co.uk/page2%20Blu-ray%20Players.html
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
a ja kiedyś pracowałem w serwisie Sony - raptem 5 lat temu. Z doświadczenia (ówczesnego) Wam powiem - to jedyna firma na rynku elektroniki użytkowej która tak dba o klienta. Jestem więcej niż przekonany że jesteś w stanie kupić część zamienną do sprzętu z połowy lat '90-tych zeszłego stulecia, co w przypadku innych firm nie jest juz takie oczywiste. Oczywiście obecna globalizacja doprowadziła zapewne w niektórych przypadkach do takich sytuacji że niektórych sprzętów nie opłaca się naprawiać...ale zobaczycie - już niedługo tak będzie np. i z samochodami, a od dawna tak jest np z butami
Sony odwala kawał dobrej roboty ... w tym co robi. Na razie (tfuuu - odpukać) nie miałem okazji się przekonać że jest inaczej.
Nie bardzo się zgodzę. Parę lat temu miałem zestaw kina Sony, drogi z wyższej półki. Tuż po gwarancji zaciął się napęd płyty. Nowy kosztował tyle, że zrezygnowałem z naprawy i kupiłem innej marki, bezawaryjne do dziś.
A ja pozwole sobie podpiąć coś takiego http://www.wykop.pl/ramka/171187/rtv...zacze-blu-ray/, wg. mnie to najbardziej opłaca się kupować PS3 i basta![]()
sporo gratów
PS3 nie musi tego rozkodowac - wystarczy, ze wysle bitstream do amplitunera, ktory sobie to rozgryzie. A to juz zdaje sie wreszcie potrafi.
To jest wada, a nie zaleta, bo przy okazji robienia pilota na BT Sony "zapomnialo" o odbiorniku podczerwieni, wiec wszelkimi pilotami uniwersalnymi (poza wynalazkami kosztujacymi tyle, co samo PS3) mozna sie podetrzec...- jest wyposażona (za niewielką dopłatą) w pilot oparty na technologii Bluetooth;
I zanim ktos mi wystrzeli z nowoczesnoscia i postepem: pchanie BT do pilota jest moim zdaniem niczym wiecej, niz robieniem ludziom na zlosc, bo w przypadku pilota zdalnego sterowania standardem, bardzo dobrze zreszta dopasowanym do specyfiki pracy urzadzenia, jest podczerwien. BT w przypadku tego typu urzadzen ma praktycznie same wady i zadnych zalet w porownaniu z IR.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Ja mam Ps3 od prawie 2 lat i eksploatuję dość mocno. Żadnych problemów nigdy nie miałem. Nie zapominajmy że sony jest pionierem jeśli chodzi o BD i wygrało wyścig z Toshibą i jej Hd Dvd. Co do jakości innych sprzętów zgodzę się co do jednego nigdy nic innego bym nie kupił ani kina domowego bo brzmi plastikowo, ani lustrzanki z wiadomych względów.
Co do ps 3 jestem jak najbardziej za bo sprzęt jako konsola i multimedialny kombajn wyprzedził swoją epokę dokładając BD. MZ warto jest dołożyć i kupić PS3 i nawet pozbyć się PC bo można nawet zainstalować system i też korzystać z netu i innych.
Jedynym mankamentem jest cena gier i samej konsoli - ale myślę że radość z korzystania , łatwość (intuicyjność obsługi) rekompensują wszystko. Do tego wymienny dysk twardy nie powodujący utraty gwarancji też ma znaczenie na +.
Polecam i tyle
Sony nie jest pionierem, tylko de facto tworca standarduNie zapominajmy że sony jest pionierem jeśli chodzi o BD i wygrało wyścig z Toshibą i jej Hd Dvd.Dodajmy, z punktu widzenia filmomaniaka gorszego niz HD-DVD (HD-DVD nie mial blokady reginalnej, a plyte mozna bylo zmasterowac tak, ze na pierwszej warstwie znajdowal sie material, ktory mozna bylo odtworzyc w zwyklym playerze DVD).
Jako kombajn - moze tak, tyle ze glownie dzieki PS3 Media Server, ktorego Sony sie nawet nie dotknelo.Co do ps 3 jestem jak najbardziej za bo sprzęt jako konsola i multimedialny kombajn wyprzedził swoją epokę dokładając BD.Zreszta, po ktorejs akutualizacji Live mozliwosci obu konsol w tym wzgledzie bardzo sie zblizyly (oczywiscie pomijam BD, bo tego w X360 raczej nie zobaczymy). Za to jako konsola jest nadal do tylu za Microsoftem, a to glownie dzieki ulomnej w porownaniu z Xbox Live usludze sieciowej. Co prawda i tak jest lepiej, niz na poczatku, ale i tak sa wciaz duzo z tylu.
Swoja droga, jak ktos chce multimedialnego kombajnu, to IMHO droga jest tylko jedna: HTPC z XBMC jako interfejsem. W komplecie naped combo DVD/HD-DVD/BD i kazdy inny sprzet odpada w przedbiegach. Koszt nie jest duzy, jak sie dobrze zakrecic to w tysiacu sie czlowiek spokojnie zmiesci, a mozna na tym odpalic wszystko, co ludzkosc wymyslila (ze nie wspomne o podlaczeniu np. tunera sat czy DVB-T), majac jednczesnie nieograniczne mozliwosci upgrade'u.
Juz nie... Sony, zgodnie z nowa swiecka tradycja zubazania produktu w miare kolejnych jego "aktualizacji", wycielo z PS3 Slim mozliwosc zainstalowania Linuksa. Takze jak ktos chce isc w ta strone, to niech poluje na "grubasa".nawet pozbyć się PC bo można nawet zainstalować system i też korzystać z netu i innych.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
zgodzę się co do większości argumentów, co nie zmienia faktu że warto .
Juz nie... Sony, zgodnie z nowa swiecka tradycja zubazania produktu w miare kolejnych jego "aktualizacji", wycielo z PS3 Slim mozliwosc zainstalowania Linuksa. Takze jak ktos chce isc w ta strone, to niech poluje na "grubasa".
A co do linuxa ja mogę go mieć bo mam staruszkę 80 gb![]()
Skontaktuj się z nami