polecam ps3
Szukaj
polecam ps3
Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...
124miko, akurat w tym wypadku częstotliwość polecenia maszyny w tym wątku jest wprost proporcjonalna do jej jakości i stosunku możliwości/cena.
PS3
Nie ma co kombinować. Za 800-900PLN kupujesz najtańszy odtwarzacz BlueRay Sony czy SamsungoLG... Za 1300 PLN kupujesz odtwarzacz BlueRay, konsolę do gier (którą Ty albo Twoje dzieci wykorzystają), centrum rozrywkowe (internet na TV, przeglądarka/slideshow zdjęć) i parę innych dodatków.
Pilot raczej niezbędny (99PLN)
Ramki cenowe nie podane, więc oppo bdp-83.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Konkurencja nic specjalnie nie wymysli w tej materii, bo po VGA jest przesylany sygnal analogowy, a po HDMI cyfrowy, wiec taka przejsciowka (a raczej konwerter cyfrowo-analogowy) nie jest taka prosta.
Jesli chodzi o sam odtwarzacz, to wydaje mi sie, ze PS3 jednak bedzie najlepsze. Co prawda kiepsko sie komponuje z reszta sprzetu i ma tego cholernego pilota na Bluetootha, ale stosunek ceny do mozliwosci ma swietny. No chyba, ze wolisz cos prostego, a nie pelne centrum multimedialne.
A jesli nie chcesz wydawac az tyle, to kup cos, co ma zlacze HDMI 1.3 i opcje przesylania bitstreamu przez to zlacze.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
póki co tylko - PS3 - gdyż :
- jest to bodajże jeden z nielicznych odtwarzaczy który da się "upgrejdować" z netu w przypadku gdyby nagle (niektórzy twierdzą że to naprawdę niedługi okres czasu) stała się popularna telewizja 3D;
- jest wyposażona (za niewielką dopłatą) w pilot oparty na technologii Bluetooth;
- przy okazji jest odtwarzaczem dvd z interpolowanym do rozdzielczosci Full-HD obrazem;
- przy okazji jest też ... konsolą
- najmniej traci na wartosci
Minusem jest :
- stosunkowo wysoka głosność - bo ma wiatreczek (moze nie głosność co bardziej ... szum)
- pobór pradu odpowiedni dla konsoli a nie odtwarzacza.
I teraz chodzi o to czy minusy przysłonią Ci te plusy...![]()
PS3 kosztuje 300 eurasow.
a goly odtwarzacz BD tylko 120. dodatkowa zaleta: to nie jest Sony! a to ogromna zaleta
osobiscie mam jakiegos Samsunga. gra i przy tym calkiem szybko laduje plyty, co tu mozna wiecej wymagac?
EDIT: zdaje sie ze dokladnie ten model: http://allegro.pl/item945536906_sams...wyprzedaz.html. jedyne 360 PLN vs. 1200 PLN na dodatek dziadoskiego Sony...dla mnie oczywisty wybor
![]()
Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-03-2010 o 12:38
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Tak samo kiedyś myślałem, dodatkowo uważałem konsole za zło. Dopiero jak kupiłem dla syna PS3 i sam zacząłem się tym "bawić" otwarłem oczy. Jest to bodaj jedyny produkt Sony który swoimi możliwościami połączonymi z dobrym ekranem Full HD i systemem dźwięku przestrzennego jest w stanie urwać łeb przy samej d... .
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
w tym, ze jakakolwiek naprawa po uplywie gwarancji jest kompletnie nieoplacalna, bo znacznie taniej kupic nowe. a z bezawaryjnoscia u Sony to tez zbyt rozowo nie wyglada.
konsoli za zlo nie uwazam, niewykluczone, ze kiedys sam nabede (mam potomka w wieku lat 4), ale pytanie bylo o naped BluRay. nie zaprzeczam, ze fajnie jest miec combo: BD + suszarka + frytkownica + toster + czytnik kart + kamera internetowa + sex-lalka + skaner + fax. tylko jesli takie combo jest drozsze od golego urzadzenia to pojawia sie rachunek zyskow i strat.
inna kwestia jest, ze cenowo BD Player + Wii/XboX = PS3. wiec nie trzeba od razu kupowac PS3, zeby miec i to i to.
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Jeśli chcesz cieszyć ucho najnowszymi formatami dźwięku w HD to PS3 nie bierz pod uwagę bo ich nie rozkoduje.
D200+słoiki
Skontaktuj się z nami