Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 106

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja bym sie zastanawiał raczej nad DB350V to najnowszy model w cenie 370tki.
    Różnice są takie
    DB 370 nie dekoduje Dolby digital i DTS, brak Wi-Fi. Minusem, o którym nie wolno zapomnieć, jest brak obsługi
    dysków sformatowanych w systemie NTFS, a co za tym idzie także dużych plików powyżej 4 GB (z USB)
    DB 390 ma wszystko

DB 350V dekoduje Dolby Digital oraz DTS, czyta NTFS brak Wi-fi.
    Co najistotniejsze wszystkie BD radzą sobie z MKV czyli czytają filmy zapisane w nowych lekkich formatach HD,
    z kamer video czy aparatów foto., bezpośrednio z USB, no i oczywiście czytają DivX i Xvid.
    No i nowsze modele będą miały lepsze wsparcie.
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 18-03-2010 o 10:13
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    Ja bym sie zastanawiał raczej nad DB350V to najnowszy model w cenie 370tki.
    Różnice są takie
    DB 370 nie dekoduje Dolby digital i DTS, brak Wi-Fi. Minusem, o którym nie wolno zapomnieć, jest brak obsługi
    dysków sformatowanych w systemie NTFS, a co za tym idzie także dużych plików powyżej 4 GB (z USB)
    DB 390 ma wszystko

DB 350V dekoduje Dolby Digital oraz DTS, czyta NTFS brak Wi-fi.
    Co najistotniejsze wszystkie BD radzą sobie z MKV czyli czytają filmy zapisane w nowych lekkich formatach HD,
    z kamer video czy aparatów foto., bezpośrednio z USB, no i oczywiście czytają DivX i Xvid.
    No i nowsze modele będą miały lepsze wsparcie.
    Dzięki za odpowiedż. Wprawdzie nie wszystko z tego zrozumiałem ;-/ , w każdym razie zamówiłem DB350V. Głębiej w te dane nie wnikam bo to i tak na prezent dla szwagra.
    Dla mnie te wszystkie skróty to czarna magia
    Ami , Smiena , Zenit , Pentax , Nikon i znowu Nikon
    D7100 , N16-85VR , N50/1,8 , S150/2.8 , SB600 , MF055+804RC2

Domyślnie

Czemu ma basu nie przeniesc? Dane jak dane (zakladajac suba czy amplituner, ktory to lyknie) Tylko ciekawe jak jest z korygowaniem opoznien w takim systemie, czy sie obraz z dzwiekiem nie rozjedzie?

BTW. po co wlasciwie Wifi w odtwarzaczu BD?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ale skad sie tu wziely glosniki?
    Czy z tego LG 390 z Wi Fi można bezprzewodowo przesłać dźwięk do wzmacniacza ?
    Otóż właśnie nie, ostatnio czytałem o nowym standardzie wifi do full HD to kwestia dni.
    Chyba nowym standardzie transmisji bezprzewodowej (Wifi poki co nie przewiduje nowych rewizji, nawet 802.11n chyba jeszcze nie jest zamrozony). Czepiam sie, ale to jest roznica (wybacz, zboczenie zawodowe).
    A abstrahujac od tego: masz jakiegos linka moze? Pierwsze slysze, a mnie tym zaciekawiles.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Czytałem gdzieś na HDTVMania ,że będzie można oglądać full hd z sieci.
    W opisie DB390 znalazłem tyle
    Odbiornik sieci bezprzewodowej jest zgodny z najnowszym standardem 802.11n (plus oczywiście 802.11b/g). Oznacza to, że jeśli dysponujemy odpowiednim bezprzewodowym routerem, to nie tylko uzyskamy dostęp do wspomnianego już wcześniej BD-Live, YouTube i aktualizacji oprogramowania, ale będziemy mogli również odtwarzać strumieniowo wideo HD z podłączonego do sieci komputera.
    nic nie piszą o full HD, ale wydaje się to nieuniknione.
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 18-03-2010 o 17:13
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Bez kabelków cacy, ale o jednym należy pamiętać. Nie po to ładuje się przetworniki CA z ciężki szmalec do porządnych skrzynek, nie po to używa się transformatorów wielkoprądowych i nie po to dba się o każdy niuans na torze audio żeby zdać się potem na chińskie scalaczki obsługujące bezprzewodową transmisję dźwięku do kolumn. Jeszcze jestem w stanie przełknąć transmisję bezprzewodową do suba, niskie częstotliwości nie wymagają wielkiego strumienia danych. Ale fronty? Za żadne skarby. To musi być spięte odpowiednimi kabelkami.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Czyli trochę zbaczając z tematu, głośniki bluetooth do normalnego słuchania muzyki się nie nadają i już lepiej rozplątywać kable? Bo myślałem nad czymś takim http://allegro.pl/item953301929.html Mam teraz w mieszkaniu głównie laptopa i to on służy za sprzęt grający, więc miło by było móc przemieszczać się bez kabla gdy chcę posłuchać głośno muzyki.
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bloodcrawler Zobacz posta
    Czyli trochę zbaczając z tematu, głośniki bluetooth do normalnego słuchania muzyki się nie nadają i już lepiej rozplątywać kable? Bo myślałem nad czymś takim http://allegro.pl/item953301929.html Mam teraz w mieszkaniu głównie laptopa i to on służy za sprzęt grający, więc miło by było móc przemieszczać się bez kabla gdy chcę posłuchać głośno muzyki.
    Jak to mowia: nie dajmy sie zwariowac. Jakosc dzwieku po BT jest bardzo dobra, choc oczywiscie trzeba byc swiadomym, ze nie dorowna to porzadnemu, stacjonarnemu zestawowi. Tym niemniej do sluchania muzyki z laptopa (w ktorych uklady dzwiekowe nie sa wybitne) spokojnie sie nada i IMHO nie bedzie slychac roznicy w porownaniu z glosnikami kablowymi.
    Nire wiem, jak glosniczki z tego zestawu, ale samego BT nie ma sie co bac.

Bez kabelków cacy, ale o jednym należy pamiętać. Nie po to ładuje się przetworniki CA z ciężki szmalec do porządnych skrzynek, nie po to używa się transformatorów wielkoprądowych i nie po to dba się o każdy niuans na torze audio żeby zdać się potem na chińskie scalaczki obsługujące bezprzewodową transmisję dźwięku do kolumn. Jeszcze jestem w stanie przełknąć transmisję bezprzewodową do suba, niskie częstotliwości nie wymagają wielkiego strumienia danych. Ale fronty? Za żadne skarby. To musi być spięte odpowiednimi kabelkami.
    Jezeli ktos dba itd. to oczywiscie na takie rozwiazanie nie pojdzie. Ale wiele osob (stawiam, ze porazajaca wiekszosc) nie dba az tak o jakosc brzmienia i takie rozwiazanie bedzie dla nich dobre, ze wzgledu na wygode.
    Poza tym co maja czestotliwosci do strumienia danych? Pamietaj, ze takie glosniki maja wlasne przetworniki C/A, a sygnal do nich dociera w postaci cyfrowej - nikt normalny nie pchalby sygnalu analogowego, bo raz, ze wyszlaby z tego sieczka a dwa, ze mocowo to bylaby masakra.

Domyślnie

A czy ktoś z Was orientuje się może które odtwarzacze (ze szczególnym ukierunkowaniem na Samsunga) radzą sobie bezproblemowo z plikami mkv z podłączonego przez USB dysku ?

Domyślnie

Strus np: odtwarzacz telewizyjny Samsung B650
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów