Close

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 106

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    PS3 kosztuje 300 eurasow.
    a goly odtwarzacz BD tylko 120. dodatkowa zaleta: to nie jest Sony! a to ogromna zaleta

osobiscie mam jakiegos Samsunga. gra i przy tym calkiem szybko laduje plyty, co tu mozna wiecej wymagac?
    jedyne 360 PLN vs. 1200 PLN na dodatek dziadoskiego Sony... dla mnie oczywisty wybor
    masz jakiś osobisty uraz do firmy na eS ???
    czy kierujesz się kryterium pt. cena ??

jakieś porównanie dla autora wątku
    http://www.idoblu.co.uk/page2%20Blu-ray%20Players.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafulec Zobacz posta
    masz jakiś osobisty uraz do firmy na eS ???
    urazu nie mam. po prostu uwazam, ze to droga i ryzykowna firma. kropka.

Cytat Zamieszczone przez rafulec Zobacz posta
    czy kierujesz się kryterium pt. cena ??
    jak rozumiem w bogatej Polsce na cene sie nie patrzy?

Domyślnie

a ja kiedyś pracowałem w serwisie Sony - raptem 5 lat temu. Z doświadczenia (ówczesnego) Wam powiem - to jedyna firma na rynku elektroniki użytkowej która tak dba o klienta. Jestem więcej niż przekonany że jesteś w stanie kupić część zamienną do sprzętu z połowy lat '90-tych zeszłego stulecia, co w przypadku innych firm nie jest juz takie oczywiste. Oczywiście obecna globalizacja doprowadziła zapewne w niektórych przypadkach do takich sytuacji że niektórych sprzętów nie opłaca się naprawiać...ale zobaczycie - już niedługo tak będzie np. i z samochodami, a od dawna tak jest np z butami

Sony odwala kawał dobrej roboty ... w tym co robi. Na razie (tfuuu - odpukać) nie miałem okazji się przekonać że jest inaczej.

Domyślnie

Nie bardzo się zgodzę. Parę lat temu miałem zestaw kina Sony, drogi z wyższej półki. Tuż po gwarancji zaciął się napęd płyty. Nowy kosztował tyle, że zrezygnowałem z naprawy i kupiłem innej marki, bezawaryjne do dziś.

Domyślnie

A ja pozwole sobie podpiąć coś takiego http://www.wykop.pl/ramka/171187/rtv...zacze-blu-ray/, wg. mnie to najbardziej opłaca się kupować PS3 i basta
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hcman Zobacz posta
    Jeśli chcesz cieszyć ucho najnowszymi formatami dźwięku w HD to PS3 nie bierz pod uwagę bo ich nie rozkoduje.
    PS3 nie musi tego rozkodowac - wystarczy, ze wysle bitstream do amplitunera, ktory sobie to rozgryzie. A to juz zdaje sie wreszcie potrafi.

- jest wyposażona (za niewielką dopłatą) w pilot oparty na technologii Bluetooth;
    To jest wada, a nie zaleta, bo przy okazji robienia pilota na BT Sony "zapomnialo" o odbiorniku podczerwieni, wiec wszelkimi pilotami uniwersalnymi (poza wynalazkami kosztujacymi tyle, co samo PS3) mozna sie podetrzec...

I zanim ktos mi wystrzeli z nowoczesnoscia i postepem: pchanie BT do pilota jest moim zdaniem niczym wiecej, niz robieniem ludziom na zlosc, bo w przypadku pilota zdalnego sterowania standardem, bardzo dobrze zreszta dopasowanym do specyfiki pracy urzadzenia, jest podczerwien. BT w przypadku tego typu urzadzen ma praktycznie same wady i zadnych zalet w porownaniu z IR.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja mam Ps3 od prawie 2 lat i eksploatuję dość mocno. Żadnych problemów nigdy nie miałem. Nie zapominajmy że sony jest pionierem jeśli chodzi o BD i wygrało wyścig z Toshibą i jej Hd Dvd. Co do jakości innych sprzętów zgodzę się co do jednego nigdy nic innego bym nie kupił ani kina domowego bo brzmi plastikowo, ani lustrzanki z wiadomych względów .
    Co do ps 3 jestem jak najbardziej za bo sprzęt jako konsola i multimedialny kombajn wyprzedził swoją epokę dokładając BD. MZ warto jest dołożyć i kupić PS3 i nawet pozbyć się PC bo można nawet zainstalować system i też korzystać z netu i innych.
    Jedynym mankamentem jest cena gier i samej konsoli - ale myślę że radość z korzystania , łatwość (intuicyjność obsługi) rekompensują wszystko. Do tego wymienny dysk twardy nie powodujący utraty gwarancji też ma znaczenie na +.
    Polecam i tyle

Domyślnie

Nie zapominajmy że sony jest pionierem jeśli chodzi o BD i wygrało wyścig z Toshibą i jej Hd Dvd.
    Sony nie jest pionierem, tylko de facto tworca standardu Dodajmy, z punktu widzenia filmomaniaka gorszego niz HD-DVD (HD-DVD nie mial blokady reginalnej, a plyte mozna bylo zmasterowac tak, ze na pierwszej warstwie znajdowal sie material, ktory mozna bylo odtworzyc w zwyklym playerze DVD).

Co do ps 3 jestem jak najbardziej za bo sprzęt jako konsola i multimedialny kombajn wyprzedził swoją epokę dokładając BD.
    Jako kombajn - moze tak, tyle ze glownie dzieki PS3 Media Server, ktorego Sony sie nawet nie dotknelo. Zreszta, po ktorejs akutualizacji Live mozliwosci obu konsol w tym wzgledzie bardzo sie zblizyly (oczywiscie pomijam BD, bo tego w X360 raczej nie zobaczymy). Za to jako konsola jest nadal do tylu za Microsoftem, a to glownie dzieki ulomnej w porownaniu z Xbox Live usludze sieciowej. Co prawda i tak jest lepiej, niz na poczatku, ale i tak sa wciaz duzo z tylu.

Swoja droga, jak ktos chce multimedialnego kombajnu, to IMHO droga jest tylko jedna: HTPC z XBMC jako interfejsem. W komplecie naped combo DVD/HD-DVD/BD i kazdy inny sprzet odpada w przedbiegach. Koszt nie jest duzy, jak sie dobrze zakrecic to w tysiacu sie czlowiek spokojnie zmiesci, a mozna na tym odpalic wszystko, co ludzkosc wymyslila (ze nie wspomne o podlaczeniu np. tunera sat czy DVB-T), majac jednczesnie nieograniczne mozliwosci upgrade'u.

nawet pozbyć się PC bo można nawet zainstalować system i też korzystać z netu i innych.
    Juz nie... Sony, zgodnie z nowa swiecka tradycja zubazania produktu w miare kolejnych jego "aktualizacji", wycielo z PS3 Slim mozliwosc zainstalowania Linuksa. Takze jak ktos chce isc w ta strone, to niech poluje na "grubasa".
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    urazu nie mam. po prostu uwazam, ze to droga i ryzykowna firma. kropka.

jak rozumiem w bogatej Polsce na cene sie nie patrzy?
    w holandii jest inaczej ???
    imho kupując sprzęt grający patrzy się na inne parametry, cena nie powinna być jedynym wyznacznikiem
    mówi się że "tanie mięso, psy jedzą"

kupując sprzęt foto nikon, kierowałeś się ceną ???
    Ostatnio edytowane przez rafulec ; 17-03-2010 o 22:14

Domyślnie

Juz nie... Sony, zgodnie z nowa swiecka tradycja zubazania produktu w miare kolejnych jego "aktualizacji", wycielo z PS3 Slim mozliwosc zainstalowania Linuksa. Takze jak ktos chce isc w ta strone, to niech poluje na "grubasa".
    zgodzę się co do większości argumentów, co nie zmienia faktu że warto .
    A co do linuxa ja mogę go mieć bo mam staruszkę 80 gb

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów