Close

Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 506

Wątek: Canon 7D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Kupilbys body z gorszym mnoznikiem 1.3x nieco lepszym AF z nieco lepszym shutter lagiem i paroma usprawnieniami za 2x wiecej kasy(Priorytetem sa milimetry)? W 7D brakuje tylko prawdziwego autoiso no i bufor w rawach tylko na 2s przy pelnej predkosci. Reszta parametrow zywcem z serii 1d wzieta. Nie wierze po prostu ze ktos dalej chcialby kropa 1.3 ..
    Jeśli body by spełniało moje oczekiwania czemu nie ( lubię rajdy i tym bym się kierował) , 40d przykład widziałem jak umierają na rajdach, kondensacja zabija wszystko, rdzewieją i już nie wstają znam 2 przypadki .
    1d nie kupuje się na spacer do parku żeby focic wiewióry !!!! do tego masz 7d
    Wiec 2x kasy za możliwość ekstremalnych warunków użytkowania to tak , 7d jaki by nie był nie przeżyje za długo zdjęć sportowych w trudnych warunkach.Parametry na kartce są takie same "prawie " to prawie czuć , skoda i audi przykład miałem to i to niebo a ziemia za 2x więcej kasy choć w katalogu to samo i części te same .
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 02-09-2009 o 03:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    to niestety pułapka ładowania coraz większej ilości pikseli na matrycy DX. Najgorsze jest to, że krążyły jakiś czas temu plotki, że nikon przygotowuję 24mpix DXa... :/
    Otóż to.
    Po co komu tyle MPx?
    Do wielkich powiększeń? Wątpię.
    Sens widac tylko w bardziej dowolnym przycinaniu kadru według potrzeb, to przyda się fotografom ptaszków i dzikiej zwierzyny.
    Na pewno takie upakowanie wymusi korzystanie z najnowszej optyki bo starsza normalnie nie wyrobi. Zwłaszcza ta z niższej półki.
    Mnie tyle nie trzeba.

Cytat Zamieszczone przez 12zero4 Zobacz posta
    Canonowy dyrektor od sprzętu foto powiedział coś takiego, cytuję
    „Skonsultowaliśmy się z pięcioma tysiącami fotografów z całego świata i spytaliśmy, czego najbardziej oczekują od aparatu fotograficznego. Połączenie wyników badań z najnowocześniejszymi technologiami dało nam możliwość stworzenia wszechstronnego narzędzia, którego potrzebują, by eksperymentować z obrazem”.
    To dotąd oni nie wiedzieli czego fotograf potrzebuje????
    No i znów się zaczęło..."nowy" Nikon.....super nowy Canon......czasami to nie cierpię tego postępu bo......no bo zmusza do wydawania kasy. No cóż, ale czasy analogów, gdzie jeden model tłukli kilka ładnych lat już chyba nie wrócą.
    Co do mnie, nie podniecam się. Mój plan zakłada kupno nowego po D700 Nikona w pełnej klatce. Póki co deczysta daje radę.
    Też dziwi mnie, ze 5000 ludzi postawiło na megapiksele
    Osobiście wole mniejsze szumy w wyzszym ISO i lepszą możliwośc wykorzystania starszych (czytaj: tańszych) szkiełek.
    Z D700 te starocie rozwijają skrzydła
    Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 02-09-2009 o 09:16
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woytec60 Zobacz posta

Też dziwi mnie, ze 5000 ludzi postawiło na megapiksele
    Myślę,że te 18mpx Canon dołożył w stylu...''niech mają''.....cała resztę bo ludziska w ankiecie zaznaczyli . Tak na poważnie to dziękujemy Ci SONY ze jesteś
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzygit Zobacz posta
    Jeśli body by spełniało moje oczekiwania czemu nie ( lubię rajdy i tym bym się kierował) , 40d przykład widziałem jak umierają na rajdach, kondensacja zabija wszystko, rdzewieją i już nie wstają znam 2 przypadki. (..)
    Jasne, jesli 7D bedzie sie psuc to wiadomo tyle ze 7D podobno jest uszczelniony tak jak eos 1n a na tego raczej nie narzekali w tej kwestii. Trzeba czekac az sprzet trafi do ludzi i wytestuja te wszystkie folderowe ficzery.

Cytat Zamieszczone przez dzygit Zobacz posta
    1d nie kupuje się na spacer do parku żeby focic wiewióry !!!! do tego masz 7d
    Litosci .. body typu 7D nadaje sie tylko do spacerow? (chociaz w sumie przyrodnikom nikt nie kaze biegac.. moga spacerowoac )
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja nie wierzę w nikona (z dobrej woli nie obniży cen), ja wierzę w rynek

Zresztą patrząc egoistycznie to ja miałem najlepiej gdy sprzęt był bardzo, bardzo drogi (w porównaniu do dziś), a nie gdy jest tani i (prawie) każdy robi zarobkowo zdjęcia (głownie śluby) albo daje zdjęcia za darmo.
    Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    W tej materii będzie raczej coraz gorzej... Już w niskich modelach aparatów ludzie dostają np. używalne wysokie ISO...
    Fajnie, że postęp itd... niefajnie, bo jak napisałeś każdy jest już "fotografem" i robi śluby Nie wiem dokąd to zmierza...
    Taka "konkurencja" chyba nie jest tak wielkim problemem?
    To, że mam sobie D700 nie znaczy, że porwałbym się na zrobienie slubu
    Dobry sprzęt to chyba nie wszystko, potrzebna cała ta baza profesjonalisty (np. drugi korpus czy asystent, gwarancja tego, że fotki będą na 100% ) i doświadczenie (np. dobry pomysł na sesję plenerową czy znajomość specyfiki uroczystości) którego amator raczej nie ma.
    Owszem, mogę sobie popstrykać dodatkowe fotki, ale nie te podstawowe.
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    I rozszerzajac - tak, wybralem bo byl ladny
    Kwestia gustu. IMO jest ładny (może trochę gorzej wyprofilowali uchwyt pod kciuk na tylnej ściance), jak cała seria xxD/xD.

i co za tym idzie mial sensowniejsza obsluge
    I ma, w porównaniu do Dxx przynajmniej, ale generalnie w Nikonie jego 'lewość' mi nie leży.

lepiej lezal w dloni
    Bez zastrzeżeń, wygodniejszy niż Dxx, z xxxD i wyżej większych doświadczeń nie mam.

pokazywal wiecej w celowniku.
    Akurat tutaj pokazuje więcej (w porównaniu do innych cropów Canona).

To takie dziwne?
    Ależ skąd, każdemu według potrzeb.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Aha. Poczawszy od glownego wlacznika.
    ale czy chodzi ci o wajche, ktorej nigdy nie ruszam, poza momentem zmiany
    szkla (kiedy i tak obie lapy sa zajete)?

bo, jesli jeszcze nie wiedziales, oprocz momentu wyjecia akumulatora, zaden
    nowy DSLR nie jest faktycznie wylaczony, tylko przechodzi do trybu glebokiego
    uspienia - tak po przelaczeniu wajchy jak i po uplywie zadanego czasu nieuzywania

a co do "poczawszy" to mi chodzilo np. o zmiane ISO. zrob to podczas normalnej
    pracy jedna reka w Nikonie, to masz flaszke...

Domyślnie

jakoś nie bardzo jest dla mnie jasna obsługa jedną ręką no może dla inwalidy to ma znaczenie albo dla zaje... reporterów którzy focą jedną ręką a drugą trzymają w kieszeni dla lansu

Ja i tak zawsze puszkę trzymam dwoma rękoma więc nie stanowi to dla mnie żadnego problemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    jakoś nie bardzo jest dla mnie jasna obsługa jedną ręką no może dla inwalidy to ma znaczenie albo dla zaje... reporterów którzy focą jedną ręką a drugą trzymają w kieszeni dla lansu

Ja i tak zawsze puszkę trzymam dwoma rękoma więc nie stanowi to dla mnie żadnego problemu.
    a ja focę jedną ręką i to nawet z zapiętym 500f4... i wcale nie dla lansu, bo drugą jestem podparty I jakby bodu nie dąło się obsługiwać jedną ręką, to by była kicha
    Aaaa... i nie jestem inwalidą
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale czy chodzi ci o wajche, ktorej nigdy nie ruszam, poza momentem zmiany
    szkla (kiedy i tak obie lapy sa zajete)?
    hmmm .. ja nawet nie wylaczam podczas zmiany, nie ma na to czasu...
    Wylacznika uzywam do wymiany baterii i karty. W nikonie o ile pamietam jak uzywalem d80 to
    przez ta latwosc dostepu wlacznika czesto niepotrzebnie wylaczalem aparat
    i pewno przez to bateria cierpiala (rozruch zwykle jest kosztowny jesli chodzi o energie)...

Co do ergonomii .. nie wiem ale w pewnym momencie mialem do dyspozycji i nikona i canona
    i jakos wiekszych problemow z obsluga w celach amatorskich nie mialem. Inna sprawa ze w reporterce
    pewno bym sie pogubil probujac na szybko cos zmieniac.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 02-09-2009 o 11:04
    pozdrawiam
    Mirek$

Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów