Close

Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 506

Wątek: Canon 7D

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

A czy ja napisalem, ze sie przesiadam? i mi tu z Rejsem nie wylatuj, zwlaszcza ze powinno byc tak -> 'Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, wprost przeciwnie - ja tu siedze z prawdziwa przyjemnoscia' Napisalem, ze mi sie podoba i tyle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    A czy ja napisalem, ze sie przesiadam? i mi tu z Rejsem nie wylatuj, zwlaszcza ze powinno byc tak -> 'Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, wprost przeciwnie - ja tu siedze z prawdziwa przyjemnoscia' Napisalem, ze mi sie podoba i tyle
    Oj, raptem dwa słówka ciut inaczej... Kiedyś znałem cały Rejs prawie na pamięć, ale pamięć ulotną jest

Domyślnie

hmmm ja tam już niebawem będę 2 systemowy do czasu, aż wielki żółty się zlituje i wypuści coś z sensownym filmowaniem -łatwiej mi się Nikonem pracuje.............. i jakiś taki sentyment mam, nie będę ukrywał........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    hmmm ja tam już niebawem będę 2 systemowy do czasu, aż wielki żółty się zlituje i wypuści coś z sensownym filmowaniem -łatwiej mi się Nikonem pracuje.............. i jakiś taki sentyment mam, nie będę ukrywał........
    Ciekawe jest to, że też rozmawiałem ostatnio na weselu z fotografem (akurat tam był gościem, robił trochę fotek ale mieliśmy czas na rozmowę), który myśli o przesiadce z tego samego powodu. Jednak te filmy wbrew obrażaniu się niektórych mają sens.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Dla mnie te filmy są po prostu REWELACYJNE Przesiadać się nie muszę, bo dam radę pociągnąć dwa systemy (a nadal foty to dla mnie podstawa -gdzie mój D3 narazie mi wystarcza ).

Ostatnio miałem okazję troszkę więcej pofilmować moim D90 i po wykonaniu pracy po prostu chcialo mi się płakać.............. o ile łatwiej, lepiej (jakość !!!!) by było gdybym do tego filmowania miał Canona -choćby 500D ?

jak ktoś ma ochotę zerknąć to proszę........

http://www.youtube.com/watch?v=s-8bXzFIY3s
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    kurcze, fajnie że Canon wreszcie pokazał godnego konkurenta d300(s), ale co w tej specyfikacji jest takigo oszałamiającego że powala tego d300 ? ma więcej megapikseli i lepsze filmy. Co jeszcze ?
    ja bym poczekal na konkretne zdjecia, wtedy mozna bedzie cos wiecej. jakies tam pierwsze oznaki mowia, ze pod wzgledem szumow i szczegolow Canon wysmazyl tu jakas calkiem rzeska matryce, ale dopoki nie bedzie produkcyjnych testow i porownywalnych kadrow, to sobie mozna gdybac...

co do reszty... no wlasnie... tak patrzac z punktu widzenia systemu Canona, to ten 7D jest bardzo milym sygnalem, ze panowie z kraju przekwitlej wisni ruszyli swoje zadki i przylozyli sie do tego korpusu, zamiast tylko zarzucic odgrzanym kotletem. na tle innych producentow - to juz sie nie ma co oszukiwac, ze znaczna czesc z tych ficzerow byla gdzie indziej i Canon tu Ameryki nie odkryl. no ale koniec koncow... biorac do kupy nadgonione ficzery, obiecujaca matryce i zupelnie sensowna cene to dla cropowcow w zasadzie wzorowy korpus. nie dla obecnych posiadaczy D300 (bo po co?) ale po czerwonej stronie barykady to na pewno bedzie hit sprzedazy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    co do reszty... no wlasnie... tak patrzac z punktu widzenia systemu Canona, to ten 7D jest bardzo milym sygnalem, ze panowie z kraju przekwitlej wisni ruszyli swoje zadki i przylozyli sie do tego korpusu, zamiast tylko zarzucic odgrzanym kotletem. na tle innych producentow - to juz sie nie ma co oszukiwac, ze znaczna czesc z tych ficzerow byla gdzie indziej i Canon tu Ameryki nie odkryl. no ale koniec koncow... biorac do kupy nadgonione ficzery, obiecujaca matryce i zupelnie sensowna cene to dla cropowcow w zasadzie wzorowy korpus. nie dla obecnych posiadaczy D300 (bo po co?) ale po czerwonej stronie barykady to na pewno bedzie hit sprzedazy
    nic dodac nic ujac

natomiast generalnie przerzucanie sie ficzerami nie ma moim zdaniem wiekszego sensu, bo to sie robi tak naprawde niekoncza sie gra w odbijanego... a to nikon cos pokaze, a to rok pozniej canon, a to w miedzyczasie sony i tak w kolko...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    nic dodac nic ujac

natomiast generalnie przerzucanie sie ficzerami nie ma moim zdaniem wiekszego sensu, bo to sie robi tak naprawde niekoncza sie gra w odbijanego... a to nikon cos pokaze, a to rok pozniej canon, a to w miedzyczasie sony i tak w kolko...
    To znaczy co, w ogole nic nie ulepszac? Sprzedawac caly czas te same modele? To ma sens?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    To znaczy co, w ogole nic nie ulepszac? Sprzedawac caly czas te same modele? To ma sens?
    Nie, ale wypuszczać dwu-trzykrotnie rzadziej nowe modele, nie odgrzewać kotletów i popracować nad jakością i trwałością. To ma sens dla mnie, ale zdaję sobie sprawę, że dla marketoidów niekoniecznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie, ale wypuszczać dwu-trzykrotnie rzadziej nowe modele, nie odgrzewać kotletów i popracować nad jakością i trwałością. To ma sens dla mnie, ale zdaję sobie sprawę, że dla marketoidów niekoniecznie.
    Widzisz... tylko, że firmy produkujące sprzęt foto mają ZARABIAĆ. I tu jest pies pogrzebany. Jeśli z wyliczeń im wynika, że zarobią więcej co chwilę pchając na rynek nowy model to tak będzie to wyglądało. Mi też nie podoba się, że "co chwilę" pokazywany jest nowy korpus, podczas gdy brakuje np. kilku szkieł w systemie i można by się na tym skupić... ale co innego nasze nabożne życzenia, a co innego marketing firmy.

Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów