Close

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 506

Wątek: Canon 7D

Domyślnie

spokojnie, bez paniki.... byl okres, kiedy Nikon szalal z profesjonalnymi korpusami (fantastyczna passa D3 potem D700 i D3X),
    teraz przyszedl czas Canona na odswiezenie tej polki, gdy tymczasem Nikon bedzie pokazywal bardziej bajeranckie korpusy
    dla amatorow. a potem sie to obroci. Sony troche zmienia geografie tej branzy, ale nie robmy nagle wrazenia, ze jedno
    wypasione (tak, uzyje tego slowa - ale to body jak na Canona jest wypasione) body cos zmienia. bo za rok/poltora Nikon
    pokaze swoj wypas i serce bedzie mocniej bilo w zolta strone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja się boję, że Nikon nie zmieni swojej chorej polityki cenowej :-/
    Zmieni, nie takie rzeczy świat już widział. No....jest też taka możliwość, że nie zmieni, a zacznie jak Canon co roku nowy korpus wypuszczać.
    A
    FX...

Domyślnie

Racja. Ja mam nadzieję, że w tzw międzyczasie nikon pokaże oczekiwane szkiełka. Jakie - wiadomo

Co do cen body - jak siądzie sprzedaż to będą musieli opuścić (mimo pazerności).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    spokojnie, bez paniki.... byl okres, kiedy Nikon szalal z profesjonalnymi korpusami (fantastyczna passa D3 potem D700 i D3X),
    teraz przyszedl czas Canona na odswiezenie tej polki, gdy tymczasem Nikon bedzie pokazywal bardziej bajeranckie korpusy
    dla amatorow. a potem sie to obroci. Sony troche zmienia geografie tej branzy, ale nie robmy nagle wrazenia, ze jedno
    wypasione (tak, uzyje tego slowa - ale to body jak na Canona jest wypasione) body cos zmienia. bo za rok/poltora Nikon
    pokaze swoj wypas i serce bedzie mocniej bilo w zolta strone
    To sie porobiło. Na forum Nikona chwalą nowy aparat konkurencji i rozdzierają szaty nad polityką własnej firmy, a jedynym, który niesie pocieszenie jest wysłannik czerwonej strony mocy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Co do cen body - jak siądzie sprzedaż to będą musieli opuścić (mimo pazerności).
    Panowie, ale roznica miedzy np. oficjalna cena w USA za D300s oraz Canona 7D to tylko 100 dolcow - 300 PLN - wiec
    szczerze mowiac nie do konca kumam co tu jest chore. Beda podobnie pozycjonowane body w podobnych cenach.
    Analogicznie bedzie podejrzewam na rynku europejskim. Ten Canon tez tani nie bedzie. Tanie to na razie sa Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    To sie porobiło. Na forum Nikona chwalą nowy aparat konkurencji i rozdzierają szaty nad polityką własnej firmy, a jedynym, który niesie pocieszenie jest wysłannik czerwonej strony mocy
    To się nazywa obiektywność. Nie będę pisał, że sprzęt Nikona jest tani skoro każdy wie i widzie, że nie jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja się boję, że Nikon nie zmieni swojej chorej polityki cenowej :-/
    Ze stratą dla siebie, bo w dzisiejszych czasach, cena gra niebagatelną rolę i to jeszcze w przypadku gdy puszki są porównywalne i ktoś wybiera system

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Racja. Ja mam nadzieję, że w tzw międzyczasie nikon pokaże oczekiwane szkiełka. Jakie - wiadomo
    Jakie? Przecież ogólnie wiadomo, że niczego w systemie nie brakuje. No może z wyjątkiem 85 f3,5 macro

Domyślnie

O to, ze cena D300s zjedzie bylbym spokojny. Jego obecna cena sugerowana wynoi dokladnie tyle ile wynosila cena sugerowana dla D300 w chwili premiery (nie mowie tu o PLN ze wzgledu na wahania kursowe, ale np. USA). A i le kosztuje obecnie D300 kazdy widzi. Wiec podejrzewam ze D300s czeka dokladnie taka sama historia, tyle
    ze ze wzgledu na ruchy konkurencji moze sie to po prostu odbyc szybciej.

Domyślnie

puszka zapowiada sie rewelacyjnie, tylko ta matryca ehh. mozna bylo zrobic aps-h i jojczenia byloby mniej a tak masz.. ale powiem szczerze, ze jestem pozytywnie zaskoczony samplami. myslalem, ze bedzie gorzej a jest jak najbardziej porownywalnie z d300, czy raczej d300s

teraz tylko pytanie jak beda sie ksztaltowaly ceny w pl. w stanach 1700$ wiec u nas powinno oscylowac wkol 5000zl, ale analogicznie do ceny d300s w stanach i pl zapowiada sie 6000zl za 7d co moim skromnym zdaniem jest przesada.

ciekawy tescik:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/E7D/E7DA.HTM#
    Ostatnio edytowane przez szulif ; 01-09-2009 o 12:48
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów