Close

Strona 27 z 33 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 330

Domyślnie

Odnośnie profili :
    Który z nich, tych z D700 zapisanych fabrycznie i tych z D2x są najbardziej naturalne, tj. najwierniej oddają kolory w większości zastosowań ?
    Nikon

Domyślnie

Wchodząc dziś na stronę Kena Rockwella http://www.kenrockwell.com/tech/00-new-today.htm zauważyłem artykuł o tym, że aparaty cyfrowe źle radzą sobie z fioletami, ale jest jakaś rada w postaci pluginu do PS http://www.fullspectrumrgb.com/ , jest wersja testowa jakby co, ciekawe jak działa..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Odnośnie profili :
    Który z nich, tych z D700 zapisanych fabrycznie i tych z D2x są najbardziej naturalne, tj. najwierniej oddają kolory w większości zastosowań ?
    Nie łatwiej samemu to sprawdzić?

Ja używam D2x mode2.

Domyślnie

też najczęściej używam mode2
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

prz3mo, po prostu nie jestem przekonana do słuszności swojego wyboru, dlatego chciałam zapytać o opinie innych, po co od razu ta ironia ?
    Nikon

Domyślnie

ja natomiast bardzo polubilem D2x MODE I. Do tego delikatnie podkrecone nasycenie kolorow przy wolaniu RAWa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    prz3mo, po prostu nie jestem przekonana do słuszności swojego wyboru, dlatego chciałam zapytać o opinie innych, po co od razu ta ironia ?
    To nie ironia, tylko każdy ma inne upodobania co do kolorystyki, nie wspominając już o tym, że na każdym monitorze może to wyglądać inaczej.
    Co Ci da, że ktoś napisze, że mu się podoba taki i taki profil? To trzeba sprawdzić samemu i zdecydować.
    Nie ma to nic wspólnego z ironią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    ja natomiast bardzo polubilem D2x MODE I. Do tego delikatnie podkrecone nasycenie kolorow przy wolaniu RAWa
    Ja też - jak dla mnie jest najbardziej neutralny i przyjemny.

Domyślnie

Dla mnie D2x mode 1 jest zbyt blady, za bardzo wyprany z kolorów.
    Ustawiłam sobie ten profil, ale dodałam 1pkt nasycenia i 1pkt kontrastu. Teraz muszę zrobić trochę zdjęć, żeby potestować.
    Nikon

Domyślnie

Ja używam portrait z zestawu D3X-owego . Polecam, popróbujcie.

Strona 27 z 33 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów