Close

Strona 33 z 33 PierwszyPierwszy ... 23313233
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 330

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    prosze czytac posty z glebokim... doglebnym... wielowarstwowym i przenikliwym zrozumieniem
    O 4 w nocy wróciłem z koncertu DM gdzie stałem 12 godzin przed i w trakcie koncetu a 8 rano walczyłem już u klienta... Twoje życzenie nie może być dziś spełnione
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    O 4 w nocy wróciłem z koncertu DM gdzie stałem 12 godzin przed i w trakcie koncetu a 8 rano walczyłem już u klienta... Twoje życzenie nie może być dziś spełnione

ale juz wiesz o co chodzilo... nie?

Domyślnie

spoko
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Coś odwracasz kota ogonem. To nie chodzi o jedna twoja wypowiedź kierowaną do konkretnego usera.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Coś odwracasz kota ogonem. To nie chodzi o jedna twoja wypowiedź kierowaną do konkretnego usera.

ales Ty msciwy jakis...

Domyślnie

Hej.

Napisze coś, bo akurat ostatnimi czasy miałem ciekawą okazje po raz wtóry porównać d700 i C5DmkII, jednak tym razem w sytuacji dla mnie nie "natywnej" czyli w studio. Ciekawe to porównanie tym bardziej, że fotografowałem na potrzeby serwisu www coś al'a plecak i nosze ratownicze wykonane z czerwonego materiału (taki jakby brezent) z czarnymi obszyciami, uchwytami itd.

Tak się złożyło, że pożyczyłem od Mariusza C5DmkII z obiektywem macro, bo sam takowego nie posiadam a wydało mi się, że może się przydać do szczegółów szwów itp. Niestety na dzień dzisiejszy nie mogę pokazać samych zdjęć, ale jak wrócę do domu, postaram się zmajst5rować jakieś wycinki.

W każdym bądź razie muszę powiedzieć tak.
    Czerwienie w Canonie - takie 'pret a porte' czyli to co widziałem na lcd, wyglądały dużo fajniej, niż to co mogłem uzyskać w d700 wszelakimi możliwymi ustawieniami wb, trybu itp. A nawet robiłem sobie wiele prób dostania tego co w C, bo mi sie ten widok na lcd podobał bardziej.

Po sesji na kompie pracując w ACR i Bridge, te różnice nie były już takie jakieś szczególnie wielkie, a po wywołaniu, zdjęcia można było bez jakiegoś wielkiego hardkoru doprowadzić, do tego samego poziomu. Z tym, że było to bardziej pójście nikonem w stronę canona niż na odwrót.

W podsumowaniu pozwolę sobie na taki wniosek (z pewna doza ostrożności):
    Jeżeli pracujemy w RAW (a ja tylko tak fotografuję) to dla mnie żadna różnica w kolorach między C a N nie ma znaczenia. Zaś jeżeli ktoś ma zamiar pracować w jpg - tutaj canon najprawdopodobniej pozwala uzyskać ciekawsze (sensowniejsze) wyniki przy lepszym stosunku (ilość grzebania)/(zdjęcie)

Ale za to, na ostatniej studniówce pierwszy raz AF z C5mkII się nie wyrabiał, a d700 jeszcze dawał radę (choć lekko nie było).

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

ales Ty msciwy jakis...
    Teraz potrafisz dodać emotikonkę, a o dziwo w postach w których niby zartujesz - nie.
    Koniec OT.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

troche sie przestraszylem..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez el.toroo Zobacz posta
    Witam, dwie nocki spędziłem na dogłębnym przeanalizowaniu tematu D700, wiem że ostateczną decyzję o zakupie podejmuję ja. W piątek mam zamiar zakupić tą puszeczkę.
    Byłem bliski załamania i odejścia do canonierów (wypożyczyłem ostatnio 5dIImark i mną troszkę zakręciło). Spotkałem na szczęście człowieka, recenzującego dla kilku portali sprzęt foto i "jestem już w domu".
    Ale mam na imię Tomasz i jestem mocno "niewierny" i mam jedno pytanko do użytkowników D700.
    Czy któryś z Was (użytkowników tej puszeczki) odradzałby zakup tego sprzętu ?
    Pozdrawiam Tomek.
    Co tak Tobą "troszkę zakręciło" w 5DmkII jeśli mógłbyś krótko w dwóch zdaniach, jestem ciekawy Twoich wrażeń.

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Po primo matryca jest świetna, po drugie używam D700 prawie półtora roku, mam 22tyś. na liczniku i żadna z gum się nie odkleja. Dobry AF przydaj się przy każdym rodzaju fotografii.
    W kwestii wykonania to 5dmk2 wygląda przy D700 jak marna zabawka, trzeszcząca na dodatek (po pół roku od kupna) w ręku. Kolega ma 5dmk2 i mam okazję "bawić" się tym korpusem.
    Z gumą miałem tylko problem w D200, odklejała się deczko pod pokrętłem wybieraka przedniego. W D300 i D700 zero problemów z odklejaniem gum. Sama puszka pod względem wykonania jest naprawdę tip top

A wracając do tematu wątku to zadałem pytanie w innym wątku ale nikt nie odpowiedział więc może tutaj się uda.
    Mam wgrane profile kolorów na Mac'u m.in. z Canona 5D w LR2.3, czy mogę je skopiować bądź wyeksportować z LR a potem zaimportować, żeby mi je widział Capture NX2 i Camera Raw 5? Czy muszę to zrobić koniecznie według sposobu którym podzielił się kolega Czornyj? (konwersja NEFa do DNG itd.). Normalnie Capture NX i Camera Raw widzą mi profile kolorów beta.
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Tymancjo ja wiem, że TY doświadczony i dobry fotograf jesteś, ALE ALE określanie kolorystyki czy też bawienie się w decyzje na podstawie tego co pokazuje LCD w aparcie to ryzykowna sprawa. Mam dwie siedemsetki, do trzeciej ciągły dostęp i na każdym LCD kolor żółty, czerwony czy zielony wygląda inaczej. Wyświetlacze okłamują jak cholera. Potem na monitorze komputerowym każdy kolorek jest taki sam. A na marginesie jakby nie kręcić tymi kolorami na plikach Canona w takim praktycznym normalnym używaniu to zazwyczaj ja poznaje po skórce zaróżowionej, że to z Canona.

Strona 33 z 33 PierwszyPierwszy ... 23313233

Uprawnienia umieszczania postów