Szukaj
http://nikonimglib.com/opc/
http://nikonimglib.com/opc/manual/en...in_en_ABF.html
W sumie nie jestem pewien czy to są te d3x -owskie. W każdym razie portrait mi najbardziej pasuje pod względem kolorystyki.
Dzięki, ale ja chyba ślepy jestem ,zę wcześniej się wpatrywałem w tę stronę i ich nie widziałem.
Edytka: chodziło mi o profile z D3X, a nie takie, co można wrzucić do D3X. To jest to samo? Czyli jak jeden profil wgram do swojego D700 i do D3x, to teoretycznie trzymam takie same kolorki (+-rozdzielczość)?
Ostatnio edytowane przez ratpaw ; 20-08-2009 o 00:31
"Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
Znawca odnaleziony.
a ja głupi ryję po necie w poszukiwaniu profili D3X
i sie zastanawiam jak je wgrać do NX.......
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Koledzy wreszcie jest dobre oprogramowanie do D700. Jestem zachwycony balansem bieli. Zawsze zazdrościłem Canonowcom, że 5D posiada lepszy balans bieli od Nikona a teraz jest odwrotnie.
Już nawet nie wracam wspomnieniami do Fuji S5Pro. Mam aparat o bardzo małych szumach przy wysokich ISO, rewelacyjny automatyczny balans bieli, szybki AF i rewelacyjny pomiar światła...co tu więcej potrzeba. Jednak warto było czekać 1,5 roku narażając się na docinki ze strony kolegów robiących głównie w NEF-ach a nie w JPG. Pamiętacie jak się kiedyś doczepiłem fioletowego kwiatka ?
Znak rozpoznawczy
Fioletowy kwiatek
Bardzo dobrze pamiętamy.
Co ciekawe, niektórzy twierdzą, że w kwestii AWB się prawie nic (albo nawet w ogóle nic) nie zmieniło (z nowym softem - bo o to chodzi).
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
po kilku próbach dziś w plenerze mogę powiedzić że w świetle dziennym AWB działa lepiej. AF z afi300f2.8 działa na pewno jeszcze sprawniej niżdo tej pory. Mam nadzieję że jutro ptaki będą chciały wsółpracować i te zmiany pomogą zrobić zarąbiste zdjęcia![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Skontaktuj się z nami