Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: Technika HDR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez driftmen Zobacz posta
    Dobra reklama wosku samochodowego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tylko "hadeery" z jednego pliku można robić przesuwając dwa-trzy suwaczki w ACR, czy NX.
    ale efekt jednak nie będzie dokładnie taki sam

Cytat Zamieszczone przez driftmen Zobacz posta
    nie o naturalne kolory tu chodzi, a o wybitne oceny
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Aptekarskie różnice - efekt będzie równie gówniany, jak w przypadku hadeera klejonego z kilku fotek wołanych na "+/-"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Dobra reklama wosku samochodowego
    Co nie

nie o naturalne kolory tu chodzi, a o wybitne oceny
    A no tak xD

Aptekarskie różnice - efekt będzie równie gówniany, jak w przypadku hadeera klejonego z kilku fotek wołanych na "+/-"
    Czornyj a wstaw może zdjęcie na fan foto zobaczymy czy też będziesz miał wybitne za tego hdr.
    Nikon D700/D50 N18-70/f3,5-4,5 S70-300/f4,5-5,6 N50/1.8D T35-75/f2.8

Domyślnie

Mam takie pytanie - po jaką cholerę robić hadeera czy inszą francę z jednego pliku RAW?
    Bo to jest trendi, flaszi i foxi, rozjezdzaja sie kolory a co najlepsze dookola wszystkich obiektow robi sie echo

Ale na powaznie, czasem zrobienie HDRa nawet z jednego RAWa ulatwia obrobke.
    Dla przykladu oryginalne zdjecie:

I HDR z jednego RAWa (+ drobna korekta w PS)

Nie bede pisal, ze takiego efektu nie osiagne tylko za pomoca zabawy w szopie. Tyle ze musialbym nad tym posiedziec dluzej, i mialbym kupe zabawy z maskami, zeby podbijac kontrast w takich miejscach a nie innych. Po wywolaniu hdra nie bylo tego problemu. Jedyny minus, to zwiekszony szum (tutaj woda wyszla marnie, ale to dlatego, ze nie chcialo mi sie tego poprawiac).
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Domyślnie

Taki efekt to można uzyskać nawet z tego oryginalnego jpega w PS-ie i to w 5 sekund - na pewno szybciej niż robiąc jakieś kombinacje alpejskie z wołaniem na plus-minus:
    Gdybym miał RAW-a, to to samo zrobiłbym w konwerterze w 2 sekundy, tylko jeszcze lepiej.

Domyślnie

Taki efekt to można uzyskać nawet z tego oryginalnego jpega w PS-ie i to w 5 sekund (...)
    Gdybym miał RAW-a, to to samo zrobiłbym w konwerterze w 2 sekundy, tylko jeszcze lepiej.
    To podaj na to krótki przepis w CNX, no bo to chyba nie jest D-lighting?
    wigi.pl

Domyślnie

To podaj na to krótki przepis w CNX, no bo to chyba nie jest D-lighting?
    W CNX jest mały problem, bo wprawdzie można skompresować tonalność kombinacją Exposure i D-lightning, tylko brak tam możliwości zwiększenia kontrastu śródtonowego (Clarity). Ale kontrast śródtonowy można zwiększyć high passem w PS.

Domyślnie

Taki efekt to można uzyskać nawet z tego oryginalnego jpega w PS-ie i to w 5 sekund - na pewno szybciej niż robiąc jakieś kombinacje alpejskie z wołaniem na plus-minus:
    Ten HDR byl bez wolania na +-, wystarczy otworzyc rawa Photomatixem. W sumie to robilem z minute-dwie, ale widze ze zmarnowalem troche czasu
    Tylko w takim razie mam pytanie - w jaki sposob /bez robienia hadeera/ wyciagniesz tak mocno chmury?
    http://www.flickr.com/photos/80651083@N00/2462445457/
    Co prawda kiepski przyklad, bo to zdjecie jest za bardzo przerobione, ale mam nadzieje ze rozumiesz o jaki efekt na niebie mi sie rozchodzi
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Domyślnie

Czornyj, czy mogę Ci podesłać rawa, pokazałbyś mi co i w jaki sposób można z niego wyciągnąć (chodzi o jak największą dynamikę, ale w miarę realistycznie) uzywąjąc CNX 1.3 i/lub PS?

PS
    A może zaraz wstawię coś na serwer...
    Ostatnio edytowane przez wigi ; 03-08-2009 o 00:27
    wigi.pl

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów