Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Technika HDR

Domyślnie Technika HDR

Witam wszystkich na forum(jestem tu nowy )
    Bardzo proszę o podanie najchętniej jakiś książek,czasopism lub stron,artykułów,wątków dotyczących techniki HDR.
    Piszę pracę na ten temat i poszukuję porządnych materiałów.
    Mile widziani też użytkownicy,którzy podzielą się swoimi pracami lub techniką wykonywania dobrych HDR-ów o czym oczywiście wspomnę w mojej pracy.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Fotoshop18 ; 30-05-2009 o 12:26

Domyślnie

Bez kitu: www.google.pl
    Jak przeczytasz podlinkowane strony z pierwszych dwoch stron wynikow i nie bedziesz czegos wiedzial, wtedy zapytaj, ok?

Domyślnie

był taki ogrommny wątek autorstwa bombla ! nie bez powodu mawiano, "szukajcie a znajdziecie"!

Domyślnie

Chodzi mi bardziej o książki,czasopisma,artykuły głównie i to jest na początku mojego wątku.
    Wiem do czego służy google i moim zdaniem wcale nie znajduję tych najwartościowszych materiałów tylko te najlepiej wypozycjonowane,jest to przyznacie różnica.

Domyślnie

Podepnę się pod wątek. Próbuję złożyć HDRa z 1 RAWa, tak w ramach poznania tej techniki. Robiłem już kilka prób na różnych zdjęciach i mam 1 problem. Po złożeniu HDRa pojawia mi się taka poświata (prawa strona nad drzewami)

Pomijam tu zupełnie kolory i wszystkie inne korekcje, chodzi tylko o tą poświatę. Poglądowo tutaj jest RAW wywołany bez żadnej korekcji w ACR:

Spotkał się ktoś z Was z takim "zjawiskiem"?

Domyślnie

Wygląda na to że jest przepał w tym miejscu i program go kumuluje zwiększając kontrast - ciemne drzewa na jasnym tle. Z jednego RAWa masz pseudo HDR, jakbyś miał HDR na 99,9% nie byłoby takiego problemu ponieważ miałbyś jedno zdjęcie bez przepału w tym miejscu
    D70 + S 18-50 f/2.8 + Micro N 55 f/3.5 + T 100-300 f/5-6.3 + pierdy

Domyślnie

Też to podejrzewałem. Dzięki za odpowiedź!

Domyślnie

a możesz podesłać tego rawa?? zobaczę co u mnie wyjdzie [email protected]

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów