Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: Technika HDR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez switch Zobacz posta
    Zrobione z jednego RAWa, najpierw CNX, potem Photomatrix
    Orginał:

HDR:
    Co to 2 zdjęcie ma wspólnego z HDRem? Technika ta została wymyślona po to żeby jakoś poradzić sobie w sytuacjach zdjęciowych gdzie rozpiętość tonalna fotografowanej sceny znacznie przekracza możliwości rejestracyjne matrycy. Tymczasem to drugie zdjęcie które szumnie nazwałeś HDRem nie ma z takim podejściem nic wspólnego. Co więcej jest po prostu niedoświetlone (warto zerknąć na histogram). Zgadzam się, że już to oryginalne jest zdecydowanie lepsze jeśli chodzi o cienie i światła. Proszę więc o nie wprowadzanie ludzi w błąd - nie wszystko co wypluje z siebie Photomatix jest od razu HDRem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dobra, sorry w takim razie, sam najwyraźniej zostałem wcześniej wprowadzony w błąd jeżeli chodzi o HDR....
    Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
    Pozdrawiam, Kamil

Domyślnie

Mam takie pytanie - po jaką cholerę robić hadeera czy inszą francę z jednego pliku RAW?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mam takie pytanie - po jaką cholerę robić hadeera czy inszą francę z jednego pliku RAW?
    kiedys bylo "krotko z przodu, dlugo z tylu a wasy na przedzie", teraz sa hadeery z jednego pliku
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    kiedys bylo "krotko z przodu, dlugo z tylu a wasy na przedzie", teraz sa hadeery z jednego pliku
    Tylko "hadeery" z jednego pliku można robić przesuwając dwa-trzy suwaczki w ACR, czy NX.

Domyślnie

Bo ludziska nie wiedzą do czego jest HDR/jak go poprawnie wykorzystać i robią sztuke dla sztuki... a raczej g. dla g.

Domyślnie

Tylko "hadeery" z jednego pliku można robić przesuwając dwa-trzy suwaczki w ACR, czy NX.
    no mozna, ale widac nie jest juz wtedy takie trendi (dżezi?) jak z uzyciem hadeerowego softu
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

apropo naturalnych kolorów http://www.fanfoto.pl/inneautogoga.html#foto
    Nikon D700/D50 N18-70/f3,5-4,5 S70-300/f4,5-5,6 N50/1.8D T35-75/f2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez driftmen Zobacz posta
    Nie no, co ty chcesz od tego dzieła? Idealnie odwzorowane kolory gliny i rozjechanych robali na oponach to podstawa dobrej moto-foto
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

A tak na poważnie jeżeli chodzi o dobre HDR to bardzo podoba mi się ta praca
    http://www.fanfoto.pl/architekturaas...iayo.html#foto
    Nikon D700/D50 N18-70/f3,5-4,5 S70-300/f4,5-5,6 N50/1.8D T35-75/f2.8

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów