Close

Strona 20 z 77 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artful Zobacz posta
    APCOM polecam z czystym sumieniem
    A ja NIE POLECAM http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...05&postcount=1
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

W Apcomie jest zdaje się dwóch gości pod dwoma telefonami. Jeden mało kumaty, drugi OK.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Ja kupiłem w d-photo (http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=1...&oper=3&list=1) i sam nie wiem czy polecać czy odradzać.
    Sprzedawcy z gatunku ściemniaczy, przynajniej tak mi się wydaje.
    Zapytałem się o dostępność, był. Zamowiłem, zaraz wysyłamy. Za dwa dni oświadczyli że niestety egzemplarz dopiero dotarł z hurtowni i był niesprawny (cokolwiek to mogło znaczyć). Poimformowano mnie że aparat można sprowadzić z Niemiec co potrwa wiadomo kilka dni. A że się już naczekałem to się zgodziłem. I jak powiedzieli tak zrobili, generalnie trochę to trwalo ale w końcu mam to co chciałem
    Prócz dwóch bad pixeli (a może hot, sam nie wiem), bez zastrzeżeń.
    Aha, zamówiłem razem z body Nikkora 50/1.8. A oni na to że jest bardzo trudno dostępny, w hurtowniach nie ma i wogóle same problemy. Co jak co ale ten obiektyw to jest prawie wszędzie, więc generalnie dziwni są.
    Ale tak to już uroda zamawiania sprzętu schodzącego z rynku.
    NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

Domyślnie

ja zamawiałem w FOTOGandini (sprzedawca z aledrogo), kontakt, sprzedaż, terminowość, złego słowa powiedzieć nie można, jedynie co zauważyłem u siebie to 3 dead pixele. Na szczęście do formatu A4 nie widać tego na wydrukach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAQ Zobacz posta
    ja zamawiałem w FOTOGandini (sprzedawca z aledrogo), kontakt, sprzedaż, terminowość, złego słowa powiedzieć nie można, jedynie co zauważyłem u siebie to 3 dead pixele. Na szczęście do formatu A4 nie widać tego na wydrukach.
    Mój kupiony http://www.fotocyfra.sklep.pl/produk...title=:%20Fuji
    odbierałem osobiście. Sprzedawcy kumaci w temacie. Deadów i hotów nie szukam... wolę robić zdjecia
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Napisałem do 10 sklepów, nawet tych, gdzie były ceny pow. 3,5k z propozycją kupna za określoną kwotę, bez czarowania i owijania w bawełnę, no i kilka odpisało. Fotogandini był wśród nich ale nie dawał paragonu polskiego tylko niemiecki więc odpuściłem sobie (ok, wiem, że ma dużo pozytywów na allegro). Myślę, że dobrą taktyką (już ktoś na forum o tym wspomniał) jest zwrócenie się z propozycją kupna S5 do tych nawet, co mają ceny z kosmosu. Żadko kto do nich zagląda (wszyscy raczej walą do tych z czołowych pozycji wyszukiwarek cenowych) więc sprzęt leży i kasa zamrożona. Wydaje mi się, że kiedy wiedzący czego chce klient pyta się o spuszczenie ceny to rozsądny sprzedawca powinien rozważyć czy dalej trzymać tą "przestarzałą" puszkę czy ją jednak opylić z niską marżą i zamówić to co chodliwe plus zbierać kasę na paletę D5000 bo rodacy mogą rzucić się na ten aparacik. Powiem jeszcze, że gdyby nie to forum, nigdy nie wpadłbym na pomysł aby kupować Fuji S5 Pro.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    ..Powiem jeszcze, że gdyby nie to forum, nigdy nie wpadłbym na pomysł aby kupować Fuji S5 Pro.
    Mi ten korpus po łepetynie chodził już od 2 lat ale przez pogibaną politykę cenowo dystrybucyjną trzeba było zapić zimną wodą. Nie załapałem się niestety na cenę 1999zł za jaką znajomy kupił 2 sztuki, ale przy dzisiejszych cenach sprzętu cena rzędu 2800 zł wydaje się być bardzo rozsądna zważywszy na to, że to aparat konstrukcyjnie etatowy jest. Ale generalnie to zakup S5 powinien być bardzo przemyślany bo sprzęt do "łatwych" nie należy. Nie należy się sugerować samą ceną i nie napalajcie się za bardzo na ten korpus.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 30-04-2009 o 10:11

Domyślnie

Kurde, fajna rozpiętość cenowa! Jedni pamiętają S5 kiedy kosztował 6000 zł a inni 1900 zł ("to se ne vrati"). Troszkę tych korpusów jeszcze jest na rynku, a biorąc pod uwagę "prywatnych importerów" śmiało można negocjować. Trzeba obserwować rynek polski i niemiecki/ holenderski aby nie przegapić wyjścia S5 Pro z rynku.

Domyślnie

co tu obserwować?
    kupować szybko i zdjęcia robić, a nie obserwować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    co tu obserwować?
    kupować szybko i zdjęcia robić, a nie obserwować
    Pisałem do tych, co muszą liczyć się z każdym groszem

Strona 20 z 77 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów