Close

Strona 30 z 77 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinci99 Zobacz posta
    Mam ps4 i w acr jest taka możliwość
    a w CS3?
    D7200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Co do punktowego zmniejszania ekspozycji - jest takie coś w ACR ?
    W 5.x (CS4).
    Można to też po prostu konwencjonalnie zrobić to w Photoshopie:

Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 04-06-2009 o 16:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    W 5.x (CS4).
    Można to też po prostu konwencjonalnie zrobić to w Photoshopie:
    Czornyj - napiszesz krótko o obróbce?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carantoni Zobacz posta
    Tj chodzi mi o to że kręcę pierścieniem przysłony i te zmiany przysłony (nie tylko światła) widzę w wizjerze?
    Znalazłem opcję non cpu lens data ale nie bardzo wiem jak ją wprowadzić do życia.
    Dodatkowo chodzi mi o używanie kilku obiektywów z różną ogniskową i różnm zakresem max przysłony.

Dokladnie to idzie tak:
    Setup->button assignment -> command dials -> aperture setting -> i wybierasz aperture ring. Wtedy masz kontrolę nad przesłoną poprzez kręcenie pierścienia. Jesli to o to Ci chodziło..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slepy Zobacz posta
    Czornyj - napiszesz krótko o obróbce?
    Na dwie warstwy wprowadziłem dwie ekspozycje - naświetloną na wnętrze z prześwietloną partią okien i z ochronionym światłami w oknie, za to z niedoświetlonym wnętrzem. Zrobiłem maskę ze świateł prześwietlonej i założyłem ją na warstwę niedoświetloną. Następnie zmoodyfikowałem maskę krzywymi obserwując rezultaty i na koniec ręcznie zmodyfikowałem ją pędzelkiem. W sumie na "prześwietlone" zdjęcie z wnętrzem naniosłem 2 strefy o różnej ekspozycji ze zdjęcia "niedoświetlonego":

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slepy Zobacz posta
    Dokladnie to idzie tak:
    Setup->button assignment -> command dials -> aperture setting -> i wybierasz aperture ring. Wtedy masz kontrolę nad przesłoną poprzez kręcenie pierścienia. Jesli to o to Ci chodziło..
    O to mi chodziło, ale nie działa żesz
    Ustawiam obiektyw w non cpu lens, w opcjach ring a jak nie działało tak nie działa.
    Co mogę robić źle bo już sam nie wiem?

Co do obróbki czornyja to jest świetne rozwiązanie.
    Z możliwościami fufu statyw w wielu lub prawie wszystkich sytuacjach staje się zbędnym ciężarem.
    Należy tylko zapomnieć o korzystaniu z różnych fotomatixów i innych podobnych programów.
    W PSie da się to zrobić po prostu dokładniej, z większą kontrolą nad łączeniem poszczególnych zdjęć.
    Mały lukrowy przykład przed i po:

NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carantoni Zobacz posta
    Co do obróbki czornyja to jest świetne rozwiązanie.
    Z możliwościami fufu statyw w wielu lub prawie wszystkich sytuacjach staje się zbędnym ciężarem.
    Należy tylko zapomnieć o korzystaniu z różnych fotomatixów i innych podobnych programów.
    W PSie da się to zrobić po prostu dokładniej, z większą kontrolą nad łączeniem poszczególnych zdjęć.
    Fajnie Ci to wyszło! A jeśli nie ma PSa to co wtedy? Pewnie da się to zrobić w CNX lub LR obniżając ekspozycję nieba i podbijając cienie, z tym, że nie wyjdzie tak fajnie? Dzięki temu DR400% można korygować ekspozycję w przepałach podbijając cienie, nieprawdaż?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Fajnie Ci to wyszło! A jeśli nie ma PSa to co wtedy?
    W LR jest możliwość miejscowego korygowania ekspozycji. Oczywiście w sposób znacznie prymitywniejszy i mniej skuteczny, ale do wielu zastosowań się nadaje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    W LR jest możliwość miejscowego korygowania ekspozycji. Oczywiście w sposób znacznie prymitywniejszy i mniej skuteczny, ale do wielu zastosowań się nadaje.
    Chodzi o ten okrąg ze zmienną średnicą w menu "develop", tak? W razie korekty obszaru po lini prostej (np. horyzont) trzeba by kilka takich okręgów "postawić" (w układzie zygzakowatym), pilnując by nie nakładały się na siebie, bo nie ma chyba innej możliwości, prawda? Trochę to mozolne ale jakieś wyjście z sytuacji jest. Stosuję ten element do doświetlania/ściemniania miejscowego i jest to świetne narzędzie.
    Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 08-06-2009 o 16:30
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 30 z 77 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów