Close

Strona 14 z 77 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ...D200 . mimo iz to stara puszka i juz nie robi zdjec to do formatow 60x90 i 70x100 nadaje sie o niebo lepiej niz fuji...
    Absolutnie tak. To był podstawowy powód, dla którego swego czasu dokupiłem D200 do posiadanego s3Pro. Jeżeli fota miała szanse w przyszłości na duże powiększenia była robiona D200.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Oczywiście ma to znaczenie przy naprawdę dużych powiększeniach, ale trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że pod względem rozdzielczości D40x/D60/D200 wciągnie fufu nosem. Przy czym cały czas mówimy o dość aptekarskich detalach, które dla przeciętnego użytkownika są kompletnie bez znaczenia.
    Zgadzam się pod warunkiem, że mówisz o 12MP. Ja pracuję w 6MP i nie widzę różnicy w stosunku do D50 i D70, które przeszły przez moje ręce.

Domyślnie

Czornyj i pozostali forumowicze, mniej mi chodzi o powiększenia 70x100 na wystawy a bardziej o detale/ fakturę sukni ślubnej na fotkach dawanym Młodym na DVD i jpgach o dłuższym boku 900px, prezentowanych w internetowej galerii. Z tego co czytam wywnioskowałem, że nie powinienem wpadać w fobię spowodowaną tymi 6Mpix (po przekadrowaniu jeszcze mniej) z S5 Pro, ale być dumnym i zyskiwać uznanie oglądających dzięki kolorom, plastyce i przede wszystkim zabójczym przejściom tonalnym i szczegółom w jasnych i ciemnych partiach obrazu osiąganym bez zbytniego gmerania w sofcie, tak czy nie?

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z fufu sprawa wygląda tak, że jest to korpus który ma mnóstwo zalet, ale ma też jedną wadę - nie jest to jak na dzisiejsze standardy jakiś prze-morderca jeśli chodzi o rozdzielczość. Ja np. potestowałem sobie swego czasu tą puchę i DR, kolorki, szumiki, dupiki super, ale jej miękki i dziwaczny rysunek mocno mi nie przypadł do gustu.
    Oczywiście ma to znaczenie przy naprawdę dużych powiększeniach, ale trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że pod względem rozdzielczości D40x/D60/D200 wciągnie fufu nosem. Przy czym cały czas mówimy o dość aptekarskich detalach, które dla przeciętnego użytkownika są kompletnie bez znaczenia.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

zamiast sie zastanawiac to kup i po sprawie. nie znam nikogo niezadowolonego z tego aparatu pod warunkiem ze kupujesz go swiadomie.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

ja zrobiłem powiększenie 30x45cm prosto z puszki jpg i ostrosc i nasycenie kolorów mnie pozytywnie zaskoczyła
    w labie poprosiłem żeby nie ruszali żadnych suwaczków

Domyślnie

Toć właśnie pracuję nad wzrostem poziomu mojej świadomości! Musze być na 100% pewien, żebym żonie za jakiś czas nie powiedział: "sorry, Kochanie, wiesz, ten Fuji jest świetny ale..."

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    zamiast sie zastanawiac to kup i po sprawie. nie znam nikogo niezadowolonego z tego aparatu pod warunkiem ze kupujesz go swiadomie.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Odpowiadaj POD cytatem.

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Czornyj i pozostali forumowicze, mniej mi chodzi o powiększenia 70x100 na wystawy a bardziej o detale/ fakturę sukni ślubnej na fotkach dawanym Młodym na DVD i jpgach o dłuższym boku 900px, prezentowanych w internetowej galerii. Z tego co czytam wywnioskowałem, że nie powinienem wpadać w fobię spowodowaną tymi 6Mpix...
    Nie powinieneś wpadać w fobie. Bierz Fuji.

wojteh
    Gość

Domyślnie

a ja powiem daruj sobie .... cokolwiek się zdarzy będziesz się obwiniał - to nie jest prosty aparat ... obrazek jest specyficzny i miękki pokazuje pazury w pełnym kadrze słońca ...

jeśli nie jesteś przekonany sam - nie kupuj go - przy fuji trzeba być pewnym swego

ja podobnie jak robin102 a właściwie robin102 tak jak ja fuji nabył jako body rezerwowe - nie jako podstawowe - choć teraz 90% zdjęć robię fuji nie zmiana to faktu że mam na podorędziu D700 w razie potrzeby ...

meczy mnie dodatkowo oprogramowanie do wywoływania RAWów - soft od fuji - bardzo skromny - ACR - jest softem uniwersalnym wiec - działa uniwersalnie - ( kurcze jak ja coraz bardziej uwielbiam Capture NX)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    a ja powiem daruj sobie .... cokolwiek się zdarzy będziesz się obwiniał - to nie jest prosty aparat ... obrazek jest specyficzny i miękki pokazuje pazury w pełnym kadrze słońca ...

jeśli nie jesteś przekonany sam - nie kupuj go - przy fuji trzeba być pewnym swego

ja podobnie jak robin102 a właściwie robin102 tak jak ja fuji nabył jako body rezerwowe - nie jako podstawowe - choć teraz 90% zdjęć robię fuji nie zmiana to faktu że mam na podorędziu D700 w razie potrzeby ...

meczy mnie dodatkowo oprogramowanie do wywoływania RAWów - soft od fuji - bardzo skromny - ACR - jest softem uniwersalnym wiec - działa uniwersalnie - ( kurcze jak ja coraz bardziej uwielbiam Capture NX)
    Podpisuje się pod tym. U mnie tez jakieś 90% zdjęć robie fufu, trzysetka lezakuje.Świetny aparat, ale trzeba go kupować świadomie, pzdr.
    D300/ N70-300VR, T17-50/2.8, SB800
    C5D/ 17-40/4L, C85/1.8, 430EXII

Domyślnie

Tematy o fuji są zawsze bardzo specyficzne - takie deja vu (czy jak to się pisze...), więc dołączę swój stały tekst.
    Odnośnie wydruków 70x100 cm, robiłem wystawę ze zdjęć wykonywanych przy iso 1250-1600 i wyglądało to naprawdę bardzo dobrze. Bez żadnych zabaw w dodatkowe interpolowanie, chyba że coś operatorzy maszyny robili. Oczywiście nie były to żylety jak grafiki komputerowe, niemniej wyglądały naprawdę wystarczająco dobrze. Faktycznie nie jest to aparat uniwersalny, jednak nadużyciem jest twierdzenie, że nie nadaje się jako podstawowy - ja od dwóch lat mam z cyfrowych tylko s5 i s3.

Strona 14 z 77 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów