Close

Strona 24 z 77 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

S5pro doskonale nadaje sie do slubow i portretow,

Domyślnie

nie mialem go nigdy ale z opini wychodzi ze jest za powolny? a fuji ma mozliwosc korygowania AF obiektywu?
    Ostatnio edytowane przez emsolo ; 24-05-2009 o 13:58

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    nie mialem go nigdy ale z opini wychodzi ze jest za powolny? a fuji ma mozliwosc korygowania AF obiektywu?
    Nie ma możliwości korygowania AF, ale jak masz nie kulawe szkła to wszystko będzie działać na 102 !
    Nie będzie problemów podobnych do tych co z D300 występuję często/czasami
    Kiedyś bardzo się rechotałem z tego dopisku w nazwie PRO dziś wiem, że ten dopisek powinien być 3 xPRO.
    Aparat jest niesamowity w świetle, kolorystyka zajebongo, pliki łatwe w obróbce. Powolny to jest , ale gdzie na ślubnych się spieszyć
    D90 czy S5 - wypadało by mieć dwa bo D90 tam gdzie zbraknie światła poradzi sobie lepiej jesli fotograf umie to wykorzystać. Iso 1000 z S5 to mniej więcej ISO 1600-1800 z D90 tak bardzo z przymróżeniem oka porównując
    S5 to aparat do światła, czyli portret wszelakiego rodzaju i plenerowe zdjęcia. Z każdą setką nowych zdjęć S5 mnie bardzo zaskakuje i raduje. na przykład genialnie sobie radzi ze światłem błyskanym gdyż używam lampy jako lekkiego doświetlenia w słoncu czy w cieniu. Przy Nikonie oraz SB800 biała suknia PM waliła od razu w niebieskości, a w S5 mam białą albo ecru tak jak jest w rzeczywistości, nie wspominjąc już o AWB ktróy w porównaniu do D700 jest po prostu genialny prawie zawsze i wszędzie. Tam gdzie światla brak staram się nie używać S5 choć wiem, że lepsi od mnie radzą sobie tym aparatami i w ciemny i w piwnicy
    Echhhh gdyby jeszcze sam zdjęcia robił to bym sobie w tym czasie na ryby pojechał
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 24-05-2009 o 14:29

Domyślnie

chociaz wedlug mnie jeszcze wadą sa te dziwne pixele, no bo w sumie sa 12 miliony ale sa 6 , i czekam na nowszy model

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    chociaz wedlug mnie jeszcze wadą sa te dziwne pixele, no bo w sumie sa 12 miliony ale sa 6 , i czekam na nowszy model
    Nie napisałeś więcej o nich, może wiesz niewiele, a jednak uznałeś to za wadę...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Ogolnie matryce fuji generuja bardzo specyficzne ziarno i nie dotyczy to tylko S5pro...
    Faktycznie przy kropowaniu moze to byc dokuczliwe i nie kazdemu moze sie to podobac.

Domyślnie

no to ile jest widocznych piceli przy najlepszej jakosci?

Domyślnie

Kup sobie lepiej jakiś kompakt. Będziesz mieć ostre picele i szybkie zapisywanie zdjęć. No i filmy.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Kup sobie lepiej jakiś kompakt. Będziesz mieć ostre picele i szybkie zapisywanie zdjęć. No i filmy.
    jak ci wystarcza to sobie zostaw ten kompakt i nie namawiaj innych

Domyślnie

Przepraszam że zacznę kolejny temat...
    Czy z Fuji s5, s3, s2 działa pomiar światła i potwierdzenie ostrości współpracując z manualnymi szkłami, bez procesorka?
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Strona 24 z 77 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów