Close

Strona 13 z 77 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

30x40 to bez klopotu. probowalem to interpolowac do 60x90, ale efekt w porownaniu do podobnych zabiegow chocby z matryca d200 raczej slaby.
    bardzo dobra puszka do kotleta... do reszty zastosowan raczej dla osob ktore nie robia duzych formatow.

Domyślnie

A według mnie można tą puchą śmiało trzaskać i większe odbitki. 70x100 wychodzą bardzo fajnie w mojej opinii. Nie miałem co prawda możliwości porównywać efektów np. z D700 czy D3 i zdaję sobie sprawę, że szczegóły z tych puszek będą większe, natomiast przy oglądaniu takiego wydruku 70x100 z normalnej odległości a nie przyglądaniu się z nosem przy papierze wszystko wygląda naprawdę dobrze.

Na wielu forach podają, że Fuji ma realną rozdzielczość w okolicach 8-9mpx.

Pozdrawiam serdecznie
    www.krainafotografii.pl
    flickr
    F301, 2xS5Pro; 8, 17-50, 35; 50; 85; 105; 80-200; SB800

Domyślnie

szkoda tylko ze nie pozwala mi fotografowac bez interpolowania :P

Domyślnie

Rozwiń prosze temat bo laikiem jestem w tej kwestii- co by dało fotografowanie bez interpolowania?

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    szkoda tylko ze nie pozwala mi fotografowac bez interpolowania :P
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

znacznie lepsza jakosc obrazka i lepszy material wyjsciowy do pracy.

Domyślnie

To kup sobie Sigmę.

Co do większych odbitek, to pamiętajcie że zawsze można dodać do zdjęcia ziarenko. Wtedy pozornie zdjęcie staje się pięknie ostre i szczegółowe :P
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

To mnie zmartwiłeś bo dzięki Waszym opiniom wydumałem sobie, że to mimo starej technologii fajny korpus, napaliłem się na niego a tu taka wypowiedź...
    Skoro chwalicie Fufu za kolory, AWB i przejścia tonalne to czy ta cała interpolacja i wpływ filtra AA są akceptowalne? Na ceneo i skąpcu wyświetla się kilka sklepów, które oferują tą puszkę, znaczy się, że jest dostępna, nie? Rozumiem, poprawcie mnie albo potwierdźcie- S5 Pro technologicznie (wiekiem) odpowiada D200 tylko ma inną matrycę i inne zasilanie, tak?

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    znacznie lepsza jakosc obrazka i lepszy material wyjsciowy do pracy.
    Ustosunkujcie się proszę jeszcze do dwóch wad wg optyczne.pl: momentami blokujący się autofokus, problemy z balansem bieli dla temperatury barwowej w okolicach 3500 K.
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 30-04-2009 o 22:31
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    To mnie zmartwiłeś bo dzięki Waszym opiniom wydumałem sobie, że to mimo starej technologii fajny korpus, napaliłem się na niego a tu taka wypowiedź...
    Skoro chwalicie Fufu za kolory, AWB i przejścia tonalne to czy ta cała interpolacja i wpływ filtra AA są akceptowalne? Na ceneo i skąpcu wyświetla się kilka sklepów, które oferują tą puszkę, znaczy się, że jest dostępna, nie? Rozumiem, poprawcie mnie albo potwierdźcie- S5 Pro technologicznie (wiekiem) odpowiada D200 tylko ma inną matrycę i inne zasilanie, tak?
    "ta cała interpolacja i wpływ filtra AA" są akceptowalne, technologicznie odpowiada D200 tylko ma inną matrycę i inne zasilanie
    kup/pożycz i sprawdź sam, z pewnością polubisz ten aparat
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Z fufu sprawa wygląda tak, że jest to korpus który ma mnóstwo zalet, ale ma też jedną wadę - nie jest to jak na dzisiejsze standardy jakiś prze-morderca jeśli chodzi o rozdzielczość. Ja np. potestowałem sobie swego czasu tą puchę i DR, kolorki, szumiki, dupiki super, ale jej miękki i dziwaczny rysunek mocno mi nie przypadł do gustu.
    Oczywiście ma to znaczenie przy naprawdę dużych powiększeniach, ale trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że pod względem rozdzielczości D40x/D60/D200 wciągnie fufu nosem. Przy czym cały czas mówimy o dość aptekarskich detalach, które dla przeciętnego użytkownika są kompletnie bez znaczenia.

Domyślnie

prawie sie zgadzam... a to prawie to /D200 . mimo iz to stara puszka i juz nie robi zdjec to do formatow 60x90 i 70x100 nadaje sie o niebo lepiej niz fuji.
    do 30x40 gdzie upycha sie pixel na malej kartce jest bardz dobrze i bardzo ostro, czasem za...

czornyj, moze napisalem gupote, ale nie bardzo zrozumialem co przez co bedzie wciagniete czy fufu wciaga czy wymienione wciagaja fufu...

Strona 13 z 77 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów