Close

Strona 3 z 61 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Kurcze to może jakiś wadliwy ten akumulator Ci się trafił. Sam doświadczeń jeszcze nie mam, ale kolega całą studniówkę obleciał robiąc z 500 zdjęć. Masz zapasowy akumulatorek. Jeśli to jaki ?

na zapasowy aku mnie zwyczajowo nie stać dlatego też mam gripa z 6xAA - sumując wychodzi taniej niż dedykowany aku - tu sytuacja jest ciut lepsza ale szału nie robi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    fuji daje cholernie ładne obrazki.
    Tak, to wiem. Ze względu na te “gotowe” niemal JotPeGi omal nie stałem się jego posiadaczem.
    Moje d70s i d300 nie chcą tak ładnie JotPeGować na gotowo.
    Ale skoro masz zarówno d300 jak i s5 pro to jak oceniasz porównanie D lighting oraz 14 bitów Nikona kontra matryca Fuji w trybie 400%?
    Chodzi mi o porównanie jedynie zakresu tonalnego i przydatności tych funkcji...
    ...bez wnikania co jest ładniejsze bez obróbki, czy też łatwiejsze.
    Po prostu... czy nowe funkcje nikona są porównywalne z możliwościami tamtej matrycy i czy też nie?
    Bo chociaż w obu przypadkach chodzi o uzyskanie podobnego efektu, to sposób uzyskania jest całkowicie odmienny.

Domyślnie

Dzięki tomitom,
    O to właśnie mi chodziło!
    Znaczy, że jednak s5 pro broni się dzielnie.
    Mimo, że nie zamierzam go kupować’ to cieszę się że tak jest – zawsze kibicowałem fuji.
    Uważam, że wspaniale uzupełniali konkurencję.
    Mam nadzieję, że nie zrezygnowali już całkiem z lustrzanek i coś nam jeszcze kiedyś pokażą.

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    Aha najbardziej nie rozumiem dlaczego ludzie o s5pro piszą w dziale inne systemy skoro to ten sam nikonowski bagnet f + akcesoria
    Może tak jak ja... zostają do tego działu przeniesieni przez administrację
    No ale w sumie - Nikon to nie jest...
    Pozdrawiam

Domyślnie

tomitom napisał:
    "...aparat zjada aku, może nie tyle zjada co łyka w całości - 170-200 fotek i juz po aku..."
    Dziwne- bez problemu mam ponad 500 z firmowego akku. Na AA sprawdziłem kiedyś dokładnie i w trakcie dwóch kolejnych dni fuji s5 z gripem delty + 6 eneloopów (ładowanych jakiś tydzień wcześniej) udało mi się zrobić 1203 zdjęcia.
    Jakoś intensywnie w menu nie szperam, ale podgląd, histogram itp. tak normalnie, co kilka ujęć się kontroluje...
    Może jakieś "energożerne" bajery włączone- ale jakoś nie przychodzi mi do głowy, co mogłoby tak "ciągnąć"...

ps.Najbardziej to chyba automatyczny "display"- u mnie na 2 sekundy, a podświetlanie górnego lcd na off...

ps.II Jak przedmówca, również mam nadzieję, że jeszcze kolejne lustrzanki fuji (osobiście czekam FF) będzie szansa używać...
    Ostatnio edytowane przez fotomarek_k ; 01-04-2009 o 10:36
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Jesli nie uzywam wyswietlacza to zrobie na orginalnym aku niecale 400 zdjec. Na zamienniku tez tyle mi wychodzi. Sytuacja sie zmienia przy uzywaniu wyswietlacza i wtedy ilosc spada do ok 250

Domyślnie

Wg mnie dedykowany aku wcale nie jest lepszy od zamiennika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinci99 Zobacz posta
    Wg mnie dedykowany aku wcale nie jest lepszy od zamiennika
    a jakich zamienników używasz jeśli można wiedzieć?
    Bo na allegro są takie o dziwnie wielkiej pojemności 3900mAh i tak się zastanawiam czy to w jakiś niepożądany sposób może działać na sam aparat.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurdt Zobacz posta
    a jakich zamienników używasz jeśli można wiedzieć?
    Bo na allegro są takie o dziwnie wielkiej pojemności 3900mAh i tak się zastanawiam czy to w jakiś niepożądany sposób może działać na sam aparat.
    Kupilem w fotoenergia.pl i faktycznie maja pojemnosc 3900 co w porownaniu do 1500 w orginale wydaje sie byc duzo. Wg mnie trzymaja troche dluzej niz orginal choc nie adekwatnie do pojemnosci.
    Fakt faktem jest ze sa kilka krotnie tansze od orginalu co ma dla mnie duze znaczenie.
    Negatywnego wplywu na aparat nie zauwazylem

Domyślnie

dziwne macie te aku ^^)

ja swoja s5'ką daje rade na jednym gdzies okolo 400-500 zdjec
    z podpieta lampa sb600 i do wyboru albo tamim albo sigma
    dodatkowo, bez roznicy czy jest to firmowy aku czy tez Np-150 (3900)
    jeszcze nigdy mi sie nie trafilo ze po 300 zdjeciach musialem aku przepinac

moze to wina ogladania kazdego zrobionego zdjecia na wyswietlaczu? :P

a kolorki - bajka... to co mnie urzekło w Fuji... najpierw w s5700 a później s5 wgniotło mnie na dłuższą chwilę w fotel
    naprawdę, te aparat ROBI zdjęcia takie, że... mmm
    Fuji S5700, Fuji S5Pro, Tamron 17-50/2.8, Sigma 70-300/4-5.6, SB-600, IR, UV, marco Rings
    -----------------------------------------------------------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirC Zobacz posta
    ... moze to wina ogladania kazdego zrobionego zdjecia na wyswietlaczu? :P
    Oczywiście, dlatego zmniejszając jasność LCD do minimum można zrobić 10 zdjęć więcej
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 3 z 61 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów