Szukaj
Czornyj i pozostali forumowicze, mniej mi chodzi o powiększenia 70x100 na wystawy a bardziej o detale/ fakturę sukni ślubnej na fotkach dawanym Młodym na DVD i jpgach o dłuższym boku 900px, prezentowanych w internetowej galerii. Z tego co czytam wywnioskowałem, że nie powinienem wpadać w fobię spowodowaną tymi 6Mpix (po przekadrowaniu jeszcze mniej) z S5 Pro, ale być dumnym i zyskiwać uznanie oglądających dzięki kolorom, plastyce i przede wszystkim zabójczym przejściom tonalnym i szczegółom w jasnych i ciemnych partiach obrazu osiąganym bez zbytniego gmerania w sofcie, tak czy nie?![]()
D700, N24D, N35D, N85D, S150
zamiast sie zastanawiac to kup i po sprawie. nie znam nikogo niezadowolonego z tego aparatu pod warunkiem ze kupujesz go swiadomie.
侍
ja zrobiłem powiększenie 30x45cm prosto z puszki jpg i ostrosc i nasycenie kolorów mnie pozytywnie zaskoczyła![]()
w labie poprosiłem żeby nie ruszali żadnych suwaczków![]()
a ja powiem daruj sobie .... cokolwiek się zdarzy będziesz się obwiniał - to nie jest prosty aparat ... obrazek jest specyficzny i miękki pokazuje pazury w pełnym kadrze słońca ...
jeśli nie jesteś przekonany sam - nie kupuj go - przy fuji trzeba być pewnym swego
ja podobnie jak robin102 a właściwie robin102 tak jak ja fuji nabył jako body rezerwowe - nie jako podstawowe - choć teraz 90% zdjęć robię fuji nie zmiana to faktu że mam na podorędziu D700 w razie potrzeby ...
meczy mnie dodatkowo oprogramowanie do wywoływania RAWów - soft od fuji - bardzo skromny - ACR - jest softem uniwersalnym wiec - działa uniwersalnie - ( kurcze jak ja coraz bardziej uwielbiam Capture NX)
Tematy o fuji są zawsze bardzo specyficzne - takie deja vu (czy jak to się pisze...), więc dołączę swój stały tekst.
Odnośnie wydruków 70x100 cm, robiłem wystawę ze zdjęć wykonywanych przy iso 1250-1600 i wyglądało to naprawdę bardzo dobrze. Bez żadnych zabaw w dodatkowe interpolowanie, chyba że coś operatorzy maszyny robili. Oczywiście nie były to żylety jak grafiki komputerowe, niemniej wyglądały naprawdę wystarczająco dobrze. Faktycznie nie jest to aparat uniwersalny, jednak nadużyciem jest twierdzenie, że nie nadaje się jako podstawowy - ja od dwóch lat mam z cyfrowych tylko s5 i s3.
Skontaktuj się z nami