ekonet nawet nie wiesz jak mnie wkurzalo to wchodzenie do domku przez palarnieale sam tam bym stal jeszcze dwa tygodnie temu, wiec nie czepialem sie tylko wdech i na wdechu przechodzilem
![]()
Szukaj
ekonet nawet nie wiesz jak mnie wkurzalo to wchodzenie do domku przez palarnieale sam tam bym stal jeszcze dwa tygodnie temu, wiec nie czepialem sie tylko wdech i na wdechu przechodzilem
![]()
Ja nie pale ponad rok, paliłem jakieś-6-7 lat, jak kogoś to interesuje to polecam "easy way to stop smoking" gość palił 100 fajek dziennie przez 21 lat rzucił z dnia na dzień i napisał książkę, w Ameryce jest rozdawana za free z tego co wiem, tylko w Polsce tłumaczenie kosztuje, ale warto, jak ktoś zainteresowany piszcie na PW
a mnie dzis pyka 16 dzionek bez fajek,ale fajnie się liczy
![]()
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
pozniej juz nie liczysz tylko spokojnie oddychasz![]()
emeryt
No ja tez mam 16 dzionek bez fajek, tyle ze w fabryce papierosow, ale trzymam sie dzielnie.
Paliłem ok. 20 l. Extra Mocne, żarcia mogło zabraknąć. Fajek nigdy. Nie wychodziłem na balkon, do kibelka. Paliłem w domu. Przy kompie obowiązkowo popielniczka
![]()
![]()
Nie palę ok. 10 l., przestałem z dnia na dzień.
Z lenistwa.Nie chciało mi się iść do kiosku po fajki (sadyba na IVp., bez windy).
Nie było żadnych "mocnych postanowień" typu: od poniedziałku, to ostatnia paczka.
Jedyne co pamiętam to wq...., że nie kupiłem.
A potem refleksja... może teraz !!! I już.... I tak już zostało ! Nie czuję się lepszy, gorszy, zdrowszy, itp. popierdułki !
Tym co pomogło wytrwać były... zapachy wiosny. Przestałem w lutym. W marcu-kwietniu zacząłem czuć zapachy, których wcześniej nie znałem (czułem)Np. zapach świeżo rosnącej trawy !!!
Wg. mnie nałóg tkwi w głowieWiosna idzie więc mozę.... warto spróbować !!!
Efekty uboczne: przez pierwsze 2-3 m-ce lodówkę na noc powinienem okręcać łańcuchem.
Acha, ksiązki nie napisałem i nie mówie, że rzuciłem palenie. "Chwilowo nie palę", z tym że chwila trwa ok. 10 lat.![]()
Nie zaburzyły tego procesu: imprezki z gorzałką, towarzystwo osób palących, itp.
Powodzenia Wszystkim, tym którzy próbują-
- Janusz(W)
"...Człowiek to jedyne zwierzę które się rumieni. I jedyne, które ma za co..." - Mark Twain
ja tez 16 dzien bez papierosa, ale na razie luz. Nie mam ochoty zapalic, nie mysle prawie o tym, wiec jestem dobrej mysli![]()
Skontaktuj się z nami