szybkości fps czy szybkości AF?
jeśli AF - to 1DsMk3 ma podobno dobry (choc ja 2x się nie mogłem z nim dogadać)
jeśli fps - to nie ma na razie żadnego body o takich parametrach.
Szukaj
szybkości fps czy szybkości AF?
jeśli AF - to 1DsMk3 ma podobno dobry (choc ja 2x się nie mogłem z nim dogadać)
jeśli fps - to nie ma na razie żadnego body o takich parametrach.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Wymagania rosną, ideału nie będzie bo to by skończyło marketingowo firmę. Technika idzie do przodu, coraz mniej rzeczy nas zadowala. Ale przecież jest nieźle. Gdyby nie te nieszczęsne Nikonowskie piksele, a raczej ich brak to porównanie topowych puszek miałoby się tak do siebie jak porównanie powiedzmy Lambo i Ferrari...
Ja prywatnie fotki mojej córki na wakacjach, itp. robię zawsze na medium [5-6MP], a po cholerę komu większe pliki i gdzie to trzymać. Ale w pracy to niestety tak się często nie da i trzeba nieraz wypożyczać coś do robienia takich plików-potworków. Zresztą, jak mówiłeś wcześniej Jacku, takie foty to katorga, kto musiał coś zrobić z monster-size tifem z hassela ten wie o czym mówię. Niestey klienci są różni i wymagający i nierzadko foto z 12MP zinterpolowane nie wystarcza, dlatego ok 20MP wydaje mi się być w tym momencie optimum o wiele ważniejszym niż szybkość, która akurat u mnie nie ma żadnego znaczenia.
Nie wiem, czy to już gdzieś tutaj nie było, ale nowa piątka została wyceniona w BH na 2699$
Pozdrawiam
Ja jestem przecietny Kowalski, mam i potrzebuje 8mpx. Kazdy mpx ponad to jest mi zbedny, wrecz niepozadany, poniewaz powoduje wylacznie zapchanie dysku, bez zadnej korzysci dla mnie.
Nikon F-501, Canon 30D
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-10-2008 o 11:43
Skontaktuj się z nami