Szukaj
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Czy tak bardzo rozbudowany to ja bym był ostrożny, ja mam dwa razy większy a wartościowo to ze cztery razy (ehh ta kochana 500/4 IS) . W każdym razie patrząc na dotychczasowy stan posiadania zupełnie mu się nie dziwię. Gościu stosuje tylko zoomy. Gdyby focił stałkami to sprawa wyglądała by chyba inaczej. A takich jest najwięcej, bo po to się kupuję tę puszkę.
Są opinie na CB ludzi którzy macali puszkę w Kolonii. Zasadniczo różne odnośnie bocznych punktów, ale co do centralnego zgodnie przyznają widoczną poprawę.
Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com
W temacie 5DMKll to piszę o tym co wyczytałem w sieci (znaczy papuguje jak wszyscy) w temacie starego 5D to wspominam swoje praktyczne pozytywne wrażenia pięknych plików z dużej matrycy rejestrownych przy pomocy jasnych szkieł. Mjuuttt s malinom. Z tej nowej raczej będzie lepiej z obawą czy szkła wyrobią ?
A lista usprawnień jest spora, przynajmniej według mnie. Od usprawnienia obsługi servo AF przez guziczki, pstryczki, ekraniki, filmiki, LVały, uszczeleczki i inne pierdułeczki kończąc na rzeczy najważniejszej czyli matrycy.
Ale co ja będę zachwalał za darmo wyroby producena. Ich produkt obroni się sam na rynku.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 30-09-2008 o 13:32
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-09-2008 o 13:36
Pozdrawiam
Marcin
wszystko spaliles, to forum ktore dzieli sie problemami, zabiera je uzytkownikom innych systemow troszczac sie o nich.
ps: wszyscy placza, nikt w rekach nie mial, usprawnien zadnych a do tego kreci filmy, biada nam, biada, armagjedon nadchodzi.
Nie chcę się Kuba licytować od którego momentu system jest rozbudowany. Mógłby wskoczyć w dyskusję jakiś obrońca EOS system zarzucając nam, że za rozbudowany można traktować tylko taki, na który składają się wszystkie oferowane przez Canona obiektywy![]()
Kuba, a ponoć z tak centralnie rozmieszczonymi i do tego padaczkowato działającymi punktami bocznymi praca z jasnymi stałkami, to katorga? Nie moje, to słowa lecz userów EOS. Już się gubię w tych rozważaniach
Czyli jest ok. Środkowy działa sprawnieUfff...
Sorki Kuba. Wybacz mi. Mam dzisiaj głupawkę i szczypię Cię z sympatii do Twojej osoby![]()
cze.c4mel.project
Przejdę do motoryzacyjnej analogii. Większość ludzi ma małe miejskie autka. Część ma większe kombiaki (5D, D700). Części marketing wmówił, że potrzebuje ....ciężarówki. Po grzyba komu tyle megapikseli? (mnie są potrzebnei wcale mi się to nie podoba
)
Wolisz szybkie body z bdb AF czy wolne z przeciętnym AF ?
D700 powinien byc droższy od 5D mk2, a nie jest, bo ludziom wmówiono, że najważniejsze sa Mpx.
PS - pisz precyzyjnie, nie o wielkości matrycy, a o ilości megapikseli. To dwie zupełnie różne sprawy, a ty masz podobno scisły, inżynierski umysł. Twoj skrót myślowy (niesety wielokrotnie użyty) może wprowadzić humanistów w błąd. I tak mamy na forum sporo tłumaczenia, nie róbmy sami sobie dodatkowej roboty.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
1. moje poglądy nie wpływają na cenę sprzętuna szczęście, bo być może nabędę D700.
2. Ze swoimi poglądami należę do mniejszości, ale będe je propagował dalej.
3. Ciekawe ile MPx przeciętny Kowalski uzna za wystarczające?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami