Close

Strona 71 z 95 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...Ciekawe ile MPx przeciętny Kowalski uzna za wystarczające?
    Z całym szacunkiem dla Kowalskich, ale uznają tyle, ile im wmówią w mediach.

Domyślnie

Czyli trzeba zapytać robina ile da sobie wmówić?
    robin jest przeciętny? eee, chyba nie. Jest wyjątkowy
    a swoją droga ciekawi mnie jego wypowiedź w tej kwestii. Należało by to zanotować i za parę lat mu przypomnieć. Bo będzie miał ochotę na kolejna puszkę... jakieś 80 Mpx
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Kuba, a ponoć z tak centralnie rozmieszczonymi i do tego padaczkowato działającymi punktami bocznymi praca z jasnymi stałkami, to katorga? Nie moje, to słowa lecz userów EOS. Już się gubię w tych rozważaniach
    katorga nie, ale dyskomfort to na pewno. Jednak lepszy dyskomfort, niż brak możliwości podpięcia szkieł, których nie ma Gdyby weszły te trzy szkła 1.4 Nikona o których tyle wycieków tajnych a pewnych było, przede wszystkim szerokich to sytuacja Canona pogorszyła by się znacząco. A tak to jeszcze aparatu nie dali, a już jest top sellerem.
    Czyli jest ok. Środkowy działa sprawnie Ufff...
    a konkretnie to jeszcze sprawniej
    Sorki Kuba. Wybacz mi. Mam dzisiaj głupawkę i szczypię Cię z sympatii do Twojej osoby
    spokojnie
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

sv
    Gość

Domyślnie

3. Ciekawe ile MPx przeciętny Kowalski uzna za wystarczające?
    d700 i d3 to nie jest produkt dla przeciętnego Kowalskiego. Dla niego są kompakty 15 mpix.
    Zostawmy Kowalskiego; ciekaw jestem ile Ty byś chciał mpix w nowym body? 12?
    Ja bym wolał 50 mpix i sraw1 25 i sraw2 12 (zawsze to wygodniej mieć możliwość wyboru Ale to tak za 2 lata, na razie wystarczy mi 21 mpix w nowym 5d

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

..PS - pisz precyzyjnie, nie o wielkości matrycy, a o ilości megapikseli. To dwie zupełnie różne sprawy, .
    Słuszna uwaga, bo jeszcze ktoś pomyśleć gotów, że Nikon dziś robi "gorsze" aparaty, gdy w rzeczywistości robi po prostu inne.

Czyli trzeba zapytać robina ile da sobie wmówić?
    robinowi się nie da wmówić, robin jest z lasu i uparty jak stuletni dąb i tak samo twardy
    ale aparatem za zbliżone pieniądze z matrycą o większej liczbie MPX nie pogardzi.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 30-09-2008 o 17:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Zostawmy Kowalskiego; ciekaw jestem ile Ty byś chciał mpix w nowym body? 12?
    12 to juz jest w D700. Chciałbym body rzędu 20-25 MPx i ani jednego więcej . Jak "pominą" taką matrycę i wypuszczą coś większego to mnie zmuszą do niechcianego zakupu. Być może wtedy będe wolał D700. Decyzja zalezy tez od sRAW, od ISO 100 itd.
    Nikon może nie chcieć mi dać takiego body, bo jak sobie czytam te ploty o MX .... to mi skóra cierpnie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

12 to juz jest w D700. Chciałbym body rzędu 20-25 MPx i ani jednego więcej . .
    to jak to w końcu jest? wszędzie piszesz, że 12 mpix to aż nadto, a jak przychodzi co do czego to chciałbyś 20 do 25?

PS zostaje Ci 5d mk II

Domyślnie

Piszę, że 12 MPx wystarcza 95% fotografujących.
    Prywatnie to by mi wystarczyło absolutnie. W niektórych zleceniach mi przyda się więcej. Ale ilu z forumowiczów robi fotki na zabudowę targową o długości 5 m? Albo parometrowe banery? Ja w akurat się łapie do tych nielicznych co by potrzebowało w pracy (a wcale nie chciało ) około 20 Mpx.

Domyślnie

Ja jako ten przeciętny Kowalski jestem zadowolony z 6MP w moim D50, wydrukować się da do albumu, na monitor to i tak dużo za dużo. Wolałbym lepsze słoiki bo lepsze światło i ostrość daje widoczne rezultaty przy oglądaniu zdjęć.
    ...

Domyślnie

Piszę, że 12 MPx wystarcza 95% fotografujących.
    Prywatnie to by mi wystarczyło absolutnie. W niektórych zleceniach mi przyda się więcej. Ale ilu z forumowiczów robi fotki na zabudowę targową o długości 5 m? Albo parometrowe banery? Ja w akurat się łapie do tych nielicznych co by potrzebowało w pracy (a wcale nie chciało ) około 20 Mpx.
    Ja niestety potrzebuję matrycy z 5DmkII, a szybkości z D3 Znaczy że kupić jeden taki, jeden taki?

Strona 71 z 95 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów