Close

Strona 61 z 62 PierwszyPierwszy ... 115159606162 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 950

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja chyba poczekam na normalne sample. niskie iso, statyw, uczciwy obiektyw
    Co miałeś na myśli pisząc uczciwy....tańszy,bardziej dostępny dla mas? Koleś robi zdjęcia ''L'' stałkami wiec czego jeszcze oczekiwać?Jak dla mnie takie ISO 6400 jest naprawdę na bdb poziomie co świadczy że Canon wykonał kawał dobrej roboty osiągając to z matrycy w której natywne ISO zaczyna się od 100 a kończy właśnie na 6400. Nie oczekujmy po matrycy 21mpx by ISO 6400 było gładkie jak pupka niemowlaczka....tak jak napisał Adam każdy inaczej odbiera szum i się nim przejmuje
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    Co miałeś na myśli pisząc uczciwy....tańszy,bardziej dostępny dla mas? Koleś robi zdjęcia ''L'' stałkami wiec czego jeszcze oczekiwać?
    opisalem warunki wykonania testu, ktory mnie interesuje, bo dalby mi poglada na to co taka puszka
    reprezentuje z mojego punktu widzenia.

Jak dla mnie takie ISO 6400 jest naprawdę na bdb poziomie co świadczy że Canon wykonał kawał dobrej roboty osiągając to z matrycy w której natywne ISO zaczyna się od 100 a kończy właśnie na 6400. Nie oczekujmy po matrycy 21mpx by ISO 6400 było gładkie jak pupka niemowlaczka....tak jak napisał Adam każdy inaczej odbiera szum i się nim przejmuje
    ale ja temu nie zaprzeczam, tylko tak sie sklada, ze mnie takie zmydlenie szczegolow nie interesuje,
    bo jest nieakceptowalne. koniec i kropka.

dla mnie to jest troche jak przekonywanie, ze jedno auto sportowe jest lepsze od drugiego, bo lepiej sie
    trzyma gorskich drog zwirowych. fajnie, tylko ja potrzebuje auto sportowe do jazdy po plaskim, gdzie
    g... mnie obchodzi czy "jakos" sie trzyma, bo kluczowa jest predkosc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    opisalem warunki wykonania testu, ktory mnie interesuje, bo dalby mi poglada na to co taka puszka
    reprezentuje z mojego punktu widzenia.

ale ja temu nie zaprzeczam, tylko tak sie sklada, ze mnie takie zmydlenie szczegolow nie interesuje,
    bo jest nieakceptowalne. koniec i kropka.

dla mnie to jest troche jak przekonywanie, ze jedno auto sportowe jest lepsze od drugiego, bo lepiej sie
    trzyma gorskich drog zwirowych. fajnie, tylko ja potrzebuje auto sportowe do jazdy po plaskim, gdzie
    g... mnie obchodzi czy "jakos" sie trzyma, bo kluczowa jest predkosc

święta racja. ale jeszcze świętsza, że są ludzie, których g.. obchodzą Twoje racje, bo mają własne i iso 100 ze statywiku to dla nich laboratoryjne smęty. zdaje się, ze w swoim poprzednim poście nie chciałeś tego zauważyć/uszanować

Domyślnie

D700 i jego 6400 jest REWELACJA....szczegóły i brak kolorowej papki to duży +.
    Sample z D700 na forum na wysokich ISO bardzo mi sie nie podobaly, tak same jak te teraz z 5D.

Jak nie ma wyjscia, to mozna/trzeba w absolutnej ostatecznosci uzyc, ale nic ponadto.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    zdaje się, ze w swoim poprzednim poście nie chciałeś tego zauważyć/uszanować
    nope. chyba, ze w tym watku obowiazuje jedyna sluszna linia, ze cokolwiek z 5MKII ma
    swiety obowiazek sie zaje... podobac. bo jesli nie, to to powyzej to byla po prostu moja opinia.

Domyślnie

Jak dla mnie super. Choć uważam, że d700 ma również używalne 6400, oczywiście trzeba poświęcić plikowi parę minut. Kwestia upodobań. Sam używam jeszcze D70s i z powodzeniem korzystam z iso 1600 a wiadomo, że szumi jak pacyfik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL Zobacz posta
    Jak dla mnie super. Choć uważam, że d700 ma również używalne 6400, oczywiście trzeba poświęcić plikowi parę minut. Kwestia upodobań. Sam używam jeszcze D70s i z powodzeniem korzystam z iso 1600 a wiadomo, że szumi jak pacyfik.
    D700 i jego 6400 jest REWELACJA....szczegóły i brak kolorowej papki to duży +.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Adamie racz pohamować się odrobinę... Akustyka napisał co potrzebuje i ma dokładnie takie samo prawo mieć swoje oczekiwania względem aparatu jak i Ty. Ty chcesz mieć określoną jakość przy wysoim ISO, on przy niskim podobnie jak inni co robią np. zdjęcia produktów czy też zdjęcia studyjne jak Jacek_Z.

Przy czym on przynajmniej nie obraża osób, które mają inne zdanie.
    Przecież Akustyk męczył temat wysokiego ISO które wg niego jest kiepskie. Oczywiście ma takie prawo i tego nie neguję....każdy ma inny poziom akceptacji tego co otrzymuje.Zapewniam ze niskie ISO z 5D MKII będzie powalające pod względem szumu jak i szczegółów. Jak już wcześniej napisałem RAWy z linku który był załączony wcześniej pokazują ze niskie ISO (tam było akurat najniższe 160) daje gładki i szczegółowy obraz. Tak wiec o co chodzi Panowie?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Spokojnie...

Pamietajcie o 2 rzeczach - to iso6400 [do tego fota poruszona, wiec warunki na pewno byly ciezkie], do tego to 21mpx - to jednak sporo

Lukasz zwrocil uwage na kolory, a te przy tak wysokim iso sa [przynajmniej dla mnie] bardzo przyjemne w odbiorze.

Poza tym:
    a) jedni potrzebuja iso6400 takiego jak iso100
    b) drudzy potrzebuja iso6400 takiego jak tu [tzn takie jak tu im wystarczy, zeby z niego korzystac]
    c) trzeci chca jeszcze czegos innego

Wazne zeby zadna z grup nie wskakiwala drugiej na plecy bo ta ma inne zdanie Papka czy nie - niech kazdy to indywidualnie rozpatrzy i nie wnika co drugi na ten temat sadzi bo to glownie z tego powodu [roznica zdan] sa potem jakies problemy/bitwy/wojny/niewiadomo co
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 06-11-2008 o 12:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Spokojnie...

Pamietajcie o 2 rzeczach - to iso6400 [do tego fota poruszona, wiec warunki na pewno byly ciezkie], do tego to 21mpx - to jednak sporo

Lukasz zwrocil uwage na kolory, a te przy tak wysokim iso sa [przynajmniej dla mnie] bardzo przyjemne w odbiorze.

Poza tym:
    a) jedni potrzebuja iso6400 takiego jak iso100
    b) drudzy potrzebuja iso6400 takiego jak tu [tzn takie jak tu im wystarczy, zeby z niego korzystac]
    c) trzeci chca jeszcze czegos innego

Wazne zeby zadna z grup nie wskakiwala drugiej na plecy bo ma ta inne zdanie Papka czy nie - niech kazdy to indywidualnie rozpatrzy i nie wnika co drugi na ten temat sadzi bo to glownie z tego powodu [roznica zdan] sa potem jakies problemy/bitwy/wojny/niewiadomo co
    Dobrze ujęte i proponuję na tym zamknąć tą niezręczną dyskusję.

Strona 61 z 62 PierwszyPierwszy ... 115159606162 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów