Close

Strona 72 z 95 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 950

Domyślnie

szybkości fps czy szybkości AF?
    jeśli AF - to 1DsMk3 ma podobno dobry (choc ja 2x się nie mogłem z nim dogadać)
    jeśli fps - to nie ma na razie żadnego body o takich parametrach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jeśli fps - to nie ma na razie żadnego body o takich parametrach.
    Ja myślę, że to kwestia 6 miesięcy najdalej roku i taka pucha się pojawi.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę, że to kwestia 6 miesięcy najdalej roku i taka pucha się pojawi.
    No ale to już 5dmk2 taki miał być...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Ja niestety potrzebuję matrycy z 5DmkII, a szybkości z D3 Znaczy że kupić jeden taki, jeden taki?
    Od zawsze tak było Większość ludzi chciała mix canona z nikonem, typu matryca (kiedy nikon dawał ccd) cmos z canona w pusce nikona. Może własnie dlatego nie ma idealnej puszki I pewnie nigdy nie będzie
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Może własnie dlatego nie ma idealnej puszki I pewnie nigdy nie będzie
    Wymagania rosną, ideału nie będzie bo to by skończyło marketingowo firmę. Technika idzie do przodu, coraz mniej rzeczy nas zadowala. Ale przecież jest nieźle. Gdyby nie te nieszczęsne Nikonowskie piksele, a raczej ich brak to porównanie topowych puszek miałoby się tak do siebie jak porównanie powiedzmy Lambo i Ferrari...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Piszę, że 12 MPx wystarcza 95% fotografujących.
    Prywatnie to by mi wystarczyło absolutnie. W niektórych zleceniach mi przyda się więcej. Ale ilu z forumowiczów robi fotki na zabudowę targową o długości 5 m? Albo parometrowe banery? Ja w akurat się łapie do tych nielicznych co by potrzebowało w pracy (a wcale nie chciało ) około 20 Mpx.
    Ja prywatnie fotki mojej córki na wakacjach, itp. robię zawsze na medium [5-6MP], a po cholerę komu większe pliki i gdzie to trzymać. Ale w pracy to niestety tak się często nie da i trzeba nieraz wypożyczać coś do robienia takich plików-potworków. Zresztą, jak mówiłeś wcześniej Jacku, takie foty to katorga, kto musiał coś zrobić z monster-size tifem z hassela ten wie o czym mówię. Niestey klienci są różni i wymagający i nierzadko foto z 12MP zinterpolowane nie wystarcza, dlatego ok 20MP wydaje mi się być w tym momencie optimum o wiele ważniejszym niż szybkość, która akurat u mnie nie ma żadnego znaczenia.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Nie wiem, czy to już gdzieś tutaj nie było, ale nowa piątka została wyceniona w BH na 2699$

Pozdrawiam

Domyślnie

Ja jestem przecietny Kowalski, mam i potrzebuje 8mpx. Kazdy mpx ponad to jest mi zbedny, wrecz niepozadany, poniewaz powoduje wylacznie zapchanie dysku, bez zadnej korzysci dla mnie.
    Nikon F-501, Canon 30D

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Ja jestem przecietny Kowalski, mam i potrzebuje 8mpx. Kazdy mpx ponad to jest mi zbedny, wrecz niepozadany, poniewaz powoduje wylacznie zapchanie dysku, bez zadnej korzysci dla mnie.
    Ja jestem przeciętny Kowalski, nie mam ale potrzebuję co najmniej 12 mpix. Każdy mpx ponad to też mi się przyda, wręcz jest pożądany, ponieważ nie powoduje zapchania dysku, natomiast daje mi kilka korzyści.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Nie wiem, czy to już gdzieś tutaj nie było, ale nowa piątka została wyceniona w BH na 2699$
    Pozdrawiam
    Czyli jest jak Jacek_Z sobie wykombinował, a mówił, że wpływu na ceny nie ma
    na dziś w tym sklepie:

Canon 5DMKll - 2699 $
    Nikon D700 - 2999$

co to się Panie wyrabia
    Ale pojechali z tą ceną, chyba ktoś kogoś chce wykończyć
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-10-2008 o 11:43

Strona 72 z 95 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów